Jump to content


Photo

Sve je isto, samo njega nema?


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
9 replies to this topic

#1 pulsar

pulsar
  • Members
  • 1,721 posts

Posted 04 March 2003 - 20:38

Sta se u Srbiji bitno promijenilo?

#2 Hromi Daba

Hromi Daba
  • Members
  • 5,761 posts

Posted 04 March 2003 - 20:59

Ocajan pulsar, nema o cemu diskutirat :smile:

#3 pulsar

pulsar
  • Members
  • 1,721 posts

Posted 04 March 2003 - 21:01

Nisam ocajan, ali sam razocaran.

#4 bumerang

bumerang
  • Members
  • 167 posts

Posted 04 March 2003 - 21:03

Nemoj da si na kraj srca.Nesto se promenilo u Srbiji nesto oko Srbije...Ona vise nije u Yu vec u Srbiji i Crnoj Gori...promena ambalaze

#5 bumerang

bumerang
  • Members
  • 167 posts

Posted 04 March 2003 - 21:14

ovaj put izgleda da je u pitanju jednokratna.A u Srbiji...vidis nekad su sredjivali puteve u predizbornoj cutnji ali petkom.Danasnja vlast to radi efikasnije i u nedelju za vreme lokalnih izbora sve prsti od posla.

#6 Vladap

Vladap
  • Members
  • 4,823 posts

Posted 04 March 2003 - 23:00

Bez obzira sto imam zamerki na mnogobrojne poteze koje vuce nova vlast, smatram da je Srbija krenula i prvi put posle nekoliko decenija smo krojaci svoje sudbine.
Nismo vise u ejdnopartijskom sistemu, dogovornoj i kumovskoj ekonomiji (gledano u globalu), prvi put od WWII na relanim osnovama postajemo clanovi medjunarodne zajednice, shodno svojoj velicini i mogucnostima...

#7 otporasica

otporasica
  • Members
  • 191 posts

Posted 04 March 2003 - 23:17

Vladap
Citat
nismo vise u jednopartijskom sistemu



Stvarno tako mislite ili ste bili cinicni?Miloseviceva diktatura, iako je po svojoj sustini to bila, nikada , sto se forme tice, nije imala klasicne oblike takve vladavine.I za vreme njegovog gospodarenja imali smo gro stranaka, mozda je problem i tih stranaka bio sto ga izborima ranije nisu sklonili sa vlasti. Iskustvo nam govori da je svaka domaća politička stranka delovala, kao sto i sada deluje u okviru višepartijskog izbornog parlamentarnog sistema. Ovaj sistem još uvek je neusavršen odnosno da je u osnovi još uvek nedovoljno demokratski. Okruženje u kojem stranke u Srbiji danas postoje nije dostiglo dovoljan stepen liberalizma i političke slobode,a na njegovo sve lošije stanje utiče još čitav niz unutrašnjih i međunarodnih političkih i opštih faktora.

Najveći broj stranaka, a to su stranke prve i druge generacije (dakle sve stranke koje su na sadašnjoj parlamentarnoj sceni), ne uspevaju da se prilagode promeni ubrzanja koje nameće duh vremena, pa se tako periodično pojavljuje prostor za nastajanje novih stranaka. Nove stranke razlikuju se od starih najviše po tome što poseduju različitu viziju, fleksibilnost i potencijal, koji je u skladu sa naglo izmenjenim potrebama trenutka i savremene globalne političke scene.

Savremenost nameće potrebu za jednom posebnom sposobnošću: sposobnost da se razvije brza reakcija na napravljenu grešku. To sadasnje stranke nemaju niti sada niti su to imale za vreme Milosevica.
Mogla bih do sutra da nabrajam sve njihove manjkavosti, i ma sta ja mislila o Milosevicevoj vladavini, nikada necu moci da kazem da je to bio jednopartijski sistem.

[ Izmena poruke: otporasica na dan 2003-03-04 23:18 ]

#8 milovan

milovan
  • Members
  • 4,995 posts

Posted 04 March 2003 - 23:55

Plasim se da vam ne dosadim sa primjerima iz Danske.
Biraci u Danskoj imaju mogucnost da glasaju za licnost sa partiske liste, tako da partije dozvole ljudima sa puno licnih glasova da imaju veci uticaj u partiji, tako se partije demokratizuju i prilagodavaju zelji biraca.
Kod nas se partije vezu za vodu a zapostave program.

#9 bumerang

bumerang
  • Members
  • 167 posts

Posted 07 March 2003 - 17:11

Inspirisana sam postovima postenigradjanin.Izvinjavam se ako se ponavljam.

Znas sta pulsar u Srbiji se nije promenilo nista samo su role podeljene drugim glumcima a ima I nas koji smo”zadrzali” iste I u ovoj sezoni,ulogu onih koji vicu NE VALJA.Do duse neki su penzionisani ili presli u statiste.Bojim se da ce se ostvariti recenica jednog razocaranog socijaliste, ili simpatizera, posle 5.oktobra …..Ove smo skinuli jedva a ove necemo nikad….
I ovi su junaci I heroji samo u ocima drugih obozavatelja.
Oni pre ovih su nas drzali u saci I otezavali postizanje kriticne mase ratnim okruzenjem,ratom,stradanjima okolo…Cuti moze da bude same gore.
Ovi nas latentno drze sa…e a kako je bilo strasno sad je super….
Ruku na srce bilo je strasno,jako strasno jer sta je strasnije od rata I svega prateceg.
Simpatizeri tadasnje vlasti ako im pobijes svaki argument posegnu za cuvenom recenicom …A koga umesto njega I njih?
Simpatizeri sadasnje vlasti imaju isti argument.
Pozivam sve forumase da se sete sta su govorili (ako jesu) na pitanje A koga umesto njega?
U mom okruzenju najcesce se culo…..Menjacemo I njih ako ne budu dobri.

Sad nam se prodaje prica o uspesnosti vlade koja ce doci sa vremenskom distancom od “normalnih” cetiri godine. Sad cuti Srbijo I cekaj da uzivas u plodovima rada vlade .Jedino mi nije jasno da li im se u redovima krije neki Hudini pa ce nekim cudom visegodisnje I mnoge greske kad odzvoni ….”kraj 2003. I pocetak 2004”(nije nego)… postati veliki uspesi.
A njegovu ulogu trenutno igra vise dublera.Ne znam ko ce je naslediti kao jedini.

#10 jamie

jamie
  • Members
  • 1,771 posts

Posted 07 March 2003 - 17:24

pulsar:
Sta se u Srbiji bitno promijenilo?


bitno? racun za struju...
manje bitno? nema predsednika...