eto vidis, stvar ukusa. a ti se na pache i nisi mogao naviknuti, nisi iz saraj'va. nigdje drugo se takvo ne pravi. i ja pache pojedem samo na 2-3 mjesta. ja slaninu ne jedem, pa ne znam kakva je na mamurluk, ali ako uzmemo isto tako nesto masno, npr suho ''sareno'' meso ili sta sl isto mi ne palo na pamet da tako nesto masno i tesko svarljivo jedem, a narocito na mamurluk. sto ce reci, ako ikad kod mene budes mamuran slaninu neces dobiti, ali jaja i ostalo hoces.
Neki dan bio kod jednog prijatelja i njegov otac iznio pache za meze (pored ostalih djakonija i mesa k'o drva) uz neki burbon. Ja sam uzeo komad te zelatinaste mase, stavio usta i odmah pljuno. OK, i drugi su kritikovali da mu je pace lose, neslano i sta ti ja znam. Meni je samo potvrdilo da je to nesto sto stvarno nema potrebe da jedem osim u situaciji ako nema bas nista drugo, a valjam se po podu od gladi.
Ne jedem ni skembice. I sa tim sam imao bolno i gorko/smrdljivo iskustvo jos u djetinstvu.
Za mahmurluk ti trebaju masnoce i proteini i meni legne "English breakfast", a to je przena slanina, jaja, przeni sampinjoni i grah. Mene to popravi skroz. Suho meso je meni tesko i jako rijetko ga jedem. Nekad sam donosio tovare suhe govedine i sudzuke, sad vise ne.
Moja sestra ne jede svinjetinu (kao ni ostatak familije, ja sam crna ovca ), pa kad mi je bila u posjeti, nisam imao nista od toga u kuci. Niti trazim da mi kuhaju svinjetinu kad sam kod nekog ko to ne jede, pa se ne brini. Samo nek' ima rakije, a za meze moze i komad dvopeka. I jagnjeca plecka.