Jump to content


Photo
- - - - -

Etničko čišćenje


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
1577 replies to this topic

#1576 pojedinac

pojedinac
  • Members
  • 2,127 posts

Posted 23 January 2010 - 04:21

...Vukovar je mirno vracen samo zato jer Tudjman nije htjeo da rizikuje ponovo sukob s napadom na Srbe tamo...


Jebote, po ovome je Vukovar "vraćen" nekoj eksluzivnoj srpskoj paratvorevini jer generalisimus nije htio rizikovati pa je, eto, pristao na takav scenario, de facto poraz!?

#1577 Vjekoslav

Vjekoslav
  • Members
  • 11,278 posts

Posted 23 January 2010 - 05:18

ne razumeš ti to. poraz je što je ostao ijedan Srbin u Hrvatskoj. mis'im, i za srpsku i za hrvatsku nacionalnu ideologiju. pazi samo posprdno navođenje "desetak i nešto hiljada Srba". to ti je, fakat, ko nijedan.

nikad, ali nikad, od takvih tipova nećeš čuti - ček malo, pa ta mirna reintegracija je bila dobra stvar!
nema šanse. to je zato što oni jako vole svoje sunarodnjake. toliko ih vole da ih najradije vide -> mrtve.


...


to je onaj moral cara Lazara koji Alek nosi u svom potpisu.

#1578 monahan

monahan
  • Members
  • 1,898 posts

Posted 06 September 2011 - 09:02

Danas presuda M. Perišiću za Srebrenicu, Sarajevo i napad na Zagreb

Posted Image

HAŠKI SUD danas će izreći presudu Momčilu Perišiću, bivšem načelniku Generalštaba Vojske Jugoslavije, zbog Srebrenice, Zagreba i Sarajeva. Perišić se u ožujku 2005. dobrovoljno predao, a početak suđenja je dočekao na slobodi. Suđenje koje je počelo u listopadu 2008. završilo je tek u ožujku ove godine, kada je tužiteljstvo zatražilo da ga se proglasi krivim i odredi mu doživotni zatvor, a obrana naravno slobodu.

Haški sud optužio je Perišića (61) u 13 točaka za progon na političkoj, vjerskoj ili rasnoj osnovi, istrebljenje, ubojstva, nehumana djela i napade na civile kao zločine protiv čovječnosti i kršenje ratnog prava i običaja.

Optužnica se odnosi na razdoblje od 26. kolovoza 1993. do 24. studenoga 1998., kada je Perišić bio na čelu glavnog stožera Vojske Jugoslavije.

Tereti ga se po individualnoj i zapovjednoj odgovornosti zbog uloge koju su oficiri glavnog stožera VJ na službi u vojskama bosanskih i hrvatskih Srba, imali u opsadi i granatiranju Sarajeva od 1993. do 1995., raketiranju Zagreba u svibnju 1995. te pokolju Bošnjaka u Srebrenici 1995.

Prema optužnici, Perišić je kao najviši oficir u VJ s ukupnim ovlastima i odgovornostima za njezino funkcioniranje, planirao, poticao, počinio ili na druge načine pomagao i podržavao, planiranje, pripremu i počinjenje zločina za koje je optužen.

Ključ Perišićeve odgovornosti za ratne zločine koji su nad civilima počinile snage bosanskih Srba u Sarajevu i Srebrenici, te snage pobunjenih hrvatskih Srba u Zagrebu, optužnica nalazi u činjenici da su pripadnici zapovjednog kadra vojske RS, kao i vojske tzv. Krajine, bili oficiri Vojske Jugoslavije na službi u tim snagama.

Tako su oficiri VRS na čelu s generalom Ratkom Mladićem pripadali tzv. "30. Personalnoj upravi glavnog stožera VJ", dok su Milan Čeleketić i drugi oficiri vojske tzv. RSK bili pripadnici "40. Personalne uprave glavnog stožera VJ", navodi se u optužnici.

Tijekom drugih procesa pred ICTY-jem, posebno na suđenju Slobodanu Miloševiću, dokazano je da su za cijelog trajanja rata srpski oficiri na okupiranim područjima Hrvatske i BiH dobivali plaće, unaprijeđenja, odlikovanja, i sve kadrovske odluke iz Beograda.


Perišića je Županijski sud u Zadru 1996. u odsutnosti osudio na 20 godina zatvora zbog ratnog zločina nad civilnim stanovništvom počinjenim granatiranjem tog hrvatskog grada 1991.


link

Haški tribunal
Perišiću 27 godina zatvora

link

Pa, da vadi zube! :D

Edited by monahan, 06 September 2011 - 11:18.