Jump to content


Photo

Divljastvo!


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
19 replies to this topic

#16 Tromotorac

Tromotorac
  • Members
  • 5,480 posts

Posted 28 January 2003 - 19:18

I onda ce svaka protuva da izudara nekog da bi mu se faca pojavila na televiziji. U mentalnom sklopu takvih majmuna, to onda dodje kao oreol casti.

Ne. Jedino iskorenjivanje ovog zla, jeste divljake hapsiti, kaznjavati bez "olaksavajucih okolnosti" i slati na fizicki rad. Okopavanje krompira, ciscenje puteva... ima posla za tu nekanalisanu energiju.

#17 Tromotorac

Tromotorac
  • Members
  • 5,480 posts

Posted 28 January 2003 - 19:18

I onda ce svaka protuva da izudara nekog da bi mu se faca pojavila na televiziji. U mentalnom sklopu takvih majmuna, to onda dodje kao oreol casti.

Ne. Jedino iskorenjivanje ovog zla, jeste divljake hapsiti, kaznjavati bez "olaksavajucih okolnosti" i slati na fizicki rad. Okopavanje krompira, ciscenje puteva... ima posla za tu nekanalisanu energiju.

#18 elle

elle
  • Members
  • 4,479 posts

Posted 14 March 2003 - 16:04

Tema je aktuelna da vise ne moze biti.

Stvarno, kako ovaj ne zavrsi u zatvoru? A, zato sto ni vece "face" nisu. Prevara, Budala, Legija... sve gospoda i heroji.

Ima li koga u tuzilastvu?

#19 Tromotorac

Tromotorac
  • Members
  • 5,480 posts

Posted 14 March 2003 - 16:35

Pre par nedelja sam objavio temu koje vise nema, o prethodnom pokusaju atentata, pustanju Bagzija na slobodu i pitanju sta mi mozemo da ocekujemo ako se atentatori pustaju na slobodu?

Dobro, u redu sto je tema izbrisana, dogadjaji su je prevazisli. Ali pitanje ostaje i postaje jos znacajnije -- na sta lici drzava, puna obavestajnih sluzbi, specijalnih jedinica, generala sto aktivnih sto penzionisano-aktiviranih, sta radi to "nezavisno" sudstvo i tuzilastvo?


Ako su znali ova imena da objave, sta su cekali? Da ubiju Zorana? Pa onda da pocnu da ih hvataju i da im ruse tvrdjave?


Mi smo bre obezglavljeni, jurimo za piunima. A jel ima neko da razmislja gde je koren ovom zlu, ko je ovo narucio, platio? Ko je dozvolio da sudski sistem ostane "nezavistan" u toj meri da pusti Bagzija i sve ostale mafijase, seks-trafikante i narkodilere o cemu smo proteklih nedelja i meseci imali da cujemo?

#20 Tromotorac

Tromotorac
  • Members
  • 5,480 posts

Posted 14 March 2003 - 19:54

Tekst vrvi od imena mafijasa na slobodi da je muka da se i cita. Nemoguce da MUP, tuzilastvo i "nezavisno sudstvo" nisu imali pojma o svemu ovome. Ako i nisu imali, onda nek predaju posao nekom drugom da radi, kao sto im je porucio Djindjic jednom prilikom.



-----
Glas Javnosti, 14.mart

Koliko dugo se javnost "privikavala" na opasnost od likvidacije koja deceniju prati Zorana Đinđića

HRONIKA NAJAVLJENE SMRTI

D. Đokić

Pokojni premijer jerekao da je ono što se desilo na autoputu kod hale "Limes" bilo toliko neobično i ozbiljno, da je "samo sudiji zvučalo benigno"

Postojanje spiska na kome se kao mete spominju Zoran Đinđić, Čeda Jovanović i još neki ugledniji predstavnici vlasti, prvi put je otkrio ministar policije Dušan Mihajlović posle ubistva svog pomoćnika generala Boška Buhe, u junu prošle godine.

Javnost je ovu informaciju, uglavnom, dočekala na nož, ali ni policija nije ničim potkrepila objavljeno saznanje. Sve do oktobra, kad je u, dotad najrobusnijoj policijskoj akciji, uhapšen Nikola Maljković.

On je osumnjičen za ubistvo generala Buhe, kao član grupe koja je, prema MUP-u, stajala iza ovog ubistva, ali i pripremala atentate na nosioce vlasti, pre svih premijera i ministre.

Za vođom te grupe Željkom Maksimovićem Makom je, tek posle nekog vremena, raspisana poternica. Ali, Maka je već bio umakao, tako da se za njim do danas bezuspešno traga. Maljkoviću uskoro ističe šestomesečni boravak u pritvoru. Protiv Maljkovića, po isteku tog roka, može da se podigne optužnica ili da bude pušten, pošto pritvor više neće moći da mu se produžava.

U međuvremenu, veliku priču o Maki i njegovoj grupi, zamenila je druga, još veća priča. Odnosno,"javna polemika" između LJubiše Buhe Čumeta i Milorada Lukovića Legije, u kojoj je Buha optužio bivšeg komandanta "crvenih beretki" Lukovića i zemunskog gazdu Dušana Spasojevića ...a za reketiranje, ubistva, između ostalih i Ivana Stambolića, i otmice. Buha je tvrdio da su mu Legija i Spasojević oteli suprugu Ljiljanu i bliskog prijatelja Dejana Milenkovića Bagzija i zatočili ih u Spasojevićevoj vili u Šilerovoj ulici u Zemunu, poznatu i po imenu "Tvrđava".

Kad je Luković otpisao Buhi da je "jadna država u kojoj slučajeve treba da rešava Ljubiša Buha, zvani Čume, svojim svedočenjima", polemika je, bar u medijima, obustavljena. Buha se ponudio da, kao specijalni svedok, sve što je izrekao potvrdi i na sudu, a vlast je najavila skori izbor specijalnog javnog tužioca i niz drugih mera za obračun s organizovanim kriminalom.

Eksperti su, uglavnom, bili kritični i izrazili otvorene rezerve prema ovom projektu, zamerajući vlasti na kašnjenju i koreći je zbog nesnalaženja i neorganizovanosti.

Tek što je prašina oko Legije i Čumeta, barem u javnosti, počela da se sleže, objavljena je vest o pokušaju atentata na premijera Đinđića kod novobeogradske hale "Limes", kad je vozač kamiona skrenuo u traku kojom se kretala kolona vozila sa premijerom, koji se tog, 21. februara, zaputio u Banjaluku.

Iako je MUP saopštio da je reč o atentatu, premijer je iz Banjaluke poručio da se "verovatno radi o vozaču koji je, umesto da vežba vožnju po svom dvorištu, izašao da vežba na autoputu". Pošto je objavljeno da je vozač kamiona Dejan Milenković-Bagzi, ni sam premijer više nije isključivao mogućnost atentata.

Istina, rekao je kako ne može da veruje da je moguće da se, posle Ibarske magistrale, tako nešto može da ponovi. Policija saopštava da će izvršiti detaljnu istragu, ali posle retko viđene blamaže u istrazi, Milenkovićev advokat uspeva da oslobodi Bagzija samo dan posle izricanja osmodnevnog pritvora.

Čim je pušten, Milenković je nestao i postao nedostupan organima gonjenja. Ipak, javnost je, većinski, optuživala vlast da je "namestila" atentat , iako su u kontradiktornim istupima nadležnih, između ostalog, mogli da se registruju i nemoć i strah. Od koga - oni su najbolje znali, ali nisu odgovarali.

U jednom od poslednjih osvrta na ovu temu, pokojni premijer Đinđić je rekao da je ono što se desilo na autoputu bilo toliko neobično i ozbiljno, da je "samo sudiji zvučalo benigno".

- Za nekoliko dana izabraćemo specijalne organe za borbu protiv organizovanog kriminala i time ispuniti poslednje obećanje koje smo dali javnosti. Time će poslednja deponija "atomskog" otpada biti uklonjena iz zemlje - poručio je premijer na isteku februara.

Desetak dana kasnije, specijalni javni tužilac je imenovan, uz mnogo bure oko njegovog ranijeg partijskog angažmana. Ipak, vlast je demonstrirala uverenje da je izborom specijalnog javnog tužioca zaokružila sistem za borbu protiv organizovanog kriminala, upotpunjujući ga karikom koja je nedostajala.

Međutim, pre nego što je specijalni tužilac i zagrejao fotelju, premijer Đinđić je svirepo ubijen u dvorištu Vlade Srbije, u po belog dana.

Vlada je zavela vanredno stanje i raspisala nalog za hapšenje dvadesetorice pripadnika zemunskog klana na čelu sa Miloradom Lukovićem Legijom i Dušanom Spasojevićem ...om.