Jump to content


Photo

Vojislav Kostunica


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
19 replies to this topic

#16 Henry Chinaski

Henry Chinaski
  • Members
  • 19,241 posts

Posted 31 March 2003 - 22:27

Ovo saljem u italiku posto nisam ja pisao pa da se ne kitim tudjim perjem, a primenljivo je na DSS. Veceras vidim Sami izjavljuje kako je sve to moglo i ranije, ovo oko unistavanja gamadi. A cime i kako, to nam nije objasnio.

Cuveni vajar Ivan Mestrovic bio je veliki prijatelj kuce Karadjordevica i cesto tamo dolazio u posetu. U svojim secanjima Mestrovic je opisao dogadjaj kad je bio sa kraljem Petrom i kad su Apis i njegovi oficiri upali kod kralja i izdrali se na njega: "Dzukelo jedna! Ne zaboravi ko te je ovde doveo". Aleksandar se tada zakleo da ce likvidirati Apisa i njegovu bandu, ali je zato morao da ceka preko deset godina, do Solunskog procesa 1917.

Ako zelis da razumes politiku onda nije dovoljno da kazes "zasto nije neko nesto uradio" nego kolika je sila bila sa njim a kolika protiv njega u datom trenutku. Svaka budala zna sta je pravo ali politicar mora da se pita da li ce preziveti odluku da uradi sto treba. Ni jedan politicar u Srbiji do skoro nije znao protiv kakve sile se bori, i ko sve stoji iza njegovih neprijatelja. Zar nisu neki ministri vec ranije bili pobijeni? Samo vrlo naivni veruju da tamo neki bos nesto naredi i tamo neki izvrsilac to uradi. Te naivncine su vise dosadne nego pametne. A o njihovim pitanjima i da ne govorim.

Edited by Henry Chinaski, 31 March 2003 - 22:28.


#17 natasha

natasha
  • Banned
  • 3,104 posts

Posted 01 April 2003 - 10:10

Narode,
Meni jedna stvar u vezi Kostunice nije jasna. Gde se zavrsava glupost i pocinje pokvarenost i pohlepa? Da koje mere je glup (nesvestan), a do koje mere pokvaren (svestan)?
Jel' zna neko odgovor?

#18 Flashlight

Flashlight
  • Members
  • 261 posts

Posted 01 April 2003 - 10:35

30% nesvestan(slep) 70% pokvaren,ali onako jajarski

#19 sonjal

sonjal
  • Banned
  • 3,375 posts

Posted 01 April 2003 - 10:46

Narode,
Meni jedna stvar u vezi Kostunice nije jasna. Gde se zavrsava glupost i pocinje pokvarenost i pohlepa? Da koje mere je glup (nesvestan), a do koje mere pokvaren (svestan)?
Jel' zna neko odgovor?

Pokvaren covek nije glup covek.On je bezobrazan i stalno osmislja bezobrazluke.Jos ako ima sekretaricu za Marsicanina , samo obogacuje bezobrazluke i onda ih ima na pretek.Bezobrazno je protiv neceg sto je pozitivno,pametno , radno izigravati stalnoj poruzi i nezadovoljstvom.
To vam je otprilike ovako:
Ja imam cerku studenta ,a taj student je vredan uci i muci se ,da sto vise nauci , gde ima uspeha i neuspeha, a ja ga stalno podsecam na obaveze i zvocam mu, pa nalazim samo mane ,a vrline ne vidim.
Natasha, zar ja nisam bezobrazan covek i da li ja imam tu nekih granica, ili ih nemam, ili cu to svoje dete unistiti?
p.s.Ima tu jedna poucna prica za decu koja se zove:Kako je curan ucio pevca da peva?

Edited by sonjal, 01 April 2003 - 10:53.


#20 Brane

Brane
  • Members
  • 1,312 posts

Posted 01 April 2003 - 15:29

kada su pitali Kostunicu da li se ikada sreo sa Legijom on je rekao da jeste jednom i da ga je sa njim upoznao licno + Zoki.

Hm, neko ce reci sad da je Kostunica bezobrazan... Meni se ipak cini, a to sam i ranije rekao, da je on neverovatno srecan politicar. Mene podseca na Chiraca i bivseg PM Majora po sreci.

Trebao bi se zapravo zvati Voja Lucky Kostunica ! :lol: