Jump to content


Photo
- - - - -

Nize lige Srbije


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
153 replies to this topic

#16 Constantin

Constantin
  • Members
  • 21,867 posts

Posted 14 August 2010 - 23:49

CITAT (gorance @ 15.08.2010, 00:43) <{POST_SNAPBACK}>
ono sa bonus igracima je uzas zivi....ej bre, 3 klinca moras da guras koji veze nemaju sa fudbalom...ajd jedan pa da se podnese, ali tri je previse
svi cekaju poluvreme pa da ih zamene...radnicki nema spica, jedini pravi spic je tasic koji je danas zabio gol cim je usao, ali on greje klupu...
braca stamenkovic igraju na pogresnim mestima....nisu oni za vezni red, sem brzine nemaju mnogo toga drugog...

mora da se nadje bar jedan proveren spic jer nece biti lako cak ni u ovoj ligi
sta docekasmo, da se trstenik raduje bodu na cairu....

Ma zamalo da ispadne da se mi radujemo bodu na Čairu....
Čovek koji je igrao špica od početka (milsim da je br.6 i ako se ne varam Pejčić) je jedini koji je igrao pravi fudbal i bio opasan po protivnički gol,ali je u drugom
poluvremenu prešao na levu stranu....
Zaboravismo da napomenemo...Meraklije 10+....kao i uvek...

#17 gorance

gorance
  • Members
  • 2,209 posts

Posted 15 August 2010 - 00:51

6ica je valjda mancic, on tu najvise zna fudbala uz pejcica...ostali znaju samo da krljaju, trce a neki ni to

#18 lepenica

lepenica
  • Members
  • 3,628 posts

Posted 15 August 2010 - 12:27

QUOTE
Kragujevčani danas otvaraju sezonu

Pošalji komentar Komentari (1) Pošalji Odštampaj Postavi na Facebook
Pune četiri godine je Radnički iz Kragujevca pokušavao da izađe iz pakla srpske lige i vrati se na drugoligašku scenu. Konačno u maju ove godine, želja svih kragujevačkih ljubitelja fudbala se ispunila. Pred oko 10.000 navijača na Čika Dači, Radnički je pobedio Mačvu iz Šapca i pokazao da predstavlja osveženje na domaćoj fudbalskoj sceni.
Međutim, plasmanom u Prvu ligu Srbije nisu ispunjene i ambicije kluba. Naime, cilj sadašnje uprave je ulazak u Super ligu, a kasnije i neko evropsko takmičenje. Da li su te ambicije realne ili samo mrtvo slovo na papiri, pokušali smo saznati u kragujevačkom prvoligašu.

Jedan uslov je vec ispunjen. Stadion Čika Dača je spreman za utakmice Super lige i to Radnički izdvaja u odnosu na polovinu klubova koji igraju u najvišem srpskom fudbalskom rangu. Najbolja travnata podloga u Srbiji, 15.200 stolica, 4 pomoćna terena, ali to nije sve. Grad Kragujevac je konkurisao kod FSS u Projektu finansiranja izgradnje ili rekonstrukcije sportskih objekata i već se radi projekat za pokrivanje istočne i zapadne tribine sa svim pratećim sadržajima, postavljanja reflektora i izgradnje terena sa veštačkom travom. Ovim projektom bi grad Kragujevac dobio izuzetno moderan stadion, koji će ispunjavati uslove za sva evropska takmičenja.

Igrački kadar je ovog leta preživeo dosta izmena, ali je sačuvan kostur tima koji čine kapiten Željko Milošević i kragujevački fudbaleri Božović, Lepović, Petrović, Nedović, Vidić, Kostić..

Najzvučnije pojačanje je iskusni centarfor Darko Spalević, kao i golmani Đogatović i Prekić, dok su ostala pojačanja, po želji uprave kluba, mladi i talentovani igrači: Karamatić, Krmar, Živanović, Ljubičić, Opančina, Tintor, Radovanović..

Cilj je da Radnički već sada oformi bazu igrača koji će u dužem vremenskom periodu nositi crveni dres i po sezoni će klub dovoditi igrače koji će dodavati kvalitet na već izvršenu selekciju.

Šef stručnog štaba je Vlado Čapljić, bivši igrač Partizana, posle generalne probe sa ekipom Rada (koja je završena bez golova) kaže da su provere zadovoljile.

"Pripremni period je bio veoma bitan za nas, jer smo obavili provere protiv jakog protivnika, koji zaslužuje poštovanje (Radnički je igrao protiv OFK Beograda, Javora, Jagodine, Slobode Point I Rada). Naši momci su zadovoljili zalaganjem i borbenošću, što treba u prevnstvu da donese rezultate.Oni se kroz ove jake utakmice kale za prvenstvo i mislim da spremno dočekujemo takmičenje za bodove. Očekujem da ćemo na startu, protiv Novog Sada, obradovati ljubitelje fudbala u Kragujevcu. Cilj je bio dа se opet stvori homogenа celinа od 20-tаk rаvnoprаvnih fudbаlerа, kаko bi se bilo čiji izostаnаk što mаnje osetio. Prvenstvo je dugo, moguće su povrede, odsustvovаnjа zbog kаrtonа… а mi morаmo dа budemo spremni dа u svаkom trenutku pružimo igru kojа se od nаs očekuje", konstatovao je nekadašnji fudbaler Partizana.

Kompletne pripreme Radnički je obavio u Kragujevcu, jer kompleks stadiona Čika Dača pruža sve mogućnosti za pripremu ekipe.

Osnov svakog dobrog fudbalskog kluba je i omladinska škola. Radnički je godinama morao da prodaje svoje klince, jer nije bilo pravih uslova za njihov razvoj. Imena Đorđa Rakića, Nemanje Tomića, Slavka Perovića, Nemanje Pejčinovića i ostalih mladih igrača poniklih na Čika Dači govore o tome. Međutim, to se sve promenilo prošlog leta, kada je za direktora omladinske škole FK Radnički postavljen Milan Samardžić. Omladinska i pionirska selekcija su članovi Kvalitetne lige Srbije, a kadetskoj je za jedan bod promakao isti uspeh. Program rada omladinske škole se zasniva na tome da Kragujevac postane vodeći fudbalski centar i rasadnik talenta.

Veliku pomoć igračima će pružati i navijači, čuveni Crveni Đavoli. Ostali su uz klub kada je bilo najteže, a ove godine pokazali da neće biti lako protivnicima u Kragujevcu, jer je poznata užarena atmosfera koju stvaraju popularni Đavoli.

Kada se sve sabere, Radnički odudara od tužne fudbalske priče u Srbiji. Nadajmo se, da će to osetiti i čelnici našeg fudbala i pružiti svu moguću podršku jednom ovakvom klubu.

Radnički danas na startu šampionata dočekuje Novi Sad, meč se igra u 17:30 na "Čika Dači".

Раднички је пре 2 дана добио велико појачање. Из Славије из српског Сарајева дошао је Бранко Баковић.
Youtube Video -> Original Video


КРАГУЈЕВАЦ АЛЕ!

EDIT : Раднички победио 1:0, гол постигао Спалевић biggrin.gif

Edited by lepenica, 15 August 2010 - 20:17.


#19 bekrinjo

bekrinjo
  • Members
  • 19,361 posts

Posted 16 August 2010 - 12:24

QUOTE
Fudbal u Beogradu je pukao!

* 0 komentara
* Odštampaj
* Make font size smaller Make font size default Make font size larger

16. avgust 2010. 12:25 > 12:52

Nijedna od osam utakmica novog takmičenja u Srpskoj ligi - Beograd nije odigrana. Većina klubova bojkotovala početak sezone, tražeći ostavke čelnih ljudi FSB.

Prethodna fudbalska sezona u Srpskoj ligi - grupa Beograd završena je neslavno, optužbama o nameštanju, potezanjem krivičnih prijava...A nova nije ni počela!!!

Umesto da se tokom prethodnog vikenda "bubamara" zakotrlja i na takozvanim "malim terenima" u krugu "beogradskog pašaluka", na svih osam utakmica 1. kola nisu se zatresle mreže. A nisu ni mogle, jer je većina klubova organizovala svojevrsni bojkot dok predsednik Fudbalskog saveza Beograda Raka Đurović i njegovi saradnici ne podnesu ostavke, zbog, kako tvrde u tim klubovima, nelegalne Skupštine FSB koja je održana nedavno.

Fudbal su hteli da igraju: Radnički iz Obrenovca, Srem, Voždovac, Sopot i Grafičar. Ostali (Beograd, Sinđelić, Kovačevac, Hajduk, Šumadija iz Jagnjila, Resnik, Balkan, Dorćol, OFK Žarkovo, Palilulac i OFK Mladenovac) nisu ni pomišljali da izlaze na teren.

Zanimljivo je da je Voždovac došao na utakmicu u Resniku, ali se domaći fudbaleri nisu pojavili na terenu u predviđeno vreme za početak meča (16.30h), da bi potom Resnik odigrao kontrolni meč protiv ekipe PKB-a!?

Prošla sezona završena je tako što je obrenovački Radnički, koji se borio sa BASK-om za ulazak u Prvu ligu Srbije, bio najglasniji u tvrdnjama da je bilo mnogih neregularnosti, tačnije nameštanja i da je klub sa Careve ćuprije nezasluženo otišao u viši rang. Pretilo se krivičnim prijavama, bilo je čak pomisli i na odustajanje od takmičenja...

Izvršni odbor FSS je uoči ovog vikenda apelovao na beogradske klubove da poštuju unapred utvrđeni kalendar, ali se većina oglušila o taj apel. Mogući izlaz iz ove pozicije je u vanrednoj skupštini FSB, koja će verovatno biti održana u petak, 20. avgusta.

Ali, šta ako se dogode promene u rukovodstvu FSB? Da li će onda klubovi koji su sada bili za to da se igra, okrenuti list i oni odlučiti da bojkotuju takmičenje? Bilo kako bilo, drugo kolo se bliži, a rešenja nema na vidiku. Čak i ako ga bude još jedna mrlja je pala na nižerazredni fudbal u glavnom gradu.

Komesar za takmičenje ove lige Miodrag Popović sada treba da preseče. Propozicije su jasne - ko nije došao na megdan gubi bodove za zelenim stolom. Ali, kako primeniti to pravilo u situaciji kada se obe ekipe nisu pojavile na terenu?

I šta ako se ništa ne promeni ni u 2. kolu, odnosno ako ovih 11 klubova ostane pri bojkotu? Onda bi svih 11 klubova trebalo da se presele u dva stepena niži rang...Ali, treba onda ligu popuniti...

(MONDO)



Mondo

#20 Lithium010

Lithium010
  • Banned
  • 54 posts

Posted 16 August 2010 - 17:13

autora ove teme Tole Karadzic progoni i u snovima laugh.gif omg marko mancic najbolji fudbaler u nekom timu wtf dry.gif nisprodukt mesara ?

#21 gorance

gorance
  • Members
  • 2,209 posts

Posted 16 August 2010 - 18:55

sledeceg vikenda se sastaju dve mesare

nisprodukt (sindjelic) i big bul (bacinci-sid)
bice mesnato i zanimljivo

a mancic je ok igrac, cudno pa je ostao da igra trecu ligu, no mozda i ode do kraja avgusta...
sa radnickim se nista ne zna




#22 Constantin

Constantin
  • Members
  • 21,867 posts

Posted 16 August 2010 - 19:00

CITAT (Lithium010 @ 16.08.2010, 18:13) <{POST_SNAPBACK}>
autora ove teme Tole Karadzic progoni i u snovima laugh.gif omg marko mancic najbolji fudbaler u nekom timu wtf dry.gif nisprodukt mesara ?

Za ovu i ovakvu ligu taj Mančić je u najmanju ruku Runi Vejn.....
Svakog u Srbiji ko ima i najmanji "kontakt" sa fudbalom,makar i kao deo publike,a bio je deo te publike bar 4-5 godina Tole jeste noćna mora uključujući
i svoje satelite a pre svega Djordjevića potprecednika,Bogija-režisera iz sudijske organizacije itd...itd...

#23 Severna Armija

Severna Armija
  • Members
  • 6,465 posts

Posted 16 August 2010 - 19:02

A odakle je Bogi ?

Po pocetku rekao bih da je Radnicki u problemu. Jel je uzeo Sindjelic ta 3 igraca ?
Sta ce biti nadalje ?

#24 gorance

gorance
  • Members
  • 2,209 posts

Posted 16 August 2010 - 19:10

bogi je iz Aleksinca
sindjelic je uzeo samo jednog (mada najboljeg) spica djordjevica
a radnicki po meni nije u problemu, jer i dalje mislim da ima najbolji tim u srpskoj ligi , iako je evidentno da fali spic..jeste da u subotu nije bilo sve kako treba, ali jebiga, kad promasis 5 zicera u 1/2 sta da ocekujes? + se protivnik valja na svaka 5 minuta, dobro je da su izjednacili

videce se vrlo brzo dal sam u pravu...u naredna 3 meca igraju sa najjacim ekipama...gostuju timoku, pa docekuju dubocicu i radnik
nece ti mecevi da resi pitanje prvaka sasvim sigurno, ali eto, dace odgovore na neka pitanja

#25 Severna Armija

Severna Armija
  • Members
  • 6,465 posts

Posted 16 August 2010 - 19:15

QUOTE (gorance @ 16.08.2010, 20:10) <{POST_SNAPBACK}>
bogi je iz Aleksinca
sindjelic je uzeo samo jednog (mada najboljeg) spica djordjevica
a radnicki po meni nije u problemu, jer i dalje mislim da ima najbolji tim u srpskoj ligi , iako je evidentno da fali spic..jeste da u subotu nije bilo sve kako treba, ali jebiga, kad promasis 5 zicera u 1/2 sta da ocekujes? + se protivnik valja na svaka 5 minuta, dobro je da su izjednacili

videce se vrlo brzo dal sam u pravu...u naredna 3 meca igraju sa najjacim ekipama...gostuju timoku, pa docekuju dubocicu i radnik
nece ti mecevi da resi pitanje prvaka sasvim sigurno, ali eto, dace odgovore na neka pitanja


hahaha ph34r.gif

SLusao sam na radiu ovo za uzimanje igraca radnickom pa zato pitam. Nadam se i ja da ce radnicki brzo u elitu .

#26 Constantin

Constantin
  • Members
  • 21,867 posts

Posted 16 August 2010 - 19:35

CITAT (Severna Armija @ 16.08.2010, 20:02) <{POST_SNAPBACK}>
A odakle je Bogi ?

da dopunim Gorančeta...
Bogoljub Stepanović-Bogi....precednik odbora za sudijska pitanja...nastupa u paru sa Djordjevićem potpresednikom FSS i precednikom FS RIS-a.
Bogat je strahovitim fudbalskim znanjem a čak je i na nekoliko utakmica "ondašnje" Prve Lige Stare Yuge bio pomoćnik a nije isključeno i da je sudio
neku utakmicu kao glavni sudija.Vrlo uticajan čovek,sklon da mlade sudije posavetuje kao otac rodjeni pre početka deljenja pravde.
Kad su jednog sudiju iz naše okoline zbog "lošeg sudjenja" držali nekoliko sati u podrumu i debelo su mu se namlatili...dovoljan je bio poziv Bogija na mobitel
kontraverznom biznismenu i vlasniku-finansijeru kluba,koji je bio čisto informativnog karaktera,i čoveka pustiše da glavom bez obzira napusti prestonicu i više
nikad ne uzme pištaljku u ruke (usta)....samo nije bilo jasno kako je Bogi znao šta se dešava...valjda je slučajno pozbao....
Ne znam samo da li više mrzi Zvezdu ili voli Partizan....ovo drugo mu ni malo ne sporim....
Prepredeniji od Toleta ali i toliko gluplji pa je Tole tu gde jeste a ni njemu nije loše...

#27 Severna Armija

Severna Armija
  • Members
  • 6,465 posts

Posted 16 August 2010 - 19:37

Znam o kome se radi , slucajno je iz mog grada ph34r.gif
Ne znam samo da li moraju najgori ljudi da budu na bilokakvoj funkciji.

#28 Camay

Camay
  • Members
  • 3,480 posts

Posted 16 August 2010 - 19:45

Bitno je da voli Partizan laugh.gif




#29 Constantin

Constantin
  • Members
  • 21,867 posts

Posted 16 August 2010 - 19:50

CITAT (Klaudinho @ 16.08.2010, 20:45) <{POST_SNAPBACK}>
Bitno je da voli Partizan laugh.gif

Pa Tole bira ekipu...... laugh.gif
Ma nije....meni nije veruj mi...nego to ti je jedan mufljuz nevidjen...na Zoni ne smeju utakmicu da nameste bez njegovog znanja...
Inače jedan od njegovih bisera:
CITAT
"U trenutku kad nam je otet deo teritorije, kada nas očekuju parlamentarni izbori, klubovi ne treba da gledaju da li su oštećeni
za jedan aut ili korner"(!!!???), kaže Stepanović.
http://www.mondo.rs/....php?vest=91188



#30 gorance

gorance
  • Members
  • 2,209 posts

Posted 16 August 2010 - 19:51

kad vec spomenuste aleksinac, steta sto rudap fahop ili alpos (sta vec) ne igra drugu ligu i nema ambicija da napreduje
ima odlican stadioncic, bar je pre 7,8 godina bio super sredjen....mada je i sad ok, ali bas lepo izgleda, bolji je i od mnogih prvoligasa i superligasa, lokacija idealna, odmah pored autoputa

prosle sezone su zahvaljuci bogiju ali i nekim drugim ljudima ostali u ligi...
svakakvih je namestaljki bilo, surdulica je zadnjih 7,8 kola sve ali bsa sve prodala,a mec rudar - timok 1:1 par kola pre kraja je posebna prica...gledao sam taj mec, na kraju zamalo da pogine neko iz uprave timoka kad je krenuo da se razracunava sa sudijom i pao na onu kucicu gde je delegat...

inace, posto sam rodom iz sokobanje (mada ne zivim tamo vec vise godina) ceo taj kraj mi je jako poznat
sad vidim da i ono selo subotinac na 10ak km od aleksinca ima klub u niskoj zoni....verovatno neki biznismen krenuo sa ulaganjima, vidim da su sredili teren, a milion puta sam u proslosti prosao tu i onaj teren je na sve licio samo ne na fudbalski

evo vidim da dobili juce bsk u bujanovcu..moravica subotinac, tako se zove klub
jos samo selo bovan da dobije klub i to je to