Yoyogi verovao ili ne device drivere pisemo i u Srbiji, ne pise se to samo u Japanu. Posto razvijamo i h-a-r-d-v-e-r (h-a-r-d-w-a-r-e) za koji se pisu isti. Javu slabo koristimo uglavnom za web aplikacije. Uglavnom pisemo u C, C++ a ponekad, kada programiramo ponesto na m-i-k-k-r-o-k-o-n-t-r-o-l-e-r-i-m-a, i asembler.Ja ne bih.
Device drivers programming se naziva programiranjem. Mozda nisi cuo za taj nivo struke?
De-vi-ce-dri-ver pro-gra-mming. Tako se to zove. Oni koje to rade se zovu "programmers".
To su programeri a ne Java kids.
to onda znaci, trebaju vam ljudi koji nisu obicni programeri, nego su talenti. recimo, kao sto google ili facebook traze inzinjere koji ce rade inovacije, primaju od stotina hiljada izvandrednih aplikanata, onih pola posto najboljih i daju im stock opcije. sta vi nudite, u odnosu na alternative, koju takvi talenti imaju? samo zato sto je neko imao visoke ocene na studiju, kao sto i sam znas, ne znaci da je talentovan, a onaj ko jeste talentovan uvek ce biti veoma trazen, i znace sta hoce. zbog cega mislis da takav uopste hoce da razgovara s tobom (ne licno tobom, nego u odnosu na to sta tvoja firma nude), kada u danasnje vreme moze lakse nego ikad da pokaze i ponudi svoje znanje na svetskom trzistu. sto mislis da bi neko ko je tako sposoban, da moze da radi bilo gde, hteo da radi za tvoju firmu?
Gresis. Ne radi se tu nekakvim posebnim talentima. Sve vreme ti ponavljam - ocekujemo samo inzenjersku logiku odnosno sposobnosti koje bi svaki inzenjer trebao da ima. Ne trazimo wunderkinde. To smo imali sa studentima ciji prosek bio 7.0 90-ih a nemamo sa studentima ciji je prosek 9.0 2010-e. Prosek ocena naravno nije dovoljan indikator ali nije ni zanemarljiv. A sto se tice "soft skills" koje si procitala procitaj ponovo onaj deo o CV-jima u jednoj od mojih ranijih poruka. Cini mi se da mislis da je znanje programiranja, samo po sebi, nesto posebno kompleksno, a da je ako trazis jos ponesto iznad toga to trazenje neki supersposobnosti - bojim se da se sa tim necu sloziti. Programiram od svoje 14-te godine (sto znaci vec 25 godina programiranja) ali nikada sebe nisam video kao programera vec pre svega kao inzenjera koji tako resava neki problem.
Nego sve ovo (i mojom krivicom) nema vise puno veze sa osnovnom temom - pa bi dobro dosao neki split?