Jump to content


Photo

Kritike i pomoć oko moderisanja i uredjivanja foruma


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
1 reply to this topic

#1 Anduril

Anduril
  • Members
  • 5,593 posts

Posted 17 June 2010 - 13:05

Iza ove odluke stoji ceo moderatorski tim a ne samo moderatori podforuma Politika. Moderacija funkcioniše kao tim i pojedini moderatori neće više biti na udaru forumaša koji vredjaju i zloupotrebljavaju dobru volju i vreme koje moderacija ulaže na funkcionisanje foruma.

Prema tome, neće više biti beskonačnih rasprava oko jednog obrisanog posta, uvredljivih kvalifikacija moderatora, preteranog bavljenja moderacijom i insistiranja na uvek istim diskusijama i objašnjenjima. Bilo je ovakvih upozorenja i ranije, čak i od administracije foruma, bilo je na stotine postova javnih objašnjenja i PM-ova, bilo je vise otvorenosti i spremnosti da se nesto objasni ovih poslednjih godina nego bilo kada ranije ali isto tako mora negde da postoji i kraj svemu tome.

- Ako neko ima kritiku, napiše se jedan dobro argumentovan post sa kritikom i konstruktivnim predlogom za poboljsanje situacije a zatim se sačeka odgovor. Ako je nešto nejasno, diskusija može dalje da se nastavi na PM.

- Jos bolje je napisati na PM nekom od moderatora konstruktivnu kritiku/predlog i on će to dalje da prenese na moderatorski topik gde će se dalje nastaviti diskusija.

- Beskonačnih diskusija na "Prison Break-u" i "Kritikama" u stilu ostatka foruma više neće biti i to se više neće tolerisati.

- Ako ste nezadovoljni nekim moderatorom kontaktirajte administraciju foruma ili druge moderatore sa priloženim argumentima i linkovima. Moderatori nisu nedodirljivi ali nece biti više ni sparing partneri za svakog pravednika sa viskom vremena i energije za beskonačne rasprave.

- Javno prozivanje moderatora i pokusaji da se izazove sukob unutar moderacije koji mogu da dovedu u pitanje funkcionisanje samog foruma će se kaznjavati banom od 60 dana.

- Ako mislite da bi ste bolje obavljali posao moderisanja, slobodno se prijavite, pridružite se timu, preuzmite deo posla i odgovornosti. To je svakako bolje od neobaveznog i cesto rekreativnog debatiranja na temu moderacije i (uredjivačke politike) foruma koji svakako ne postoji zbog toga pored toliko razlicitih tema i topika. Naprotiv, iskustvo nam govori da predugačke i zapaljive debate na ovu temu štete forumu, obicno se završavaju necijim banom ili odlaskom sa foruma sto je besmisleno ako zaista postoje mnogo konstruktivniji i bolji nacini da se doprinese kvalitetnijem radu foruma.

Edited by Anduril, 17 June 2010 - 13:05.