Valjda zbog narastanja pubertetskih akni, hormonskog disbalansa i aktiviranja drugačije vrste mišljenja. Što bi te više slušalo, kad zna da nisi u pravu samo zato što si roditelj.A sto bas sedmi razred?

Posted 15 July 2011 - 23:55
Valjda zbog narastanja pubertetskih akni, hormonskog disbalansa i aktiviranja drugačije vrste mišljenja. Što bi te više slušalo, kad zna da nisi u pravu samo zato što si roditelj.A sto bas sedmi razred?
Posted 25 March 2012 - 00:04
Posted 26 March 2012 - 00:30
1332630262[/url]' post='3502560']
ljudi imam problem sa klincem. Ima 19 meseci i spava sa nama. pre jedno 10ak dana je imao gadnu povredu (opekao se na prolivenu kafu) i od tada gotovo svaku treću noć se budi posle jedno 3 do 4 sata sna uz nevidjenu dreku. Tu malo šta pomaže, ni cucla ni mleko, ni pričanje i pevanje, jedino da se nosi. Tada nekako zaspi al čim oseti da smo ga spustili ide jovo nanovo i tako u krug gotovo do jutra.
Jel imao neko slične probleme?
Posted 26 March 2012 - 01:59
ljudi imam problem sa klincem. Ima 19 meseci i spava sa nama. pre jedno 10ak dana je imao gadnu povredu (opekao se na prolivenu kafu) i od tada gotovo svaku treću noć se budi posle jedno 3 do 4 sata sna uz nevidjenu dreku. Tu malo šta pomaže, ni cucla ni mleko, ni pričanje i pevanje, jedino da se nosi. Tada nekako zaspi al čim oseti da smo ga spustili ide jovo nanovo i tako u krug gotovo do jutra.
Posted 26 March 2012 - 09:55
ma slabo ce tebe i hanumu ko posavjetovati. nosajte ga dok mu ne dojadi, dok se nesto vremenom ne promijeni. kakvih sam se sve slucajeva naslusao, roditelji napola ludi i nenaspavani, a da umres od smijeha metodama koje su se koristili. moguce da je angelia u pravu. a klinci su pametniji i mudriji nego sto mislimo. to je mali covjek sa svim svojim folovima. spavace sa vama bogami jos jedno 2 godine najmanje, to ja iz iskustva.ljudi imam problem sa klincem. Ima 19 meseci i spava sa nama. pre jedno 10ak dana je imao gadnu povredu (opekao se na prolivenu kafu) i od tada gotovo svaku treću noć se budi posle jedno 3 do 4 sata sna uz nevidjenu dreku. Tu malo šta pomaže, ni cucla ni mleko, ni pričanje i pevanje, jedino da se nosi. Tada nekako zaspi al čim oseti da smo ga spustili ide jovo nanovo i tako u krug gotovo do jutra.
Posted 26 March 2012 - 11:04
''tata nemoj me toliko ljuljati, nisam ja jos zasp'o''.
Posted 26 March 2012 - 11:25
Edited by barracuda, 26 March 2012 - 11:28.
Posted 26 March 2012 - 22:39
Posted 26 March 2012 - 23:27
Posted 28 March 2012 - 13:01
Posted 15 June 2012 - 15:50
Posted 17 June 2012 - 21:31
Za početak jedno pitanje o kojem razmišljam već godinama i još uvek mi nije jasno:
- zašto gotovo *svi* ljudi smatraju da mala deca automatski rano idu na spavanje i rano ustaju?
- zašto gotovo *svi* ljudi sa decom insistiraju da njihova deca moraju rano na spavanje?
Posted 19 June 2012 - 11:35
Posted 20 June 2012 - 22:30
Posted 21 June 2012 - 02:58
...
Po tom pitanju sam bio 'kinicki strog'.
Detetu - detetovo, meni (roditelju / roditeljki - roditeljevo / roditeljkino).
Kada sam prvi pout primetio da se tu nesto 'njanjari', da kcera nesto hukce / pukce, - kao 'nece ona da spava' (moz' misliti!), odmah sam primenio moj plan.
Bez rasprave sa Darling #1 (ko ce se nositi sa dve zhemske!) vec na 'kinicku inteligenciju'.
Darling je ucila, a ja sam kceru uzeo pod svoje.
Setnje po parku, neki odlasci u ZOO, druzenje sa komsijskim kucovima, spremanje klope - svesa objasnjenjima, (ona svojim 'plasticnim nozicem struze sargarepu i broji zrna graska'), odmori i dremka, popodnevno 'rvanje', 'sugice' po podu i slicne zanimacije.
Uvece sam jedva uspevao da je okupam, nahranim i u krevet.
Mislim - kad bih joj rekao - ajde jos malo da se igramo - samo bi mahala rucicama - ne, ne, ne!
Nikada nisam dozvoljavao da dzedzi sa matorima, to je jedna poprilicno sumnjiva zanimacija i propala investicija.
Crtici na TVu - pravac krevet!
Bez pogovora.
Sta jedno manje dete moze pokupiti u drustvu 'njanjavih' mama i buducih mama gde svi puse, laprdaju gluposti - zamisli samo 'dete ide na spavanje kad mu se hoce'! Njemu kad se hoce?
Ne, nego kad ja smatram da mu je to potrebno.
A preko dana marine corps drill.
Ja sam mojoj kceri pokazivao kroz aparat kakvu sliku cu da napravim sutra.
Pa joj kazem - vidi kako ce da slikamo ovu macu!
A uvece, kad legne, razvijanje filma 6x6, pravljenje neke CB fotke 13x18, susenje, i ujutro posle dorucka - secas li se ove komsijske mace, ajde da je nadjemo!
Jeste i ja sam odlazio na spavanje u 22h, jer je dete ustajalo ujutro rano, a mama, 'koja je kafenisala i ucila za ispite sa drugaricama' bi otisla na pijacu oko 10, i vratila se da nadoknadi, dok smo kcera i ja vilenili. Ucio sam je da 'kuca na masini' sa onom dvobojnom 'crveno_crnom trakom' i korektorom. Pa kad se malo zabavi i zaspe - otkucao bih na brzinu neki tekst.
Pastorak je bez pogovora odlazio na spavanje pre 22h.
Mislim, nema tu nikakve prinude, ali malo dete do 5-7 godina drzati 'koliko mu se hoce' - to su losi roditelji koji su citali knjigu dr Spoka sa istrgnutim stranicama.
Bljak.
Sta se mene tice sto joj se 'ne spava'?
U svoj krevet, pilji u plafon, pa kad zaspis. Mozes u WC (1-2 puta) - pa u krevet!
Neki roditelji tom laznom slobodom, ispraznim samopovladjivanjem, izigravanjem nekih trendsetera u decijem vaspitanju, sebi samo grade lazni autoritet i laznu slobodu / 'vidi kako smo savremeni'!/
No to je fejk.
Takva deca odrastaju razmazena, neodgovorna, i nesposobna da savladaju mnogo prepreka koje ih cekaju u zivotu.
Zamisli samo tog zivotnog uspeha - da leze kad hoce i ustaje kad hoce?
Auuu, - pa ta / taj ce biti veciti klijent nekog fensi kafica!
To, kao kad bi neko hteo da formira / vaspita sampionskog dizaca tereta, koji umesto pravih tegova - svaki dan tri puta digne peglu.
Tek ovako mator, sa preko 60 godina, mogu da lezem i ustajem kad hocu, - kad sam odgovoran samo sebi.
Pravite sampione, a ne 'laznjake' za kafice!
...