Novi avioni u RV i PVO ?
Posted 05 June 2010 - 13:01
http://en.wikipedia....e_Modernization
Neka razmisljanja nasih iz ministarstva odbrane...
U ovo ce isto biti umesana i Politika. Ako idemo prema NATO u onda je logicno F-16 ili Griphen..
Ako prema majci Rusiji Mig 29 SMT ili Suhoj. Ako ostanemo neutralni mozemo da uzmemo bilo koje..
Moje misljenje da nam je Suhoj preveliki. Mig 29 vec imamo i on bi bio najlogicniji sto se tehnickog aspekta tice ( najmanji troskovi za preobuku pilota za novu verziju ). Mada bi nasi mogli i da razmisle i o F-16 i to cak i starije A i B verzije da zamene "Orlove"
Posted 05 June 2010 - 14:21
....nemamo mi ni para ni političke odluke za to........
Posted 05 June 2010 - 20:57
na wikipediji sam nasao ovo...
Neka razmisljanja nasih iz ministarstva odbrane...
U ovo ce isto biti umesana i Politika. Ako idemo prema NATO u onda je logicno F-16 ili Griphen..
Ako prema majci Rusiji Mig 29 SMT ili Suhoj. Ako ostanemo neutralni mozemo da uzmemo bilo koje..
Moje misljenje da nam je Suhoj preveliki. Mig 29 vec imamo i on bi bio najlogicniji sto se tehnickog aspekta tice ( najmanji troskovi za preobuku pilota za novu verziju ). Mada bi nasi mogli i da razmisle i o F-16 i to cak i starije A i B verzije da zamene "Orlove"
Pre svega trebaju nam piste, da konačno sletimo sa nebeskih visina.
Posted 05 June 2010 - 21:33
Attached Files
Posted 05 June 2010 - 23:41
Kako ono bese u "Andjelima":
- Dusanka sine, ide tata u rat.
- Jao cale, opet se zezate!
...
Posted 05 June 2010 - 23:57
na wikipediji sam nasao ovo...
...
Od svega mi je najznacajnije da je NG dobio posao sredjivanja ATC mreze u Srbiji.
...što je babi milo......
....nemamo mi ni para ni političke odluke za to........
Upravo tako.
Posted 07 June 2010 - 00:08
Ako idemo prema NATO u onda je logicno F-16 ili Griphen..

Posted 07 June 2010 - 00:41
Posted 07 June 2010 - 00:52
Uzgred domaci avion koji se srusio je mladji od Migova a prosle godine mu je radjen remont.OK navodno je bio neispravan ali zadnji mig 29 koji je pao nije bio neispravan nego je pilot precenio svoje mogucnosti.Bilo kakva nabavka nove opreme je besmislena kada piloti lete na godisnjem nivou manje od amatera.Ne verujem da će u narednih pet do deset godina bilo šta biti kupljeno a verovatno i duže . Migovi su remontovani i služiće još toliko za kontrolu vazdušnog prostora kao sastavni deo EU i NATO bezbednosti . Dotle će domaći avioni od trideset i više godina padati zbog dotrajalosti i banalnih kvarova kao ovaj pre neki dan .
Posted 07 June 2010 - 00:57
Posted 07 June 2010 - 01:06
Posted 07 June 2010 - 01:08
Uzgred domaci avion koji se srusio je mladji od Migova a prosle godine mu je radjen remont.OK navodno je bio neispravan ali zadnji mig 29 koji je pao nije bio neispravan nego je pilot precenio svoje mogucnosti.Bilo kakva nabavka nove opreme je besmislena kada piloti lete na godisnjem nivou manje od amatera. ...
Sto rece jedan moj drug: pa ja provedem vise casova na mom "flajt simulatoru" nego oni!
Ima neka tabela o minimumu casova naleta, kolicini goriva i sl. Treba prihvatiti elementarne cinjenice: Srbija nema pare za taj luksuz.
U Srbiji ministri, pa i "ministri bez portfelja" ciste ulice / deponije, sa rukavicama koje im je kupila Drzava.
A taj tzv. "Orao" je oduvek bio - samo trotinet koji je trebao da sluzi 1-2 dana dok neko drugo vazduhoplovstvo, rusko / zapadno ne pristigne u pomoc u nekom zamisljenom ratu.
Kada niko nije pristigao - trotinet je ostao samo trotinet.
Slati ljude da lete na tom sokocalu - to je cisti zlocin.
U pristojnim zemljama neki ministarski likovi bi podneli ostavku.
Moz' zamisliti - u ovoj zemlji lete "tučane kade sa orlovskim kandzama".
E, - do moga!
...
Posted 07 June 2010 - 01:17

banana drzava bi f-16 i suhoj, pa koj qrac im treba, za odbranu? videli smo njihovu efikasnost '99, nisu mogli ni da se podignu iz piste. za napad? a koga bi napali!? shiptare, ustase, balije!? lol...bananan drzava ne moze da plati kiriju za jedan obicni satelit a bi da se igra brzinom svetlosti

nije brzina svetlosti za banane drzave, za banana drzave vrh je ak-47, ono kada bude neka svadba gde pustaju bregovica pa pucas u vazduh - e to je to za banana drzave
Posted 07 June 2010 - 01:22

Amerika velikodušno nudi F16 ma moš mislit...to je ko da siromahu daš 486-cu jer eto nema komp. a ovaj služi svrsi.
Samo ove naše trube misle da će se zamirit kome ako izaberu gripena...a na kraju neće izabrat ništa, naguzit će se za nešto što drugom ni ne treba jer je za junkyard.
Posted 07 June 2010 - 01:31
boom,boom,boom,booom....caje, suje, ajde, hopaaaaa...boom, boom...