Jump to content


Photo
- - - - -

Protiv otrova, genske manipulacije i Monsantovog monopola


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
3 replies to this topic

#1 Bosko Buha 10

Bosko Buha 10
  • Members
  • 2 posts

Posted 11 February 2010 - 02:41

Jedini cilj kompanije Monsanto je profit. Od agent orange-a i pcb-a do otrovnih pesticida i genske manipulacije

Firma koja i dan danas tvrdi da njihov produkt, pesticid agent orange, kojim su SAD polivale Vijetnam, nije otrovan i prouzrokuje samo mali ospi na kozi.....sta da kazem na to? Da ne pricamo o PCB skandalu.



Monsantu pripada 90% svetskog trzista pesticidima i svi cemo se sloziti da mu spasavanje sveta, pogotovu onog siromasnijeg, nije ni na pameti. Seljaci sirom sveta su prisiljeni da kupuju genski manipulisano seme kukuruza, soje, pamuka koje je otporno na Monsantov pesticid. Pesticid Roundup unistava korov. Znaci oni su prisiljeni da kupe pesticid od iste firme???? Hm - interesanto?

Posto je Monsatno patentirao seme, seljacima nije dozvoljeno da cuvaju isto za seldecu godinu, vec moraju da kupuju novo. Aha...sta se sad desava. Svake godine iznova seljak se zaduzi kod obliznje banke i kupi seme i pesticde kod Monsanta....rezultat u dzepu biva sve manji i manji, kredit sve veci, pa ajmo na rasprodaju kuce i imanja. Monsanto je pameta, on je primorava seljake da potpisu, ukoliko prihod ne ispaden bas takav kako Monsanto obecava, Monsanto se od toga ogradjuje i pripisuje neuspeh seljakovom pograsnom management-u?!?!?! Interesantno! Ogradjuje se Monsanto, ogradjuje se Banka kojoj sad pripada seljakovo imanje, ogradjuje se i drzava u cijim vrhovima mozda sedi neko sa Monsantovim akcijama, mozda ne.

Dalje u prici zivotinje na farmi koje su hranjene genetski manipulisanom hranom postaju posle 2-3 meseca sterilne. I povrh svege, Monsanto je patentirao i gen svinje. Sad seljak, naravno ukoliko drzava to prihvata a uzimajuci u obzir korupciju u Srbiji mogucnost je velika, znaci seljak sad mora po prasetu koje krmaca okoti da placa licence Monsantu, pod uslovom da krmaca uopste okoti bilo koje prase.



I mi sve to fino jedemo. I te manipulisane zitarice, i meso tih jadnih manipulisanih zivotinja i pijemo mleko u kome se ko zna kakvi novi proteini brckaju. I cudmo se zasto neko uopste ima rak u nasoj porodici i zasto isti rak raste neverovatnom brznom, i zasto nasa deca imaju neurodermitis itd.

Insekti postaju otporni na pesticide. Znaci poprasi jos jednom i sa ovim jos.....A onda popi lepo vodu da se osvezis. Ups, pa pesticidi su se preko zemlje spustili sve do vode i ....mmmmmmmmmm bas je ukusno. Cudim se samo da mi raste ovo trece uvo na temenu, da mi najbolji prijatelj ima rak i da mi novorodjeno dete ima neurodermitis.

I sad dolazimo i do totalnog vrhunca, ukoliko se seljak usprotivi, Monsatno ce ga tuziti. Pa sad da vidimo kako ce seljak da se usprotivi armadi Monsantovih advokata.

Potrazite filmove o Monsantu na youtube-u....gomila bankrotiranih poljoprivrednika, u Indiji se poljoprivrednici masovno ubijaju - 6 meseci 680 seljaka. Da ne pricam o otpustenim, ucenjenim i svim onima koji se bore za istinu.

Ja kao covek imam prava na zdravu i prirodnu hranu. Posto ne mozemo da kontorlisemo let polena u vazduhu, i ne mozemo da zaustavimo kontaminaciju prirodnih polja sa genski manipulisanim biljkama, moramo da ih zabranimo. A sto se tice svih tih bajnih naucnika, koji tvrde da je sve to dobro. Necemo sad raspravljati o evoluciji i preusmeravanju iste. Da li to oni hoce da se igraju Boga??? Sve sto se desi u bilo kakvom procesu ima uticaja na daljnji razvoj svih organizama.

Ja predlazem da ih mi sve lepo sa sve njihovim menadzerima i sefovima i familijama stavimo na jednu plantazu, oko koje cemo svaki dan da polivamo agent orange koji je tako bezopasan, i koji moraju da se hrane samo namirnicama koje proizvode i gaje. Da,da, i vodu iz bunara moraju da piju. Tu finu sa zacinom agent orange.

I to sve molim pod staklenom kuglom, da se eksperiment igrom slucaja ne bi vetrom prosirio dalje.Tako cemo na najbolji nacin da vidimo kojim pravcem mi svom tom genskom manipulacijom i otrovima zelimo da skrenemo put evolucije ka boljem.?













#2 Ointagru Unartan

Ointagru Unartan
  • Members
  • 2,583 posts

Posted 12 February 2010 - 11:56

Prvi deo odlicnog francuskog dokumentarca (na engleskom) o Monsantu:

Youtube Video ->Original Video

Edited by Merlin, 12 February 2010 - 12:13.


#3 decky999

decky999
  • Members
  • 410 posts

Posted 17 February 2010 - 06:27

NAzalost - prisustvo Monsanta u Srbiji ne govori mnogo o Monsantu vec o Srbiji i ljudima koji je vode. Ko zeli da zna saznace sve o tome sta je ta kompanija do sada uradila svetu i ovoj planeti i sta i dalje radi. Isto tako ce i saznati kako na mala vrata i kroz zemlje 3eg,. 4og ili 25og sveta pokusava da uspostavi globalnu kontrolu nad proizvodnjom hrane u svetu. Ispobani metodi su naravno preko korumpiranih politicara i drzavnih sluzbenika koji ocigledno ima vishe nego dovoljno u Srbiji.

Dok se u Evropi, Americi (donekle) i Australiji (donekle) drzava i njene agencije aktivno bore protiv GM proizvodjaca kao sto je Monsanto, zemlje kao sto je Indija ih je oberucke prihvatila i prakticno unistila sopstvenu poljoprivrednu proizvodnju bilo cega sto ciji patent ne drzi Monsanto.

Dokumentarac treba pogledati i pokazati ga politicarima koji stavljaju potpise na dokumente koji otvaraju vrata Srbije monsantu jer ce sudbina dece u toj napacenoj zemlji zavisiti od njihovog potpisa.

#4 Bosko Buha 10

Bosko Buha 10
  • Members
  • 2 posts

Posted 18 February 2010 - 03:10

U Srbiji ili mozda bolje reci Vojvodini je MK Grupa distirbuter kompanije Monsanto.

http://www.naslovi.n...u-srbiji/365301