Jump to content

Photo
- - - - -

top news u vasoj zemlji boravka

• Please log in to reply
2093 replies to this topic

#2086 angelia

angelia
  • Members
  • 15,569 posts

Posted 11 October 2018 - 14:16

Nadam se da si ok, ovo izgleda jako lose

• 0

#2087 Sunshine State

Sunshine State
  • Members
  • 1,505 posts

Posted 11 October 2018 - 16:25

Nadam se da si ok, ovo izgleda jako lose

Hvala, ok sam :) Obisao Tampu, ali je napravio uzas na FL panhandle :(
  • 1

#2088 mrd

mrd
  • Members
  • 18,143 posts

Posted 11 October 2018 - 16:32

Hvala, ok sam :) Obisao Tampu, ali je napravio uzas na FL panhandle :(

Gledam hangari sruseni, velika materijalna steta. Bas nezgodno za ovo doba godina, kad su pritisci uglavnom stabilni i nema neke velike toplote. :)

Dobro je da ste se vi izvukli. :)

• 0

#2089 Sunshine State

Sunshine State
  • Members
  • 1,505 posts

Posted 11 October 2018 - 17:06

Gledam hangari sruseni, velika materijalna steta. Bas nezgodno za ovo doba godina, kad su pritisci uglavnom stabilni i nema neke velike toplote. :)
Dobro je da ste se vi izvukli. :)

Ne znam je l' se secas, ali i Wilma je udarila polovinom oktobra 2005, kao category 3 (pre toga bila 5 kad je udatila u Yucatan).

Za sad, koliko sam cula, samo jedno dete je poginulo. Naravno, rasciscavanje je krenulo, ko zna sta ce jos zateci.
  • 0

#2090 mrd

mrd
  • Members
  • 18,143 posts

Posted 12 October 2018 - 15:11

Ne znam je l' se secas, ali i Wilma je udarila polovinom oktobra 2005, kao category 3 (pre toga bila 5 kad je udatila u Yucatan).

Za sad, koliko sam cula, samo jedno dete je poginulo. Naravno, rasciscavanje je krenulo, ko zna sta ce jos zateci.

Setio sam se posle. Znas sta mi pade na pamet, kako osiguranje tretira ovaj vid razaranja? Kod mene, da se osiguram protiv zemljotresa treba zlatna jaja da lezem, da li je kod vas slicna situacija po pitanju uragana?

• 0

#2091 Sunshine State

Sunshine State
  • Members
  • 1,505 posts

Posted 12 October 2018 - 15:59

Setio sam se posle. Znas sta mi pade na pamet, kako osiguranje tretira ovaj vid razaranja? Kod mene, da se osiguram protiv zemljotresa treba zlatna jaja da lezem, da li je kod vas slicna situacija po pitanju uragana?

Naravno, lokacija (plaza, plavne oblasti), vrsta kuce/gradnja....sve utice na visinu osiguranja. Ovi sto su vec imali stete od uragana, njima su premije otisle gore
  • 0

#2092 alberto.ascari

alberto.ascari
  • Members
  • 28,756 posts

Posted 12 October 2018 - 16:48

Važno je da ste zdravi. Šta može da se kupi ponovo i šta plati osiguranje, kogayebe....da'prostiš...

• 5

#2093 Doorn

Doorn
  • Members
  • 14,739 posts

Posted 21 February 2019 - 12:57

SS-poster.jpg

At least 34 Dutch nationals, some of whom were members of the SS during World War II, are still getting benefits from the German authorities, according to research by current affairs show EenVandaag. The amounts vary from a few hundred to €1,300 a month and the beneficiaries do not pay tax over the money in the Netherlands, EenVandaag said. The German agency responsible for making the payments would not give any further details, only saying that the beneficiaries were injured during WWII. But EenVandaag’s research shows that some of them were injured while serving with the Waffen SS. In 14 cases, the benefits are payed to widows and in 10 cases the recipients are dual Dutch and German nationals. Historian Cees Kleijn, who has been following former SS members and has spoken to around 150, told broadcaster NOS it could not be ruled out that some of the beneficiaries are war criminals. Although Germany says it does not make payments to war criminals, this cannot be checked because the agency will not name names, Kleijn said. Dutch Jewish organisation CIDI said it is scandalous that former SS members are receiving cash from Germany. ‘They worked with the Nazis during WWII and are still benefiting,’ spokeswoman Naomi Mestrum said. According to the Dutch institute for war documentation NIOD, some 25,000 Dutchmen volunteered to join the ranks of the German Waffen SS. This number was not only relatively but also absolutely, the largest contingent of non-German volunteers from all of the Nazi occupied territories.

• 2

#2094 KRAJ RADA FORUMA B92!

KRAJ RADA FORUMA B92!
  • Members
  • 1,316 posts

Posted 26 April 2019 - 15:17

Za sve one koji ne znaju, forum b92 prestaje sa radom.

https://forum.b92.ne...ada-foruma-b92/

To ne znaci i kraj naseg druzenja, posto se samo selimo na novu adresu.

https://forum.b92.ne...-za-novi-forum/

Forum smo mi i forum ostajemo mi. Za slucaj da nas ugase pre recenog roka, ostavite svoj kontakt (mejl, FB ili telefon) na PM

Zoe

Barakudi

Metalhedu

Zoltanu

i meni

da vam javimo novo mesto okupljanja, bez obzira na to da li ste u mogucnosti da pomognete novcano kreiranje novog foruma ili ne. Forum ostaje besplatan i ostaje nas.

Javite se svi.

Nadam se da ce svako bar jednom videti ovu poruku, a cilj je postignut ako se ona smuci svima posle 3 dana. :D

• 0