Jump to content


Photo

Kamion za kizu


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
21 replies to this topic

#1 Tromotorac

Tromotorac
  • Members
  • 5,480 posts

Posted 21 February 2003 - 20:15

Lici na Legiju! Ima i motiv.

#2 Henry Chinaski

Henry Chinaski
  • Members
  • 19,241 posts

Posted 21 February 2003 - 21:00

Ako im je kad ne umeju da plate par milona recimo momcima iz Mosada da nas rese junacina iz prethodnog perioda.

#3 Stoprocentni

Stoprocentni
  • Members
  • 5,096 posts

Posted 21 February 2003 - 21:49

A da nije mozda "vucija" osveta?

#4 Dubravka

Dubravka
  • Members
  • 4,879 posts

Posted 22 February 2003 - 00:27

Danasnja novinska izdanja javljaju da je kamion vozio pripadnik Surcinskog klana, iz Cumetovog tabora...
Javila TV BK

#5 Brane

Brane
  • Members
  • 1,312 posts

Posted 22 February 2003 - 02:04

prvo su mu nogu slomili a sad krenuli i kamionom... Zoki ne daj se !

#6 Guest_nikcevm_*

Guest_nikcevm_*
  • Guests

Posted 22 February 2003 - 14:03

pokusajte da zamislite kakvi danas izvestaji idu iz beogradskih ambasada. ima investitori da se tuku ko ce pre da donese novac u zemlju u kojoj se premijer malo posvadjao sa svojim "ortacima".

#7 Stoprocentni

Stoprocentni
  • Members
  • 5,096 posts

Posted 22 February 2003 - 14:44

Eeeeee, popravljaju se stvari. Ovoga puta je sofer uhvacen a i kamion nije citav izgoreo.

#8 milovan

milovan
  • Members
  • 4,995 posts

Posted 22 February 2003 - 14:49

Ko s`davolom tikve sadi,
..........,

#9 danijela

danijela
  • Members
  • 353 posts

Posted 23 February 2003 - 03:43

CRNOGORAC 100%:
...Ovoga puta je sofer uhvacen...  


...najiskrenije se nadam da nema krmaču kući

#10 Stoprocentni

Stoprocentni
  • Members
  • 5,096 posts

Posted 23 February 2003 - 09:10

Vjerujem da Zoranu ne trebaju takvi poeni.

#11 5ko

5ko
  • Members
  • 1,479 posts

Posted 23 February 2003 - 12:07

PREMA OPERATIVNIM SAZNANJIMA MUP-a SRBIJE
Ipak atentat
Dejan Milenković Bagzi, povezan sa surčinskim klanom, pokušao prekjuče kamionom da ubije premijera Zorana Đinđića na autoputu
Inspektori MUP-a Srbije došli su do operativnih podataka da je Dejan Milenković zvani Bagzi zaista imao nameru da ubije srpskog premijera Zorana Đinđića, saznaje "Politika" iz pouzdanih izvora bliskih policiji. Operativci su došli do tih saznanja jer su izvesno vreme držali pod prismotrom Bagzija.
Kako saznajemo, Bagzi je neposredno pre pokušaja atentata na srpskog premijera razgovarao mobilnim telefonom sa jednom osobom čiji je identitet poznat policiji, a koji nije saopšten. Ta osoba mu je navodno davala instrukcije o kretanju kolone vozila u kojoj je bio srpski premijer.
Surčinac Dejan Milenković (33) zvani Bagzi je vozač kamiona koji je prekjuče na autoputu Beograd - Šid, bez vidljivog povoda, presekao put koloni vozila u kojoj je bio srpski premijer Zoran Đinđić, saznajemo iz pouzdanih izvora u MUP-u Srbije. On je u pritvoru u sedištu beogradske policije u čijoj okolini su na snazi pojačane mere bezbednosti.
Da podsetimo, sve se dogodilo prekjuče oko 9.30 časova, kada se kolona vozila u kojoj je bio premijer Đinđić uputila na surčinski aerodrom. Ta kolona se kretala krajnjom levom trakom kada je kod hale "Limes" na Novom Beogradu iz za sada nepoznatih razloga kamion "mercedes", austrijske registracije B-824-BF, presekao put koloni. Munjevitom reakcijom u levu stranu vozača službenog "BMW"-a, registracija BG 466-041, izbegnut je direktan sudar i, na svu sreću, niko nije povređen.
Dejan Milenković Bagzi je, potom, davši gas, pokušao da pobegne sa mesta incidenta, ali su ga pripadnici obezbeđenja premijera Đinđića ubrzo stigli i zaustavili. Pripadnici obezbeđenja, koji su inače radnici Šeste uprave Bezbednosno-informativne agencije (BIA), pozvali su, zatim, pripadnike SUP-a Beograd koji su preuzeli Bagzija.
On je odmah saslušan, ali detalji njegovog iskaza, za sada, nisu poznati, niti je saopšteno li je u međuvremenu priveden istražnom sudiji. Kako saznajemo, Bagzi je negirao da je ovo bio pokušaj atentata na premijera Srbije. Za sada u SUP-u Beograd naglašavaju da će sve biti saopšteno po završetku sveobuhvatne istrage koja je u toku.
Kako saznajemo, formiran je poseban štab, sastavljen od najiskusnijih policajaca, koji će se baviti ovim slučajem. Njih sada čeka ogroman posao, jer treba da se utvrdi da li je "incident" na autoputu bio pokušaj atentata na srpskog premijera ili se zaista radi o "nesavesnom vozaču koji je učio vožnju na autoputu", kao što je rekao Đinđić. Za sada, u nedostatku zvaničnih informacija, mediji radoznaloj javnosti serviraju sve mogućnosti, ali je činjenica da će sve biti poznato tek po završetku policijske istrage koja može dugo potrajati.
Istraga treba da pročešlja sve činjenice do kojih dođe, da uporedi izjave potencijalnih svedoka, da sledi sve moguće tragove i da adekvatno pritisne podzemlje kako bi došla do korisnih informacija. Takođe, ukoliko se ispostavi da je ovo bio pokušaj atentata na predsednika vlade, policajci, osim Bagzija, treba da pronađu osobe koje su imale razloga i mogućnosti da ovako nešto organizuju, kao i da njih privedu pravdi.
Inače, Dejan Milenković Bagzi je stari poznanik policije i istražnih organa. Nikada nije bio osuđivan, ali je zato nekoliko puta bio osumnjičen da je izvršio razna krivična dela. Prema poverljivim policijskim podacima, on je bio jedan od članova takozvanog "surčinskog klana" - kriminalne grupe koja važi za "najjaču" u Beogradu. Na ulici se govorilo da je blizak prijatelj Ljubiše Buhe Čumeta, kontroverznog biznismena iz Surčina, koji je takođe član ove grupe i čije ime se vezuje za mnoge nelegalne poslove u našoj zemlji.
Međutim, Ljubiša Buha Čume je, u nedavnim obraćanjima javnosti posle velike policijske akcije u Tržnom centru "Kotobanja", rekao da je Dejan Milenković Bagzi otet i da je, zajedno sa Buhinom suprugom Ljiljanom, zatočen u "tvrđavi" u Šilerovoj ulici u Zemunu. Buha je tada optužio Dušana Spasojevića, zvanog ..., i Milorada Lukovića Legiju, bivšeg komandanta Jedinice za specijalne operacije, da su ih oteli. Pored ovog, Buha je na njihov račun izneo i niz najtežih optužbi - otmice Ivana Stambolića, Milorada Miškovića i Milije Babovića, kao i tridesetak ubistava, trgovinu drogom...
Ipak, Ljubiša Buha Čume je tom prilikom naglasio da je Bagzi njegov "dojučerašnji prijatelj" i da je prešao u Legijinu i ...evu ekipu.
D. Telesković

#12 5ko

5ko
  • Members
  • 1,479 posts

Posted 23 February 2003 - 12:11

Gornji tekst je citat iz POLITIKE 23.02.2003.

#13 Guest_nikcevm_*

Guest_nikcevm_*
  • Guests

Posted 23 February 2003 - 13:15

polako se gube i poslednje razlike izmedju Srbije Slobodana Milosevica i Srbije Zorana Djindjica. Sta kazu ovi policajci, vec neko vreme su drzali doticnog Bagzija pod prismotrom, ali to ovoga nije sprecilo da se nadje za volanom kamiona bas neposredno pored kolene automobila koja je je prevozila Djindjica. Dobra je to "prismotra". Naravno, da slucajno ne bi dosli u iskusenje da zahtevamo i neke odgovore lepo nem ljudi kazu - "ali je činjenica da će sve biti poznato tek po završetku policijske istrage koja može dugo potrajati".
Potrajace, potrajace, ali ne tolikol koliko se Djindjici i njegovi zombiji nadaju.

#14 danijela

danijela
  • Members
  • 353 posts

Posted 23 February 2003 - 15:30

to CRNOGORAC 100%:
Kakvi crni poeni? Ja kažem samo da se nadam da će nadležni organi odraditi svoj posao kako treba, ali svi i svuda...

#15 milovan

milovan
  • Members
  • 4,995 posts

Posted 23 February 2003 - 16:03

Kad je muka stize Duka,
i prevrce i NEBO i ZEMLJU,
izuzev Surcina i Zemuna.