Jump to content


Photo
- - - - -

Rat u BiH


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
135 replies to this topic

#136 Bosniak

Bosniak
  • Members
  • 1,786 posts

Posted 18 January 2012 - 15:48

Cisto da se malo prisjetimo, jer su pojedinci tvrdili suprotno i izvrtali istinu:

Tužilaštvo BiH donijelo je naredbu o obustavi istrage protiv Ejupa Ganića, ratnog člana Predsjedništva BiH i Jovana Divjaka, generala Armije RBiH u slučaju Dobrovoljačka ulica, saopšteno je danas iz Tužilaštva BiH.

"Nakon opsežne istrage, naredba o obustavi istrage protiv navedenih osumnjičenih osoba, donesena je na temelju 352 izjave svjedoka, te 412 materijalnih dokaza koji uključuju dokumente, video zapise, presretnute razgovore i druge dokazne materijale", navodi se u saopštenju iz Tužilaštva BiH.

„Dosadašnjom istragom je utvrđeno da je u Dobrovoljačkoj ubijeno 7 i ranjeno 14 osoba, nakon što su onesposobljene za borbu, pa se istraga u vezi sa ovim radnjama nastavlja“, izjavio je portparol Tužiteljstva BiH Boris Grubešić.



Ono sto i dalje upada u oci je da mnogi srpski mediji, uglavnom zavisni i dalje navode ovako:

Obustavljanje istrage protiv 14 pomenutih osoba u slučaju Dobrovoljačka ulica kada su pripadnici Armije RBiH 3. maja 1992. godine nakon presretanja kolone koja se mirno povlačila iz grada na najmonstruozniji način ubili 42, ranili 73 i zarobili 215 vojnika, oficira i civila zvaničnici iz RS ocijenili su kao skandaloznu.

Znaci i pored svega, nastavlja se po starom.


Ocigledno pojedinci previse citaju i shvataju Dobricu Cosica:
“Mi Srbi lažemo da bi smo obmanuli sebe, da utešimo drugog; lažemo iz samilosti, da nas nije strah, da ohrabrimo, da sakrijemo svoju i tudju bedu, lažemo zbog poštenja. Lažemo zbog slobode. Laž je vid našeg patriotizma i potvrda naše urodjene inteligencije. Lažemo stvaralacki, maštovito, inventivno.”

Dobrica Ćosić: clan SANU, u svom romanu "Deobe"