Jump to content


Photo
- - - - -

Projekcija filma "The Age of Stupid" (Era Glupih) u Novom Sa


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
2 replies to this topic

#1 st_jimmy

st_jimmy
  • Members
  • 1,055 posts

Posted 01 December 2009 - 13:22

Posted Image

Event na Facebooku


Film će biti prikazivan u više gradova Srbije, a organizatori na nivou cele države su : ProConcept, Zelena Inicijativa, Centar za razvoj zivotne sredine, Centar za monitoring i evaluaciju, ACT, Biro za društvena istraživanja i Volonterski centar Vojvodine.

Prikazivanje filma “ERA GLUPIH”, organizuje Volonterski centar Vojvodine, u Zavodu za zaštitu prirode Srbije, Radnička 20, u sredu 2.decembra u 18 sati.

Projekcija filma „Era Glupih“ traje 92 minuta, a potom će uslediti diskusija i predstavljanje mlade delegacije iz Volonterskog centra Vojvodine, koja će sa statusom obzervera prisustvovati na samoj Konferenciji.

Globalna premijera ovog specifičnog filmskog ostvarenja, pod nazivom“Era Glupih“ (The Age of Stupid) je održana 22. Septembra u 75 zemalja sveta, i u preko 760 gradova. Tog 22.09 film videlo više od milion ljudi u svetu a premijeri u Beogradu je prisustvovalo oko 1.800 građana.
odgovor na pitanje šta je pošlo naopako i zašto.

Volonterski centar Vojvodine će tokom decembra meseca organizovati aktivnosti u okviru kampanje protiv klimatskih promena:
6. decembar - Ride Planet Earth- pozivaju se građani da dođu na svojim biciklima kojima će se u 12 h okupiti na ulazu u Limanski park i voziće zajedno biciklističkim stazama Bulevara Oslobođenja. Potpisivaće peticiju za više bezbednih biciklističkih staza u Novom Sadu.
12. decembar- Globalni dan akcije protiv klimatskih promena – reciklo-maskembal žurka, svira bend “8 dan”u Route 66 sa početkom u 21 h. Radionice za pravljenje maski od recikliranih materijala se organizuju 8. i 9. Decembra od 15 do 18h.

SINOPSIS
The Age of Stupid je ambiciozni filmski projekat koji naizgled dokumentarnim pristupom koristeći elemente drame i vrhunske animacije prikazuje nominovanog za Oskara Pete Postlethwaita (In the Name of The Father) koji kao starac živi u uništenom svetu 2055. godine, koji se gledajući „arhivski“ materijal iz 2008. pita: Zašto nismo sprečili klimatske promene dok smo imali šansu?
Klimatske promene su razorile planetu 2055. godine. Pete Postelthwait igra pronalazača “Globalne arhive znanja” (koja je locirana na sada otopljenom Artiku) čitavog čovečanstva, gde su prikazana sva dostignuća ljudske civilizacije, sa nadom da će planeta jednog dana ponovo biti pogodna za život, ili da će neka inteligentna vrsta doći na Zemlju i iskoristiti znanja koja smo stekli. Glavni glumac “pušta" klipove iz arhive vraćajući se u period istorije 1950 – 2008.godine, tražeći kroz istorijsku arhivu, fokusira se na 6 različitih ljudskih priča.

Pored Pokrajinskog sekretarijata za zaštitu životne sredine prikazivanje filma su podržale sledeće inistitucije, organizacije i pojedinci: Ministarstvo inostranih poslova Republike Srbije, Ministarstvo za zaštitu životne sredine i prostorno planiranje, Agencija za saradnju sa NVO i evropsku harmonizaciju Grada Beograda, WWF, KK Partizan, JP Beogradska Tvrđava, MegaCom Film, IDEAMAN, LIDO Meat, Erste Banka, Toyota Srbija, Globalni Sporazum Srbija , Ivan Tasovac, Mina Lazarević i mnogi drugi.

#2 gently5210

gently5210
  • Members
  • 231 posts

Posted 01 December 2009 - 13:39

Dobar film,vec sam ga gledao,preporucujem i film pod nazivom home.

#3 Analiza

Analiza
  • Members
  • 1,851 posts

Posted 11 October 2010 - 21:48

Dobar film,vec sam ga gledao,preporucujem i film pod nazivom home.


Film Idiocracy iz 2006. godine je sjajan film na sličnu temu. Komedija ali otkriva kuda smo krenuli.

Posted Image