kupovina psa
Posted 06 May 2010 - 01:25
Posted 06 May 2010 - 01:58
Ma salim se i ja,nego covek trazi psa za stan,a Mrd mu predlaze svoje telence...pa ne ide to,ono nije da mu ne verujemo,nego...treba malo prostora.
moji u familiji inace imaju vestija i prezadovoljni su.ne znam za losa iskustva sa njima,ono doduse ako je gadan vlasnik od svakog se moze napraviti terorista.
ja koliko znam,pas koji na ocenjivanju dobije i cetvorku moze da se pari,a licno nikad ne bih trazila psa sa izuzetnim pedigreom,ako ga ne bih spremala za izlozbe tj za takmicenja i dalju reprodukciju.Za kucnog ljubimca,sve sitne mane su potpuno nebitne.
Ono nije tele, ono je jelen. Ima i boju, a i velicinu. Fale samo rogovi.

Mrd nije predlozio ono, nego se samo malo falucka.
Kod izbora psa, najvaznije je gde ce da zivi. Ako je za stan, onda mali koji nije naporan, da ne mora puno da se seta, a opet da bude zivahan i da malkice zeza.
Kineske rase su zahvalne, za kucnu upotrebu. Mirni su i ne zahtevaju mnogo setnnje.
Ako je izbor veci pas onda bi ovo moglo da prodje (Akita):

ups, opet mora da se seta, al' su lepiiii.
Edited by mrd, 06 May 2010 - 01:59.
Posted 06 May 2010 - 02:00
Evo uzmi ovako nesto pa kad izadjes u setnju ima da budes glavni smeker.Obavezno zavuci trenerku u farmerkeNikad nisam simpatisao kokere i pekinezere a sebe u šetnji baš i ne vidim sa pudlom.
Da, bitno mi je da voli decu. Linjanje mi ne smeta.
Attached Files
Posted 06 May 2010 - 02:04

Posted 06 May 2010 - 09:05
2 puta godisnje (otprilike april i oktobar) ovaj moj se toliko linja kada menja dlaku (leti je kao pubertetski brcici, a zimi kao cetka) da kada bi mogle da se prave perike od psece dlake, ja bih bio bogat.
Posted 06 May 2010 - 09:22
jel ovo za zenku vazi za snaucere ili za svaku rasu?to je inache fama za srednje snaucere da su nervozni
ostar izgled se pobrinuo za to
oni su samo vrlo alert, prirodni zastitnicki instinkt
terijeri su problem ukoliko je bitno da pas bude u osnovi cuvar
nemaju taj rad, plius imaju prey instinct na max-u..mada ima sjajnih terijera, heh, jedno vreme sam razmatrala jack russel-a i parsona
inace, uvek je preporuka zenka za pocetnike, privrzenije su, mirnije
inace, ako imas rasnu zenku, i odlucis da je paris, a sam nisi u fazonu da prodajes kucice, da li ih uzgajivaci preuzimaju, ili rade samo svoje, a ako hoces da paris treba i da se pobrines za kucice?
i jos, jel ima neke razlike za zivot i zdravlje zeneke, da li je parena ili nije, i da li je sterilisana?
Posted 06 May 2010 - 10:21

I, btw, ljudi, ako ste ikako u mogucnosti, nemojte uzimati rasne pse u Srbiji, nas Kinoloski savez je unistio skoro sve rase dozvoljavanjem incesta i tako ih degenerisao, idite u Hrvatsku, tamo se sigurno jedino u regionu postuju FCI pravila u potpunosti.
Inace sam cuo da su Madjari podbacili sto se tice postovanja FCI pravila, kazu da pare Beaglove sa Basetima, pa ih nama ovde uvoze kao Beaglove, pazite sta kupujete.
Od "opasnijih" rasa, najvise mi se svidjaju Rodezijski Rizdbek i Brazilska Fila, a od polarnih definitivno Akita Inu i Evropska Lajka.

Posted 06 May 2010 - 11:08
da, odnosi se na sve zenkejel ovo za zenku vazi za snaucere ili za svaku rasu?
inace, ako imas rasnu zenku, i odlucis da je paris, a sam nisi u fazonu da prodajes kucice, da li ih uzgajivaci preuzimaju, ili rade samo svoje, a ako hoces da paris treba i da se pobrines za kucice?
i jos, jel ima neke razlike za zivot i zdravlje zeneke, da li je parena ili nije, i da li je sterilisana?
ukoliko zelis da paris zensku, pretpostavlja se da ces stence prodati ili pokloniti, odgajivacnica iz koje je potekla zenka ih moze uzeti samo ako ste u suvlasnistvu i oni odredjuju muzjaka (to je redje da se desi ako ne nameravash ozbiljno da se bavis izlozbama i svime sto uz to ide) ili eventualno da postignete neku trecu vrstu dogovora, sto je vrlo individualno.
Ima uticaja na zivot ovo trece shto pitash. Ukoliko pouzdano znash da ne zelis leglo uopste, preporucljivo je zenku sterilisati pre prvog ciklusa, na taj nacin se smanjuju shanse od problema sa reproduktivnim organima. Ukoliko zelis 'omladinu' naravno i rizici od oboljenja su veci.
nikako se ne bih slozila za stanje u nasoj kinologiji, a narocito jer znam da su mnogi ovde upravo protiv takvog ukrstanja. Plus kao shto rekoh, odavde potichu neke od najboljih odgajivachnica na svetu (konkretno 2 za pomenutu rasu) nekih vrlo popularnih pasa kao sto su npr dobermani i mnogi drugi.Svakome bih preporucio Golden Retrievera
, Labradora, Beagle-a, Irskog Setera i Engleskog Setera.
I, btw, ljudi, ako ste ikako u mogucnosti, nemojte uzimati rasne pse u Srbiji, nas Kinoloski savez je unistio skoro sve rase dozvoljavanjem incesta i tako ih degenerisao, idite u Hrvatsku, tamo se sigurno jedino u regionu postuju FCI pravila u potpunosti.
Inace sam cuo da su Madjari podbacili sto se tice postovanja FCI pravila, kazu da pare Beaglove sa Basetima, pa ih nama ovde uvoze kao Beaglove, pazite sta kupujete.
Od "opasnijih" rasa, najvise mi se svidjaju Rodezijski Rizdbek i Brazilska Fila, a od polarnih definitivno Akita Inu i Evropska Lajka.
Edited by Delester, 06 May 2010 - 11:09.
Posted 06 May 2010 - 14:09
Svakome bih preporucio Golden Retrievera
, Labradora, Beagle-a, Irskog Setera i Engleskog Setera.
Elem, kad vec pominjes Rodezijskog gonica,
sta je sa onim ridzbekom u beo-zoo vrtu,
cujem da ga je Vuk Bojovic upropastio drzeci ga kao divlju zver u kavezu?!
Inace ja sam nepopravljivi ljubitelj bullterijera koga smo toliko bili razmazili da su nam ga na kraju ukrali!

Edited by Kalaich, 06 May 2010 - 14:12.
Posted 06 May 2010 - 14:20
Nisi ni prvi ni poslednji koji je ostao bez ljubimca te pasmine jer ga je neko ukrao.Moj je glup kao noc.Da ga odvedem na kraj ulice ne bi umeo da se vrati kuci a prvi ko naidje mogao bi da ga pokupi.Inace ja sam nepopravljivi ljubitelj bullterijera koga smo toliko bili razmazili da su nam ga na kraju ukrali!
Posted 06 May 2010 - 14:48
jedina, uslovno receno, losa osobina labradora je sto su tako dobri cuvari, da kada bi upao provalnik u stan, labrador bi mu masuci repom pokazao gde stoje dragocenosti a onda bi mu pomogao da ih iznese sa sve njim samim...
Posted 06 May 2010 - 17:59
Moj Golden je bio takav, a inace ih smatraju jako dobrim cuvarima.podseti me...
jedina, uslovno receno, losa osobina labradora je sto su tako dobri cuvari, da kada bi upao provalnik u stan, labrador bi mu masuci repom pokazao gde stoje dragocenosti a onda bi mu pomogao da ih iznese sa sve njim samim...

Posted 06 May 2010 - 18:00
Ne pricam o odgajivacnicama, vec o xxxxxxxxxx kinoloskom savezu!nikako se ne bih slozila za stanje u nasoj kinologiji, a narocito jer znam da su mnogi ovde upravo protiv takvog ukrstanja. Plus kao shto rekoh, odavde potichu neke od najboljih odgajivachnica na svetu (konkretno 2 za pomenutu rasu) nekih vrlo popularnih pasa kao sto su npr dobermani i mnogi drugi.
Svakako da ima odgajivacnica, koje jesu protiv toga, ali sta to vredi kad je KS takav kakav je.
Posted 06 October 2010 - 15:45
Stan, dvoje dece.
Nameracio sam se na kotona, a ovde ga niko ne pomenu.
Ima li neko iskustvo sa kotonom?
Posted 06 October 2010 - 21:08
Ja nemam, ali mislim da je dobra ideja usvojiti (ovako malog) psa koga mozes da nosis ako bude nemocan i kome ce biti komotno u tvom domu. S druge strane, ako je mali, on od vecine pasa ne moze da se brani pa moras da budes vrlo oprezan i sposoban da ga zastitis. Vazno je i da se veoma dobro raspitas kojim je oboljenjima eventualno sklona ta rasa da bi mogao da delujes preventivno. Zatim, ako nemas dvoriste, koliko cesto mozes da ga izvodis? U ovom smislu je lakse sa zenkom – iz razumljivih razloga.Malo mrtva tema, ali i sam smekam da kupim psa.
Stan, dvoje dece.
Nameracio sam se na kotona, a ovde ga niko ne pomenu.
Ima li neko iskustvo sa kotonom?
S obzirom da ljudi obicno uzimaju psa kao sto nabavljaju stvari – raspituju se za odlike rase tj. modela tj. za dimenzije, dizajn, performanse, potrosnju, tehnicke nedostatke, mogucnosti servisiranja, radni vek i slicno – mnogi potpuno promase sustinu i psa koga unesu u kucu ne ucine narocito srecnim. Mislim da je mnogo humanije, ako se to vec desava sa prethodnom namerom, gledati malo na stvari i iz njegovog-njenog ugla. Nista licno naravno – samo opsta napomena.
Edited by cmix909, 06 October 2010 - 21:14.