Jump to content


Photo
- - - - -

World News


  • Please log in to reply
2943 replies to this topic

#2116 blond

blond
  • Members
  • 4,640 posts

Posted 05 January 2018 - 08:42

 

 

 

Dzabe se trudis da odraslu osobu naucis logici, suvise je on mator za to. Sledeci njegovu 'geopoliticku logiku', Milosevic je skinut samo zato jer to koristi Americi.


  • 1

#2117 Mama_mia

Mama_mia
  • Members
  • 4,639 posts

Posted 05 January 2018 - 15:37

The U.N. Security Council is set to hold an emergency meeting about Iran as the U.S. seeks to show support for anti-government protests in the Islamic Republic.

 

__________________

 

I naravno odmah ide njena reakcija:

:

Swedish Foreign Minister Margot Wasllström said in a statement about recent unrest in Iran that she had rejected the US proposal to bring Iran's case to the Security Council.

Pointing out that her government is monitoring the internal situation in Iran, Wasllström has reportedly said " the UN Security Council is responsible for issues related to international security and peace, meanwhile there are other ways to deal with the  current situation in Iran.”

 

 

 

 ....`other ways` ?... hmmm


  • 0

#2118 Kinik

Kinik
  • Members
  • 43,426 posts

Posted 05 January 2018 - 17:59

...

 

... margot kva-kva ...

 

Attached File  a98534_beauty-gadget_4-face-slimmer.jpg   20.36KB   4 downloads

 

...


  • 0

#2119 Kinik

Kinik
  • Members
  • 43,426 posts

Posted 05 January 2018 - 18:59

...

 

... dzabe se trudis da odraslu osobu naucis logici, suvise je on mator za to. Sledeci njegovu 'geopoliticku logiku', Milosevic je skinut samo zato jer to koristi Americi ... 

 

 

Ne radi se o tome da se 'odrasla osoba nauci logici', posto, pretpostavljam - odrasla osoba je slobodna u svom razmisljanju / politickom izboru.
;)
(u ostalom i ti si napravio izbor!  :+1:)
 
Radi se o tome da su se neki politicki likovi,  vlasnici odredjenih prerogativa (za razliku od 'plain 4umdzija) - ispoljili & ponasali kao 'politicke piqice', pa uopste ne vidim razloga da ih podrzavam / 'bogotvorim'.
 
Budalas 'nobelovac Omaba' se vusrao - tim gore po njega! 
Sta se to mene tice, i zasto bih se ja brinuo oko njega i VIP odmora kod Bransona!?
Zar sam ja drljavio - 'we can change'? 
I sta sada - da mi bude kriv DBane?
0:)
 
Budalasa je jedan obicni kej_dzi_bi aparatcik, botoksirani kepec - toliko izradio da je to sramota za bilo koga sa dve mislece celije.
Doduse, ako nije 'amerikanski demokraturac' - sa takvima nikad nisi siguran!
:ajme:
 
Oko 'uredjene zemlje nalik J. Koreji' - to je toliko smesno, da je komicno. 
Svako sVrBsko BU misje laprdalo bi htelo status / platicu kao j.korejsko - no, avaj, fali mnogo znanja i sposobnosti. 
Misli da je dovoljno imati 'BU status', Kad ono - 'surpise, surprise' tek to ne daje nista!
 
Tako da me cudi tuzna, toliko poznata zalopojka oko 'skromne platice'!
Pa, zar BU liku bilo ko brani da trgne u pecalbu, u beli svet i da se 'nametne / proslavi'?
:frust:
Ceka moj glas?
 
Nije problem sto 'sVrBska rulja nece j.korejski model'.
 
Ta, tzv, sVrBska rulja, ocigledno, nece da je raznorazni sumnjivi likovi beskonacno muzu.
Zabole ih ako neki likovi losu dioptriju u 'mikroskopu' ovde ne mogu prodati za velike pare. Pa neka prodaju u belom svetu! 
Wtf!?
:lol+:
Cudno, ocigledno je i tamo na sceni neka 'rulja' pa se ne da tek tako namamiti na vukojebinske sirenske pesme!
 
...

  • 1

#2120 Doc Holliday

Doc Holliday
  • Members
  • 3,537 posts

Posted 05 January 2018 - 19:29

Prvo, taj argument o tome ko koga podrzava je krajnje licemeran - kad su US podrzavale Saddama Huseina, to je kritizerima smetalo, kad su ga srusili - i to im je smetalo. Pa ima li sta sto bi vas zadovoljilo? Obama nije hteo da intervenise u Siriji - pa su opet idioti i ovde potezali gluposti o tome kako je sad on odgovoran sto je doslo do humanitarne katastrofe kao posledice nastavka gradjanskog rata i sprdali se sa njegovom Nobelovom nagradom za mir. 

 

Kad bi sutra Amerikanci intervenisali da promene rezim u S. Arabiji, kladim se u svoju skromnu platu da ti ni to ne bilo po volji, zar ne?

 

E, a idemo dalje. Pravo pitanje jeste hoce li neko da ima zemlju uredjenu kao Severna ili kao Juzna Koreja? E to je pravi problem, a ne ko koga podrzava. Ti pises protiv Vucica, a ne kapiras da je osnovni problem sto srbovska rulja nece model Juzne Koreje, nego hoce - vrlo eksplicitno, vrlo iskreno - onaj Severne. Nece Amerikance i EU da nam diktiraju, nego hoce Ruse i eventualno Kineze (mada samo zato sto nemaju pojma o njima). Tako da ti ovakvim svojim geopoliticarenjem samo teras vodu upravo na Vucicevu vodenicu.

 

I, uzgred, "interesi Zapada" jesu i nasi interesi - npr. priznanje Kosova. Ja ne kapiram koji idiot to ne shvata, sem ako nije etnonacionalista i mozga ispranog udbaskim medijima.

 Ja nisam pisao o tome sta je moralno a sta nije . I sta je uredjeno a sta nije... sta je bolje a sta nije...

 Ja sam pisao samo ono sto jeste... I onaj americki novinar Mur je o tome pisao...  Amerikanci podrzavaju vlasti ne bitno sta je dobro za te narode... Njih to ne interesuje... Zabole njih uvo kako zive ti narodi. Dokle god im ta vlast odgovara...

 

 Sadam Husein je ocigledan primer, ali nije jedini...  Npr srednja i  juzna amerika ima gomilu primera za to... I Mur je rekao da Amerika iako je kuci demokratska i slobodarska , ona tu demokratiju u spoljnoj politici ne primenjuje bas uvek...pogotovo ne u zemljama treceg sveta.. Njima je bitno da vlade u tim zemljama budu njima u interesu...

  Na kraju krajeva i sam Iran je ocigledan primer... Do 1979 dok je bio Sah vladar  oni su ga podrzavali... podrzavali su ga skoro kao i Saudijsku arabiju. Poslali mu za ono vreme najsavremenije naoruzanje ( F14 tomkete itd.. ) A tesko da je i to bio demokratski rezim...

 

 Sto se tice Rusije i Kine, one ni u svojoj kuci , to jest u zemlji nisu ni demokratske ni previse slobodne pa se od njih to ni ne ocekuje u spoljnoj politici


Edited by Doc Holliday, 05 January 2018 - 19:36.

  • 1

#2121 Schrodinger

Schrodinger
  • Members
  • 20,418 posts

Posted 06 January 2018 - 08:07

Shah naravno da nije bio demokratski rezim, ali se ispostavilo da je njegova diktatura bila deset puta bolja i benevolentnija od Homeinijive.

 

Identicno kao sto - a sto levicari ne mogu da priznaju vec evo tacno 100 godina - je carska autokratija u Rusiji bila losa, ali je svejedno bila stotinu puta bolja od komunjisticke koja ju je nasledila. 


  • 0

#2122 Kinik

Kinik
  • Members
  • 43,426 posts

Posted 06 January 2018 - 08:43

...

 

 

Hm, ima ovde likova koji tvrde da ni za vreme zlobimira nije bilo toliko lose, kao sada, za vreme AVa.

:wicked:

 

...


  • 0

#2123 Mama_mia

Mama_mia
  • Members
  • 4,639 posts

Posted 06 January 2018 - 08:44

 

Na kraju krajeva i sam Iran je ocigledan primer... Do 1979 dok je bio Sah vladar  oni su ga podrzavali...

I Mur je rekao da Amerika iako je kuci demokratska i slobodarska , ona tu demokratiju u spoljnoj politici ne primenjuje bas uvek...pogotovo ne u zemljama treceg sveta.. Njima je bitno da vlade u tim zemljama budu njima u interesu...

 

....ne vidim koliko je to nesto lose -  kao sto kazes slobodarska i demokratska zemlja kod kuce koja zeli to isto i drugima kod kuce - da li je to za osudu?

zatim,

zar svakoj drugoj zemlji nije takodje bitno da vlade drugih zemalja budu u njihovom interesu, posebno ako taj interes moze da bude od interesa i gradjanima tih zemalja u fokusu kao i sire? ovde je samo pitanje da li kao drzava imas kapacitet da ih privolis da dele interese sa tobom

 

npr. zar srbiji ili bilo kojoj slicnoj zemlji ne bi bilo bitno da vlade drugih zemalja budu njima u interesu? pa naravno da bi, ali cime i kako to da postignu?

 

i na kraju poredjenje irana pod sahom i pod ajatolohom - tj.normalan iran i nenormalan ne bi trebalo ni da se dovodi u pitanje, ali

to neka iranci odluce, za to nije potrebna amerika da im kaze sta je u americkom interesu jer interes moze da bude obostran


  • 0

#2124 A sad

A sad
  • Members
  • 3,504 posts

Posted 07 January 2018 - 17:19

Zbog podrske protestima u Iranu uhapsen je bivsi predsednik Mahmud Ahmedinedzad. 


  • 1

#2125 Kinik

Kinik
  • Members
  • 43,426 posts

Posted 07 January 2018 - 17:24

...

 

Bas sam se nasmejao.

;)

 

...


  • 0

#2126 angelia

angelia
  • Members
  • 15,569 posts

Posted 09 January 2018 - 03:53

...

 

Bas sam se nasmejao.

;)

 

...

Bass zabavni fakat.


  • 0

#2127 A sad

A sad
  • Members
  • 3,504 posts

Posted 09 January 2018 - 13:38

Ne radi se o fake news, stvarno je uhapsen iz tog razloga i stavljen u kucni pritvor.

Ahmedinezad je intresantna politicka figura. On je ekstremni konzervativac i bio je poslusni sluga verskih autoriteta. Medjutim, postoji i linija neslaganja izmedju vladajuce kaste i njega. To je bilo vidljivo i tokom njegove vladavine, ali posebno je doslo do izrazaja nakon njegovog odlaska sa vlasti.

Ahmedinezad potice iz siromasne porodice i predstavljao je zastitnika sirotinje. Svojim populistickim merama radio je na poboljsanju polozaja najsiromasnijih slojeva. Zbog toga on je i dalje popularan, verovatno najpopularniji medju konzervativnim politicarima.

Vrhovni lider nikad nije imao potpuno poverenje u Ahmedinezada bez obzira na njegovu poslusnost. Radi se o prvom predsedniku jos od 1981 godine koji nije svestenik, svi prethodni i sadasnji predsednik Rohani su svestenici, jedino je Ahmedinezad svetovno lice. Vladajuca klika Irana ima veliko nepoverenje u svetovna lica i preferira da sve bitne funkcije obavljaju svestenici. Ahmedinezad nije bio njihov izbor, on je prinudno resenje. Favorit verskih lidera je bio naravno Larindzani, medjutim on je ostvario katastrofalan rezultat. Najbolje je od konzervativaca prosao sasvim neocekivano Ahmedinezad, koji je bio treci u prvom krugu. Ispred njega su bila dva reformisticki nastrojena svestenika. Vrhovni lider Hamnei nije sme da dozvoli da posle reformiste Hatamija na vlast dodje njegov najveci rival Rafsandzani, Ahmedinezad se pokazao kao jedino resenje, proguran je prvo u drugi krug, zatim je namesteno da pobedi u drugom krugu, ali i na sledecim izborima. Na vlasti je uglavnom slusao Hamneia. Medjutim, pored toga sto je konzervativac, Ahmedinezad je i nacionalista. Nacionalizam je i islamizam cesto ne idu zajedno. Deo ljudi koje je okupio oko sebe i doveo na bitne funkcije bili su nacionalisti, cesto cak i sekularisticki orijentisani. Hamnei je cesto morao da reaguje i trazi njihovu smenu. To je koristilo reformistima, jer ih je cesto Hamnei postavljao na bitne funkcije da bi stvorio balans moci izmedju Ahmedimezadovih konzervativaca i reformista i tako onemogucio Ahmedinezada da dodje do apsolutne moci. Mnogi istaknuti klerikalni lideri su otvoreno kritikovali Ahmedinezada, pogotovo kad se otvorila rasprava oko dozvole zenama da idu na fudbalske utakmice.
Kada je otisao sa vlasti, vise nije bio potreban mulama. Svestan svoje popularnosti Ahmedinezad je zeleo da ostane u politici. Najavio je kandidaturu na prethodnim izborima, Hamnei mu je savetovao da to ne cini. Medjutim ovog puta ga nije poslusao i kandidovao se. Vece cuvara mu je odbilo kandidaturu i zabranilo nastup na izborima. Isto je ucinjeno i sa svim ljudima koji su povezani sa njim, njegovom administracijom, i koje je on podrzao. Posle toga Ahmedinezad otvoreno pljuje rezim, pre svega Rohanija, ali indirektno i ljude koji su povezani sa Hamneiem, pre svega bracu Larinzani.
  • 0

#2128 Schrodinger

Schrodinger
  • Members
  • 20,418 posts

Posted 09 January 2018 - 13:39

Sve si pomenuo, sem njegovog patoloskog antisemitizma, koji ga u startu diskvalifikuje iz drustva pristojnih ljudskih bica. 


  • 0

#2129 A sad

A sad
  • Members
  • 3,504 posts

Posted 09 January 2018 - 13:46

Sve si pomenuo, sem njegovog patoloskog antisemitizma, koji ga u startu diskvalifikuje iz drustva pristojnih ljudskih bica.


Pa ovde nije rec o drustvu pristojnih ljudi, vec o politickoj situaciji i politickoj popularnosti u Iranu.

Nevezano za ovo. Ahmedinezad je u najveci sukob sa Hamneiem dosao zbog jednog od svojih savetnika koji je optuzen za velicanje Izraela i ljubav prema Jevrejima. Ovaj ga posle tih izjava nije smenio, iako su mule to zahtevale. Posle nekog vremena cak ga je postavio za zamenika predsednika sto je izazvalo pravu revoluciju medju mulama. Morao je da se umesa i Hamnei, posle cije reakcije je zamenik predsednika smenjen, ali je ostao savetnik i najblizi saradnik Ahmedinezada do kraja mandata.
  • 0

#2130 darth bane

darth bane
  • Members
  • 7,311 posts

Posted 09 January 2018 - 14:00

Pa ovde nije rec o drustvu pristojnih ljudi, vec o politickoj situaciji i politickoj popularnosti u Iranu.

Nevezano za ovo. Ahmedinezad je u najveci sukob sa Hamneiem dosao zbog jednog od svojih savetnika koji je optuzen za velicanje Izraela i ljubav prema Jevrejima. Ovaj ga posle tih izjava nije smenio, iako su mule to zahtevale. Posle nekog vremena cak ga je postavio za zamenika predsednika sto je izazvalo pravu revoluciju medju mulama. Morao je da se umesa i Hamnei, posle cije reakcije je zamenik predsednika smenjen, ali je ostao savetnik i najblizi saradnik Ahmedinezada do kraja mandata.

Ahmadinejad je covek intelektualac.
Ovde se olako daju pausalne ocene, dovoljno je nekoga samo okvalifikovati kao fasistu i/ili antisemitu ili nesto trece da bi se neko diskvalifikovao iz dalje diskusije.
  • 0