Jump to content


Photo
- - - - -

EARTH HOUR 2010


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
2 replies to this topic

#1 iPhuck10

iPhuck10
  • Members
  • 18,742 posts

Posted 26 March 2010 - 12:03

Sutra akcija "Sat za našu planetu"
26. mart 2010. | 10:47 | Izvor: Tanjug
Beograd -- Stotine miliona ljudi će sutra, u 20.30 časova, isključiti svetla u okviru akcije "Sat za našu planetu", koju organizuje Svetski fond za prirodu.

Od malih ostrvskih nacija u južnom Pacifiku do gusto naseljenih gradova Amerike, pojedinci, kompanije i vlade iz svih krajeva sveta ujediniće se u najvećem globalnom događaju, kada "Sat za našu planetu" počne da kruži zemaljskom kuglom, izražavajući tako svoj stav o problemu klimatskih promena.

Dosad je učešće u akciji potvrdilo više od 40 gradova i opština u Srbiji, a učenici Osnovne škole "Drinka Pavlović" i predstavnici Fonda ispred gradske skupštine će vlastima uručiti kutiju sa porukama beogradskih osnovaca.

Upućen je poziv svim Beograđanima koji žele da se uključe u akciju i pomognu planeti, da sa svećama dođu sutra, u 20.30 sati ispred gradske skupštine.

I u Novom Sadu biće organizovana šetnja sa svećama od sata na Petrovaradinskoj tvrđavi do Trga slobode, uz pratnju muzičkog orkestra "Sambansa", a okupljanje će početi u 20.30 sati ispod sata na Petrovaradinskoj tvrđavi.

Akciju su podržali Ministarstvo životne sredine i prostornog planiranja, Kabinet potpredsednika vlade za evropske integracije - grupa za održivi razvoj, Pokrajinski sekretarijat za zaštitu životne sredine i održivi razvoj, Pokrajinski sekretarijat za energetiku i mineralne sirovine, Sekretarijat za zaštitu životne sredine Beograda.

Svaki pojedinac, organizacija ili grad može glasati na www.panda.org/serbia, "izborima" između očuvanja Zemlje i globalnog zagrevanja.#2 Rahel

Rahel
  • Members
  • 5,435 posts

Posted 27 March 2010 - 00:56

Youtube Video ->Original Video


edit: reči idu, odprilike, ovako:

Ona je odavno izgubljena,
ona je skoro mrtva,
prepuna je lako zapaljivih materija
i čeka samo završni udarac.

Ona više nema vazduha,
teško diše,
nije joj još dugo ostalo,
i znam dobro, veruj mi, ona ne može više.

Ovaj svet je nepošten,
ovaj svet nikada nije bio čist,
pobeđena je i čeka na smrt ...

Edited by Rahel, 27 March 2010 - 01:48.


#3 Rahel

Rahel
  • Members
  • 5,435 posts

Posted 27 March 2010 - 01:38

Koji je kapacitet Zemlje?

Tesla je postavio ovo pitanje svetu, ne sebi. On je verovatno znao odgovor, kao što je znao još mnogo toga nedokučivog. Njegov izum dvosmerne struje je promenio svet, a njegova vizija čovečanstva u skladu sa prirodom će sve više biti tema u diskusijama o budućnosti ljudskog roda.

Danas pitanje o kapacitetu Zemlje ima još jedan smisao – koliko Zemlja može da izdrži i da li smo već odavno prešli tu granicu.

Da je Tesla živ, sigurno bi se setio da ugasi svetlo na sat vremena, jednom u godini dana.

Uradimo to umesto njega, dugujemo mu i više od toga.

Attached File  sat_za_nasu_planetu__srbija__2010_nikola_tesla.jpg   161.25KB   11 downloads


http://www.panda.org.../biodiverzitet/presuzeto od wwf-a, Svetski fond za zaštitu divljih životinja