Jump to content


Photo

I Evropa uskracuje pomoc?


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
2 replies to this topic

#1 pulsar

pulsar
  • Members
  • 1,721 posts

Posted 17 February 2003 - 23:16

I Evropa uskracuje pomoc?

Beograd - I Evropska unija mogla bi da uskrati finansijsku pomoc Srbiji i Crnoj Gori, saznaje Danas u diplomatskim izvorima u Beogradu. Osnovni razlog za ovaj korak je, kako se obrazlaze, nedovoljno angazovanje Beograda u privodjenju optuzenih za ratne zlocine Haskom tribunalu. Nasi sagovornici kazu da se ovaj zahtev pre svega odnosi na isporucivanje Hagu tzv. vukovarske trojke.
Evropska unija sledila bi time Sjedinjene Drzave koje su zapretile embargom ako Beograd do sredine juna ne bude preduzeo najaktivnije moguce korake u saradnji s Medjunarodnim sudom u Hagu.
Sluzbeno saopstenje Brisela o tome jos nije formulisano, ali jedna grupa zemalja clanica koje zagovaraju tvrdu liniju insistira da se ova pretnja sto pre obelodani kao odluka Evropske unije. Sagovornici Danasa navode da su u ovoj grupi, izmedju ostalih, Holandija, Svedska i Danska.
Nasi izvori ove namere ocenjuju kao prilicno neocekivane, ali nazalost vrlo realne.

http://www.danas.co.yu/

#2 Brane

Brane
  • Members
  • 1,312 posts

Posted 17 February 2003 - 23:23

pulsar:
I Evropa uskracuje pomoc?


Nije mi samo jasno sta se cudis ? EU je davno propisala pravila igre. Zasto nasi ne kazu da taj zahtev nije fer umesto da kazu mi ne znamo gde je taj i taj...

#3 jama

jama
  • Members
  • 177 posts

Posted 24 February 2003 - 15:12

Glupost , mislim da Evropa moze da upotrebi i druga sredstva a ne da ovom napacenom narodu uskracuje hleb ! Zbog njih nas je Milosevic i .....