Jump to content


Photo
- - - - -

Da li ste zadovoljni nacinom na koji mediji izvestavaju o aktivnostima


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
No replies to this topic

#1 BulmaSoft

BulmaSoft
  • Members
  • 8 posts

Posted 04 June 2010 - 16:22

Pozdrav!

Da li ste Vi zadovoljni nacinom na koji ste preko javnih medija bili informisani o aktivnostima onog vulkana tamo negde gore na Islandu?

Mislim - imamo koliko ja znam, a ispravite me ako gresim - prvi aktivan vulkan u skorije vreme, odnosno vulkan koji pokazuje bar nekakvu aktivnost (ovaj je ako sam dobro shvatio - izbacio ogromne kolicine dima?) a ni u jednim (televizijskim) vestima NIJE bio u goste pozvan niti jedan jedini vulkanolog?!?

Ali zato niti jedna avio-kompanija nije izostala da "proplace" (a to naravno sve u udarnim terminima!) o finansijskoj steti koju je prisiljena da trpi zbog obustave letova uzrokovane tamo-nekakvim vulkanskim pepelom...!

Nisam vulkanolog mada znam da tipicno ponasanje vulkana nije uvek lako pretpostaviti, ali imam utisak da se ovi ili nisu ni trudili(!), ili pak jesu, samo nisu uspeli da dospeju na prve strane casopisa - od finansijski ostecenih avio-kompanija???

Jesmo li stvarno postali toliko sebicni (kao ljudski rod) da jedino sto (na vestima) mozemo cuti u vidu komentara o aktivnostima jednog zivog vulkana jeste sledeca (snobovska!) recenica, koja glasi nesto poput:

"Ijaaooo, aerodrom je zatvoren (zbog vulkanskog dima), kako cu sada stici kuci sa svog raskosnog letovanja???"

I na kraju, da li ove preterane kise koje nas obasipaju vec nedeljama imaju ikakve veze sa ogromnom kolicinom vulkanskog pepela izbacenom u stratosferu od strane ovog vulkana (?)