Jump to content


Photo
- - - - -

Japan - prolece


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
45 replies to this topic

#46 yoyogi

yoyogi
  • Members
  • 6,418 posts

Posted 23 June 2010 - 03:08

Sad sam popricao sa jos nekima ovde.

Za lov na delfine (do pojave filma "Cove") nisu znali, nisu znali da ih japanski ribari uopste love i ubedjeni su da je to samo taj lokalitet.
Sad kada znaju - nista. Ni do sada nisu probali delfinovo meso , nece ni od sada.

Za film znaju, isechci su bili prikazivani na TV (koliko je autor dozvolio) i nikome ne bi palo na pamet da ga celog pogleda, smatraju ga propagandnim ratom i Right Wing se glupiraju sto se uopste petljaju da prete bioskopima zbog prikazivanja filma praznim salama.

Za frizider na slici se vidi da je house quality, nije supermarket. Meso u njemu jeste delfinovo, mora da je lokalna ribarnica u ili oko tog lokaliteta (Taiji). Namera tipa na slici je bila da se prikaze da je to opsta praksa po svim supermarketima. Nije.

Otprilike kao sto se ponegde jede konjsko meso a pojava pakovanja tog mesa po radnjama bi naisla na nezainteresovane (pa i zgadjene) potrosace.

Taj film je dobio nagradu kao sto je mogao i (i dobijao) bilo koji drugi gde se uposle emocije, pogotovo kada su u pitanju tako slatke i omiljene zivotinje kao delfini. I tvorchina kao Al Gore je dobio Nobelovu nagradu za petljanje u klimatske promene o kojima nema pojma.

Tip je napravio pare, tacno je i znao kako - a od nicega. Film nece spreciti one koji iseku ulovljene delfine da nastave to da rade niti ce izazvati nekoga da napravi u tom selu Green Peace protest niti ce, jer ne moze, izazvati nekoga da prestane da jede nesto sto nikad nije probao cak ni znao da se uopste jede.

Ono sto hoce film da uradi je izazivanje rasne mrznje i pare u dzep tog tipa koji ga je snimio i prezentovao neupucenoj javnosti da jase na njenom gnevu koji je razumljiv kada se suoci sa necime "that is not right" a o tome ne zna ni obim ni pozadinu.

Edited by yoyogi, 23 June 2010 - 14:19.