Jump to content


Photo

Antonic u "Vremenu"


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
123 replies to this topic

#121 Jr

Jr
  • Banned
  • 4,557 posts

Posted 28 February 2003 - 11:19

2 Henry Chinaski:
Sve ti je to sam epsilon do epsilona, ako si citao Brave new world.


Sjajna knjiga... nego, kolko vidim ε su zadovoljni sto su ε i bas ih boli briga sta α misle o njima... A zasto si ti nezadovoljan? Mislis da si α a rmbacis ko δ? Bas nema pravde na ovom svijetu...E to jeste tuzno, ali ti nece pomoci pljuvanje po ε

#122 Hromi Daba

Hromi Daba
  • Members
  • 5,761 posts

Posted 28 February 2003 - 18:24

Henry, da li treba da posebno napomenem da ti je predlog vrlo nepraktican? Kad smo vec kod teoretisanja, ko bi napravio test i po kom kriterijumu? Kako bi smestanje u gradjane drugog reda bilo prihvaceno od onih koji padnu test? Kako bi prava okupacija bila prihvacena od gradjana? Koliko bi ta dva poduhvata odlozila pretvaranje Srbije u normalnu zemlju? Jel' to tvoja briga o dobru pojedinca?

#123 Henry Chinaski

Henry Chinaski
  • Members
  • 19,241 posts

Posted 28 February 2003 - 19:43

Hromi Daba:

Kako bi smestanje u gradjane drugog reda bilo prihvaceno od onih koji padnu test? Kako bi prava okupacija bila prihvacena od gradjana?


To je njihov problem. Sto se tice moje brige o dobru pojedinca, pojedinac treba prvo da shvata i razume da je pojedinac da bi se raspravljalo o njegovom dobru. Ako pojedinac sam sebe shvata kao da je deo mase, fucka mi se za njegovo dobro.

#124 Hromi Daba

Hromi Daba
  • Members
  • 5,761 posts

Posted 28 February 2003 - 20:34

"To je njihov problem"
Nije mi jasno kako ne vidis da bi to bio i tvoj problem?

"Sto se tice moje brige o dobru pojedinca, pojedinac treba prvo da shvata i razume da je pojedinac da bi se raspravljalo o njegovom dobru. Ako pojedinac sam sebe shvata kao da je deo mase, fucka mi se za njegovo dobro"

Svi smo mi prvo pojedinci a onda svako od nas nadje grupu za koju oseti da joj pripada, ni ti ne uspevas da izbegnes to pravilo. Nije poenta demokratije razbijanje mase, nego podela mase na sto je vise razlicitih grupa. U tako sarolikom drustvu ni jedna grupa nema sanse da dominira ostalim grupama. Na kraju, jedino sto te, cesto medjusobno suprotstavljene grupe nalaze zajednicko su pitanja ekonomije i to je gorivo demokratskih drustava. Do toga u Srbiji moze doci jedino kada broj "malih privatnika" bude dovoljno velik i ja tu zaista ne vidim nikakve potrebe za testovima i okupacijama. Tako ja opet stigoh do placanja poreza :smile: