Jump to content


Photo

POZDRAV preminulom Djindjiću iz Hrvatske


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
No replies to this topic

#1 pon1

pon1
  • Members
  • 70 posts

Posted 14 March 2003 - 17:17

Veliki pozdrav i duboki naklon čovjeku u kojem sam ja vidio veliku šansu za sretniji život na ovom nesretnom dijelu Europe. Duboko sam žalostan i šokiran i jedino čemu se nadam da Srbija neće pokleknuti pred zlom kojim je sada suočena.

Padaju mi sada na pamet 2 zloslutna događaja koji bi se mogli pojaviti, a za koje sam mislio da se više nikad neće.

Prvi je kraj 80-tih godina u bivšoj Jugoslaviji kad je u Miloševiću i njegovoj kamarili počelo sve zlo koje se dogodilo u slijedećih 15-ak godina. (Bio sam u Beogradu baš onda kada je Slobo držao svoj čuveni govor na Gazimestanu kada je navijestio oružane bitke).

A drugi je možda jedna mala slučajnost: prije 100 godina je ubijen Aleksandar Obrenović, čovjek koji je pokušao voditi srpsku politiku isto kao i Đinđić (i završio poput njega i isto od srpske ruke), pokušao je Srbiju približiti ondašnjoj Habsburškoj monarhiji i uvesti je u Europu. Na žalost, završilo je prvim svjetskim ratom.

Želim sve najbolje Srbiji i srpskim političarima kao što je npr. G. Svilanović, kojeg isto tako duboko cijenim, da nastave put Đinđića i da se konačno jednog dana vidimo u ujedinjenoj Europi, ako je to ikako moguće.