Iskreno ti kazhem da zacudjuje(barem mene) tvoje pisanje i ocigledno odobravanje stanja na severnom Kosovu znajuci ko sve tamo shvrlja, isti oni koji su tvom narodu priredili genocid a nama nestanak(deportacija) Ivanovici, Jakshici i razno razni jastrebovi proshlih vremena.
ako napisem da je situacija na severu u finansijskom pogledu manje losa nego u Pristini, to znaci da ja odobravam situaciju? ili... ako napisem da se Srbima vise isplati ovako i da im je stanje kakvo jeste manje losa alternativa, da li to znaci da odobravam
stanje?
ne znaci.
to samo znaci da je stanje u severnom delu u nekim stvarima bolje (=manje lose)* nego u Pristini. to znaci da su alternative losije od postojeceg (loseg) stanja. to znaci da je Srbima u mitrovackoj bolnici bolje da primaju plate od vlade Srbije, nego da primaju dva-tri puta manje plate od kosovske vlade. to znaci da je bolje imati struju i ne placati, nego imati i placati. to znaci da je srpski pasos vredniji od kosovskog. ima toga jos, ali da ne duzim.
a to sto ljudi na moje pisanje gledaju kroz prizmu etnickih i nacionalnih interesa, i radije bi verovali kako je stanje u severnoj Mitrovici uzasno, jer tamo zive srbonacisticki monstrumi koji za dorucak konzumiraju nevinu albansku decicu...

edit:
*manje lose/ manje uzasno/ manje ocajno/ manje grozno/ kako god hoces
Edited by Gandalf, 19 January 2010 - 00:28.