Jump to content


Photo

Prevare, mućke, i slično.............!


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
1 reply to this topic

#1 Dekinjo

Dekinjo
  • Members
  • 27 posts

Posted 19 February 2003 - 11:33

Ovaj topik kao i sto mu samo ime kaze je mesto na kome mozete pisati o prevarama za koje ste od nekog culi, ili u kojima ste bas vi bili akteri ili zrtve!


Za pocetak evo jedne koju sam pre neki dan cuo:
Jedna drustvena firma u NS-u (ime firme je vezano za osnovnu zivotnu namirnicu) koja se bavi proizvodnjom hleba i peciva u svom asortimanu proizvodnje izmedju ostalog ima i peciva od crnog brasna. Cena crnog hleba i peciva je znatno visa u odnosu na proizvode od belog brasna! Ali posto je i potraznja za tim istim crnim hlebom velika, tehnolozi, i uprava te firme su se lepo dosetili da vise ne mesaju pomalo belo brasno s crnim i to provlace kao crni hleb , nego da 2/3 belog brasna mesaju sa 1/3 crnog brasna, koje zatim PREPEKU I tako dobijen proizvod prodaju kao “crni” hleb, a ako ga jos pospu odgore i sa nekim zitaricama onda je to i “makrobioticki” hleb.

Tako da na ovaj nacin ta firma resava se belog brasna kojeg ima i u suvisku, nadoknadjuje deficit u crnom brasnu (cija potraznja je u ekspanziji) a povrh svega ostvaruje i dobar profit prodajom tog “crnog” hleba cija cena je kao sto rekoh skoro duplo veca u odnosu na obican beli hleb!

S druge strane imamo namagarcene potrosace reseni da izdvoje koji dinar vise u ubedjejnu da jedu crni hleb i da se pri tom zdravo hrane!

#2 Stoprocentni

Stoprocentni
  • Members
  • 5,096 posts

Posted 22 February 2003 - 10:16

Dobra tema :lol:

Evo kako se jedan tip dosjetio i ojadio nekoliko stotina restorana u Holandiji za sitnu sumu od tridesetak eura. ( tada su bili guldeni ).

Dceko je poslao pismo svim jacim restoranima u kome je pohvalio restoran koji ce mu ostati u sjecanju citavog zivota. Naime, on je ( kao fol ) bio u tom restoranu na veceri sa buducom vjerenicom koju je tada i zaprosio. Hrana je bila fantasticna kao i posluga, a ona je pristala sto je urodilo njihovom vjencanju. Jedino je konobarica malo pokvarila njihovo sjecanje na taj restoran prosuvsi nekoliko kapljica crnog vina na damin komplet koji je poslije isao na hemijsko ciscenje. Pogadjate, kopija racuna je bila dodatak pisma. Gazda restorana, taknut emocionalnim sjecanjima srecno vjencanih ljudi da ne kvari maler placa taj racun. I tako njih stotinjak. Jedino je posumljao jedan od vlasnika koji ih je i otkrio. Pomenute veceri kod njega nije radila ama bas nijedna konobarica. Inace, Holandija je puna takozvanih "oplichtera" koje zakon u glavnom zaobilazi.