Jump to content

Photo
- - - - -

top news u vasoj zemlji boravka

• Please log in to reply
2093 replies to this topic

#1 vilhelmina

vilhelmina
  • Members
  • 11,937 posts

Posted 19 June 2010 - 08:34

Primecujem da se Emigracija malo ofucala u smislu da vec dugo nije bilo nove teme. Jeste da pod postojecim moze da se caska o svemu i svacemu, ali da pokusam da uvedem malo reda :ph34r: .

Dakle, u zemljama gde zivimo se svakodnevno dogadjaju stvari, koje nas se vise ili manje licno (ne)ticu, ali koje su zanimljive za pretresanje kod kuce, s prijateljima, kolegama na poslu. Mozda bi neke od njih bile zanimljive i za ovaj forum, tek da prenesemo atmosferu iz svog neposrednog okruzenja. Ne mislim na headlines koji odjeknu po celom svetu tipa novog ratnog konflikta ili Obamine reforme zdravstvenog osiguranja, nego na ono sto sledi odmah ispod. Dakle, ono sto vam zapne za oko kad u supermarketu cekate u redu na kasi i usput iscitavate naslovne stranice novina poredjanih pored iste, ili sto vam zapne za uvo iz razgovora ljudi koji sede iza vas u vozu, ono sto prvo uocite kad otvorite web-stranu lokalnih dnevnih novina, nesto sto moze, a i ne mora da ima dalekosezne posledice, a aktuelno je kod vas just now.

Kod mene je to danas kraljevsko vencanje. Prestolonaslednica se udaje za obicnog gradjanina koji ce, nicim izazvan, jednog dana postati kralj. Vencanje se priprema vec skoro godinu dana, u kom medjuvremenu su se lomila koplja po mnogim pitanjima, od toga ko ce sve to da plati do toga ko ce mladu da isporuci pred oltar. Sad je ostalo samo da se desi i da se kasnije prepricava.

Medjutim, vec sada je jasno da nece biti sve kako je u pocetku zamisljeno. Naime, nacija nije pokazala previse interesovanja za dogadjaj, pa su otkazani vanredni vozovi koji su jutros trebali da krenu za prestonicu, a skracena je i marsruta kojom ce svadbena povorka proci. Uglavnom, bice to fina zurka za jet-set o trosku poreskih obveznika. Ovi potonji ce u ponedeljak na arbajt i koliko mi se sada cini, u pauzi za kafu ce pricati o necem drugom. Ipak, u kisno subotnje popodne, vecina nece imati bolju zabavu nego da dogadjaj isprati u tv-prenosu.

Princeze se ne udaju svaki dan, ali mozda se nesto slicno dogadja i kod vas?
  • 0

#2 MAGRIPA65

MAGRIPA65
  • Members
  • 20,706 posts

Posted 19 June 2010 - 09:09

Evo i kod mene romansa

Just last week we told you how Kim Kardashian and Reggie Bush have been seeing each other for the sake of their dog. Now, Reggie's hinting there might be more at play than coparenting their pooch.

"Yeah, anything's possible," the pro athlete told E! News when asked at the Cedars Sinai Sports Spectacular whether a reconciliation might occur. "We've always been on good terms, always. No matter what happens."

As for Kim, she was keeping busy this weekend moonlighting as a coach...

The E! reality star, along with sister Kourtney, coached competing dance teams for Svedka's R U Bot or Not dance battle at Wonderland.

Not that clubbing is usually her thing—Kim told us her idea of fun these days is hitting the gym!

"When I have free time, I like going to the gym," Kim said. "I know it sounds crazy because some people don't find that fun, but it's a huge stress reliever for me. I love just working out and going to the gym and just hanging out with friends."

Hmmm, do those iron-pumpin' friends include professional athletes?

Read more: http://www.eonline.c...l#ixzz0rHgueKyV

• 0

#3 oslo

oslo
  • Members
  • 812 posts

Posted 19 June 2010 - 09:38

wilhemina i mi smo u akciji zvanoj udaja princeze vam. danas u 2 na poslu sluze sampanjac i jagode a sve u cast svedske princeze. ostavilo "ropstvo" traga sta ces.

glavna vest danima strajk sluzbe obezbedjenja, nema podizanja parica iz bankomata, avioni otkazani... a sve zbog - mala im plata. pitala ja koliko je to mala ..,pa i nije tako mala ,recimo pola doktorske osnovne plate, ali eto moze im se.dace bog dobice povisicu ovijeh dana.
  • 0

#4 cyberwor/L/d

cyberwor/L/d
  • Members
  • 12,762 posts

Posted 19 June 2010 - 18:25

Evo jedne neobicne vesti. Nije top news a nije ni sasvim frishka ali je, kao sto rekoh, nesvakidasnja.

Posto auditorijum ne govori svedski te ne bi mogao da procita vest iz svedskih novina ja sam pronasla vest na engleskom.

http://www.thelocal.se/20232/20090623/
  • 0

#5 vilhelmina

vilhelmina
  • Members
  • 11,937 posts

Posted 19 June 2010 - 19:42

...

Da ne znam da prezires TV, sad bih te pitala vidju li ti danas onog naseg Acu od Srbije. Uvalio se sa sve gospojom u crkvi u drugi red, odmah iza mladozenjinih roditelja. Celo vreme vencanja su bili u kadru. Komentatorka nam objasni da je on drug iz detinjstva s kraljem, ali i da se zvanicno zove princ od ex-Jugoslavije, mada kao svi znaju da je ustvari od Srbije. Ali salu na stranu, Karadjordjevici imaju svoje mesto medju evropskim krunisanim glavama. Uopste mi nisu delovali kao neki autsajderi, naprotiv.
Odoh sad da nastavim da im blenem u haljine i zavirujem u tanjire :ph34r:
  • 0

#6 Kit Louch

Kit Louch
  • Members
  • 3,226 posts

Posted 19 June 2010 - 19:43

Princeze se ne udaju svaki dan, ali mozda se nesto slicno dogadja i kod vas?

Evo ja bas malopre odgledo utakmicu u društvu sa jednim pravim (ne našim) Štokholmljaninom. Nezainteresovan bas previse za mundijal, prico bas o princezinoj udaji za svojevrsnu verziju švedske lejdi Dajane. Nego, ti rece da ce on biti kralj jednog dana, nesto nisam siguran. Pito sam i Sveda, hoce li biti kralj ili samo muz od kraljice, nije ni on siguran.
  • 0

#7 Prag 011

Prag 011
  • Members
  • 2,647 posts

Posted 19 June 2010 - 20:31

od toga ko ce sve to da plati do toga ko ce mladu da isporuci pred oltar.

Evo ja bih je ladno isporučio i opremio za par somića € .Ili sam zakasnio?
  • 0

#8 alberto.ascari

alberto.ascari
  • Members
  • 28,756 posts

Posted 19 June 2010 - 20:34

Komšija, oni imaju Svensk krona, nemaju ojriće, opet si se zayebao :)

Jedino ako to ne bi moglo u markama :ph34r:
  • 0

#9 vilhelmina

vilhelmina
  • Members
  • 11,937 posts

Posted 19 June 2010 - 22:45

Evo ja bas malopre odgledo utakmicu u društvu sa jednim pravim (ne našim) Štokholmljaninom. Nezainteresovan bas previse za mundijal, prico bas o princezinoj udaji za svojevrsnu verziju švedske lejdi Dajane. Nego, ti rece da ce on biti kralj jednog dana, nesto nisam siguran. Pito sam i Sveda, hoce li biti kralj ili samo muz od kraljice, nije ni on siguran.

U pravu si, nece biti pravi kralj nikad. Ako buduca kraljica baci kasiku pre njega, a u slucaju da nemaju dece, nasledice je njen brat.
A nije ovaj nas mladozenja ni blizu lejdi Di. Ona je imala bar malo plave krvi, ovaj ni jedno jedino zrnce.

Gotovo, pros´o voz, mlada isporucena. Ustvari bila je guzva oko toga moze li tata kralj da je vodi do oltara ili mora kako svedska crkva i obicaji nalazu, da par dodje zajedno. Kraljevskoj porodici se to bas nije dopalo jer Danijel nije bio princ pre nego sto je rekao "da", pa nije bio dostojan te casti. Problem je resen tipicno svedski, dakle kompromisom. Tata je na pola puta do oltara predao mladozenji i onda su svi ziveli srecno do kraja zivota.
  • 0

#10 cyberwor/L/d

cyberwor/L/d
  • Members
  • 12,762 posts

Posted 19 June 2010 - 22:58

Gotovo, pros´o voz, mlada isporucena. Ustvari bila je guzva oko toga moze li tata kralj da je vodi do oltara ili mora kako svedska crkva i obicaji nalazu, da par dodje zajedno. Kraljevskoj porodici se to bas nije dopalo jer Danijel nije bio princ pre nego sto je rekao "da", pa nije bio dostojan te casti.

Ja koliko znam prema tradiciji u svedkoj crkvi mladenci zajedno idu do oltara. A bilo je o tome potanko u Dn i SvD a u vezi sa "konfliktom" i pregovorima sa dvorom. To nema veze sa tim sto Daniel nije bio princ. Do oltara ide zajedno i obican narod. A i ova ravnopravnost voli tako a ne da se mlada predaje mladozenji kao neka stvar. Zato i jeste bio spor i natezalo se oko toga. Mama i tata su joj isli zajedno do oltara a mama nije bila nikakva princeza pre vencanja sa tatom kraljem. Tako da otpada ono da mladozenja "nije bio dostojan te casti". Jer to nije cast nego obicaj koji se praktikuje u svedskoj crkvi.

Edited by cyberwor/L/d, 19 June 2010 - 23:05.

• 0

#11 Prag 011

Prag 011
  • Members
  • 2,647 posts

Posted 19 June 2010 - 23:13

Primecujem da se Emigracija malo ofucala u smislu da vec dugo nije bilo nove teme. Jeste da pod postojecim moze da se caska o svemu i svacemu, ali da pokusam da uvedem malo reda :ph34r: .

A ja se pitam,šta je to što nedostaje emigraciji?Čvrsta ruka. :D

I sad, čemu nova tema,kada već postoji "poslednji utisci..." :)
  • 0

#12 vilhelmina

vilhelmina
  • Members
  • 11,937 posts

Posted 19 June 2010 - 23:17

Ja koliko znam prema tradiciji u svedkoj crkvi mladenci zajedno idu do oltara. A bilo je o tome potanko u Dn i SvD a u vezi sa "konfliktom" i pregovorima sa dvorom. To nema veze sa tim sto Daniel nije bio princ. Do oltara ide zajedno i obican narod. A i ova ravnopravnost voli tako a ne da se mlada predaje mladozenji kao neka stvar. Zato i jeste bio spor i natezalo se oko toga. Mama i tata su joj isli zajedno do oltara a mama nije bila nikakva princeza pre vencanja sa tatom kraljem. Tako da otpada ono da mladozenja "nije bio dostojan te casti". Jer to nije cast nego obicaj koji se praktikuje u svedskoj crkvi.

E ti sada kao da sam ja htela da je tata vodi do oltara :ph34r: . Pa tata je sam hteo i onda je spor nastao oko toga da li on ima pravo da o tome odluci ili nema. Da je to zbog mladozenjinog nedostatka plave krvi, su spekulacije nekih novinara, koje sam citala. Ako nije to, onda nam je kralj muski sovinista. Sta god da je bio razlog, ja nemam nista s tim, majkemi.
  • 0

#13 cyberwor/L/d

cyberwor/L/d
  • Members
  • 12,762 posts

Posted 19 June 2010 - 23:20

E ti sada kao da sam ja htela da je tata vodi do oltara :ph34r: . Pa tata je sam hteo i onda je spor nastao oko toga da li on ima pravo da o tome odluci ili nema. Da je to zbog mladozenjinog nedostatka plave krvi, su spekulacije nekih novinara, koje sam citala. Ako nije to, onda nam je kralj muski sovinista. Sta god da je bio razlog, ja nemam nista s tim, majkemi.

Ma nek su zivi i zdravi. :)

A za spekulacije novinara ... bas me cudi da je neko spekulisao kad se to tako lepo objasnilo sta i kako vazi u novinama (ozbiljnim) i vodila se ozbiljna debata. Poglavar svedske crkve (koji ih je vencao) pisao u novinama i objasnio covek.

never mind, kao sto rekoh, nek im je sa srecom.

Edited by cyberwor/L/d, 19 June 2010 - 23:23.

• 0

#14 vilhelmina

vilhelmina
  • Members
  • 11,937 posts

Posted 19 June 2010 - 23:23

A ja se pitam,šta je to što nedostaje emigraciji?Čvrsta ruka. :)

I sad, čemu nova tema,kada već postoji "poslednji utisci..." :ph34r:

Ne fali emigraciji nista, nego je diskusija malo zamrla u odnosu na neka pre vremena.
A ono "poslednji utisci" ima podnaslov "treba li se igde vratiti", dakle nije ono na sta sam ja mislila.
Mada sto se mene tice, moze i da se ubaci negde, nije bitno...
  • 0

#15 acajou

acajou
  • Members
  • 3,671 posts

Posted 19 June 2010 - 23:25

Ju,pa tek sad videh ovo vencanje...a jel volite vi vasu kraljicu [bar upola koliko mi volimo naseg kralja?onog iz drugoga reda :ph34r: ]?

Ovo pitam tek reda radi,mi [oni,kvebecani] svoju kraljicu ne vole,kazu da ju je dusmanska ruka nametnula... :)

Edited by acajou, 19 June 2010 - 23:31.

• 0