Jump to content


Photo
- - - - -

BRAZIL


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
4 replies to this topic

#1 golosina

golosina
  • Members
  • 499 posts

Posted 16 May 2010 - 16:16

evo lepe vesti od danas za one koji planiraju u brazil....

I u Brazil bez viza

BLIC | 16. 05. 2010. - 00:02h | Foto: AFP |
Građani Srbije više neće morati da vade vize kako bi putovali u Brazil jer će vizni režim između ove dve države uskoro biti ukinut. Potpisivanje sporazuma čije je usaglašavanje u toku očekuje se prvom prigodnom prilikom i predstavljaće rezultat razgovora koji je otpočeo pre godinu dana, saznaje „Blic nedelje“ u Ministarstvu inostranih poslova Republike Srbije.

Pregovori o ukidanju viza, koji su počeli na inicijativu našeg ministarstva, odnose se na nosioce svih pasoša – diplomatskih, službenih i, što je najvažnije, pasoša za obične građane.

Značaj vizne liberalizacije za našu državu je nemerljiv. Ako se uzme u obzir samo turizam, tu bi Srbija mogla mnogo da dobije, jer svake godine više od dva miliona Brazilaca pređe okean kako bi došlo u Evropu. U izveštaju Evropske komisije za putovanja (CET), navodi se da su putnici iz najmoćnije južnoameričke zemlje jedni od najvećih potrošača u oblasti turizma na evropskom kontinentu. Kada je reč gostima iz Brazila, CET ističe kao veoma važnu činjenicu da ovi turisti uglavnom ne borave samo u jednoj državi, već obiđu nekoliko njih. Dok im za ulazak u Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu, Makedoniju i Crnu Goru viza nije potrebna, Brazilci za sada moraju da je poseduju za našu zemlju, pa je to jedan od razloga zbog kojeg zaobilaze Srbiju na turističkoj mapi.

U Ministarstvu inostranih poslova predviđaju značajan doprinos razvoju Srbije i međusobnom odnosu dve zemlje nakon ukidanja viza.

– Očekujemo izuzetno veliki efekat na unapređenju privredne saradnje sa Brazilom, posebno kada se ima u vidu da je to ekonomski najjača država u Južnoj Americi i jedna od 20 finansijski najuticajnijih država na svetu. Pored privredne, unapredile bi se kulturna, naučna, sportska i drugi oblici saradnje, dok bi porast uzajamnih putovanja građana u najrazličitije svrhe dao dodatni podstrek tradicionalnom prijateljstvu Srbije i Brazila – navode u pres službi dopisu Ministarstva inostranih poslova Republike Srbije.

Krut vizni režim
Od južnoameričkih država, samo građanima Argentine, Bolivije i Čilea nije potrebna viza za dolazak u Srbiju dok, osim 190 miliona Brazilaca, vizu za Srbiju treba da vadi još 128 miliona žitelja drugih zemalja sa ovog kontinenta.
Kada je reč o državama sa najvećim brojem stanovnika na planeti, od prvih pet, samo građanima SAD vize nisu potrebne, dok stanovnici Kine, Indije, Indonezije i Brazila moraju imati vizu.

#2 vladan

vladan
  • Members
  • 25,392 posts

Posted 16 May 2010 - 22:52

Brazil je fantasticna zemlja (ne samo Rio) i zaista je vredi posetiti. Ogromna je i distance se prelaze jedino avionom, sto znaci da nije bas jeftino.

#3 golosina

golosina
  • Members
  • 499 posts

Posted 16 May 2010 - 23:05

ja glasam za OVO sto se tice brazila

#4 veliki strumf

veliki strumf
  • Banned
  • 26 posts

Posted 04 March 2013 - 06:40

Mi smo bili odusevljeni tom informacijom i vec 2 godine stedimo pare za svetsko valjda cemo uspeti da odemo i ispunio zelju!  :lala:



#5 vladan

vladan
  • Members
  • 25,392 posts

Posted 03 May 2013 - 12:55

Ja sam licno proputovao turisticki, a i profesionalno, znacajan deo sveta, ali jedna od zemalja koje su najipresivnije je Brazil.