Jump to content

Photo
- - - - -

Skijanje 14/15

This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
58 replies to this topic

#16 alberto.ascari

alberto.ascari
  • Members
  • 28,756 posts

Posted 17 November 2010 - 22:38

Pošto sam se kao i obično setio na vreme i počeo juče da tražim rezervaciju za NG u Alta Badii, odgovori su za sada prema očekivanju, ima poneka soba slobodna oko 20. januara i nešto u martu. Još ću da probam Civettu, svi su izgledi da ću sneg videti samo na slikama.....

#17 Radak

Radak
  • Members
  • 37 posts

Posted 30 November 2010 - 20:20

Čuo sam da se postavljaju nove žičare na Kopu, na Karamanu čak i neke sa šest mesta… A uvodi se i novi sistem za osnežavanje, tako da ni sa snegom neće biti problema. Kada se na to doda da je cena ski pasa 9400 din, i da nema smaranja sa putarinama i dugim putovanjem, ja znam gde ću ići ove zime :lol+:

#18 Cilemile

Cilemile
  • Members
  • 11,835 posts

Posted 04 December 2010 - 11:59

prva runda rezervirana - kronplatz 4-8.1.! :lol+:

#19 alberto.ascari

alberto.ascari
  • Members
  • 28,756 posts

Posted 07 December 2010 - 22:46

Prva runda rezervisana i ovde, samo tri dana doduše, seminar sa firmom.

20. - 22. 1.

San Cassiano - Alta Badia :lol+:

#20 Ilija011

Ilija011
  • Members
  • 3 posts

Posted 09 December 2010 - 12:21

Ja ove godine idem u Bansko, ne putuje se dugo do tamo, cene su veoma niske, staze za skijanje su odlicne. Ukupno ima preko 70 km ski staza, znaci duplo vise nego na Kopu. Snega uvek ima, jer je nadmorska visina za 1000 metara veca nego na Kopu, a i sve staze su pokrivene topovima.

edit by AA - izbrisana reklama

Edited by alberto.ascari, 10 December 2010 - 21:51.

#21 amy_w

amy_w
  • Members
  • 179 posts

Posted 20 February 2011 - 19:08

Pala odluka na Kaprun!

Jel bio neko, neka iskustva, saveti?

#22 amy_w

amy_w
  • Members
  • 179 posts

Posted 04 March 2011 - 15:31

I ako moze savet, da li ici preko cro/slo ili hu? cena je definitivno na strani hu ali ne znam koliko je zaista duze.

#23 alberto.ascari

alberto.ascari
  • Members
  • 28,756 posts

Posted 25 October 2011 - 20:52

Idemo!

Prva runda rezervisana 11.1. do 14.1., opet seminar.

Posted Image

Možda još nešto u decembru, pre Božića, verovatno DolomitiSuperski, videćemo.

#24 Postani_deo_slagalice

Postani_deo_slagalice
  • Members
  • 1 posts

Posted 28 October 2011 - 15:17

Ja sam imao prilike da skijam samo u Francuskoj ( Val Thorens, Isola&Auron, Risoul&Vars )

Val Thorens- naviše naseljeno mesto u Evropi i deo navećeg kompeksa povezanih ski centara Tri Doline.

Sjajno mesto za Skijanje uz doplatu možete uzeti ski pass za kompletni ski resort od 600 km staza ali i sam val Thorens sa svojih 180km čini mi se , je odličan bez ove doplate. ovo je mesto za mlade , tako da ćete pored sjajnog skijanja imati i van skijaški sadržaj. Najduže sam putovao do ovog mesta. 24h autobusom.

Risoul&Vars - noviji ski centar sa oko 190km i obuhvata skijanje u dva centra Risoul i Vars. izuzetno zanimljiva regija jer pored staza možete voziti i kroz deo koji je pun vegetacije kao i kroz dolinu koja je skroz gola ima gomilu off road staza. Van skijaške aktivnosti su ok i ima dosta mladih ljudi u martu. Ovo je najbliži centar i od Torina u Italiji imate otprilike 120km do ski centra. Do ovde smo putovali 19h autobusom.

Isola2000 - 120km staza. odvojena dva ski centra koja nisu povezana žičarama , ukoliko hoćete da se vozite u oba, moraćete se malo provozati lokalnim busom ili svojim kolima. Prilično dosadno mesto bez sadržaja, ali se uvek možete spustiti do Nice koja je na oko 80km i ovo je ok opica ukoliko imate loš dan na planini ( magla, jake padavine). Putovanje do ovog mesta 23h.

#25 SkiFanatik

SkiFanatik
  • Members
  • 3 posts

Posted 09 November 2011 - 17:41

Ljudi jel sami rezervisete skijanje ili preko neke agencije?

ja trazim po netu neku dobru agenciju pa ako imate neki predlog javite :)

#26 Furioso

Furioso
  • Members
  • 3 posts

Posted 09 November 2011 - 18:12

Ja bio u januaru u Les Sybelles-u....tamo nikako nemojte da idete....sve je lose....imao bih dugo da pisem ali sve u svemu lose....Bio takodje sa firmom u martu na Kopu za 10000 dinara polupansion i prevoz.....kao fora pola placa sindikat....sto znaci ako vam neko trazi vise od 20000 dinara za polupansion i prevoz u Jatovim apartmanima znaci da hoce da vas odere! Inace, tamo je smestaj socijala ali je zato hrana super...svedski astal pa udri koliko mozes...a posle skijanja mozes i te kako :)

#27 Furioso

Furioso
  • Members
  • 3 posts

Posted 09 November 2011 - 18:14

Skibus....ili skimanijaci....ili skitrip.....svi ostali su skupi, bolje je sam da organizujes pogotovu ako imas nekoga u IT,FR, pa hoces da napravis kruznu turu kolima...

Ljudi jel sami rezervisete skijanje ili preko neke agencije?

ja trazim po netu neku dobru agenciju pa ako imate neki predlog javite :)

#28 dale cooper

dale cooper
  • Members
  • 358 posts

Posted 15 May 2012 - 22:38

Nema ništa opasnije od pijanog skijaša na pisti.

naduvani skijasi su isto prilicno opasni, znam lika koji je polomio nogu [...]
valjda uspori reflekse.

inace moja preporuka je zell am see / kaprun.
lepo ususkano raznovrsno.
[i sto je meni najludje allround]

#29 NadjaM

NadjaM
  • Members
  • 1,023 posts

Posted 06 September 2012 - 16:29

D li je neko skijao u Trevalli Dolomiti? Interesuje me i kakvo je mesto Falcade?Da li je skijaliste blizu Falcadea?
Kazu da je u blizini tura Sella Ronda,pa me zanima nesto i o tome?

#30 alberto.ascari

alberto.ascari
  • Members
  • 28,756 posts

Posted 06 September 2012 - 22:48

Bio pre dve godine za Uskrs. 90% gostiju Italijani, a oni za Uskrs više idu u crkvu nego na pistu. Žičara i pista su u na kraju gradića Falcade, koji je sličan desetinama takvih mestašca u Dolomitima. Malo oronuliji i siromašniji nego mesta bliže autoputu A22, ipak je zabačeniji. Piste sasvim OK, spojene sa Passo San Pellegrino, ali najduže na 2 - 3 dana, dosta je malo pa brzo dosadi. Možeš ski busom u Moenu, ili kolima na Civettu (cca 25min), tamo je odlično skijanje. Najbliži priključak na Sellu je u Arabbi (cca 45min autom). U Arabbi je isto super skijanje, skoro da i ne ideš dalje na Sellu (ja sigurno ne bih više išao, prošao sam je više puta u oba smera - narandžasti je bolji). Ako pitaš za Falcade zbog shoppinga, to zaboravi. Ako ideš autom, imaš veliki outlet u Affi - to je skoro na Gardi, ili ako nećeš mnogo da skrećeš sa pravca, Vippiteno / Sterzing. Ako se ne varam, kačio sam neke slike na pdf Planina pa pogledaj.

edit - Ima par slika ovde http://forum.b92.net...05#entry2732535

edit 2 - kraj novembra Stubai, počinjemo... :wicked:

edit 3 - bio je i CileMile, prvi, njega sam i pitao kako je bilo i sve je odgovaralo opisu.

Edited by alberto.ascari, 06 September 2012 - 23:14.