Edited by yoyogi, 21 November 2009 - 18:01.

Poslednji utisci iz emigracije
Posted 21 November 2009 - 16:22
Posted 21 November 2009 - 16:25

Posted 21 November 2009 - 16:42
Pa da se vraća,ali ne zna gde.Verovatno u Japan??
ovaaaj...a sta je pisac hteo da kaze?
Posted 21 November 2009 - 16:46
Edited by yoyogi, 21 November 2009 - 18:02.
Posted 29 November 2009 - 06:06
Ovde ce biti ili mnogo bolje ili ce se tema ugasiti....mirno i dostojanstveno!
Pozdrau

Edited by dassal, 29 November 2009 - 06:07.
Posted 02 December 2009 - 15:59
Takodje nervira me kad se otegne red na nekom drive-through-u i prosiri na ulicu pa se blokira jedna traka ulice.
Eto na zahtjev nekih forumasa da malo kritikujem Kanadu

Posted 02 December 2009 - 16:45
Ih zahtev...nije vala zahtev,bio je predlog.Al ti kad voles diktaturu...Kako me nervira saobracaj, pickup trakovi, ogromna SUV-ovi i mini venovi. Generalno taj seljakljuk.
Takodje nervira me kad se otegne red na nekom drive-through-u i prosiri na ulicu pa se blokira jedna traka ulice.
Eto na zahtjev nekih forumasa da malo kritikujem Kanadu![]()

jel Alek da te pitam-a zar tebe ne nervira mobilna telefonija ovdasnja?ja ih vala mrzim iz dna duse,i mislim da je bolja usluga i u Gvineji Bisao.Ozbiljno.
de to ima u Evropi da ti naplacuju sms koji primas ?nema nigde,bar da ja znam.I da,btw,napisala sam jedno citavo poglavlje pre nekoliko meseci bas na ovu temu,al me mrzi da se ponavljam.
Pa onda telefoni bez sim kartica?sacuvaj Boze.
Al neka neka,doci ce i njima crni petak.Mozda i Bell propadne,sunce im lopovsko...jednog dana.

Posted 02 December 2009 - 17:03
A da povede Rogers sa sobom?Mozda i Bell propadne,sunce im lopovsko...jednog dana.

..................................................................
Evo ga jedan od mojih tuznijih poslednjih utisaka:
Umro je Haydain Neale, pevac i frontman jednog od mojih omiljenih domacih bendova Jacksoul. Bilo mu je samo 39

Posted 02 December 2009 - 19:47
ono sto me takodje nervira je sto se prave ogromne frizidercine npr. koje nisu potrebne svima pa se to ugradjuje u ove sve manje stanove koji se grade. household appliances are huge.
ono sto volim je jesen u torontu, kada lisce postane bakarno i zlatno i neoubicajeno lepo.
volim i starbucks kafu (iako sam nekada vise volela second cup) i primecujem da sam odavde jer cu pre da narucim filtriranu kafu nego espresso.
u poslednjoj poseti svojoj prvoj domovini primetila sam da mi je solja za kafu mala....i da mi nedostaje moja kanadska kafa...
Posted 02 December 2009 - 19:51
E,to ce se meni desiti u nekoj drugoj inkarnaciji...u poslednjoj poseti svojoj prvoj domovini primetila sam da mi je solja za kafu mala....i da mi nedostaje moja kanadska kafa...

da nema espresa,ja bih prestala da pijem kafu.

Posted 02 December 2009 - 20:04
Jesi ti sigurna da iz Beograda dosla?E,to ce se meni desiti u nekoj drugoj inkarnaciji...
![]()
![]()
da nema espresa,ja bih prestala da pijem kafu.
Posted 02 December 2009 - 20:37
Ih zahtev...nije vala zahtev,bio je predlog.Al ti kad voles diktaturu...
![]()
jel Alek da te pitam-a zar tebe ne nervira mobilna telefonija ovdasnja?ja ih vala mrzim iz dna duse,i mislim da je bolja usluga i u Gvineji Bisao.Ozbiljno.
de to ima u Evropi da ti naplacuju sms koji primas ?nema nigde,bar da ja znam.I da,btw,napisala sam jedno citavo poglavlje pre nekoliko meseci bas na ovu temu,al me mrzi da se ponavljam.
Pa onda telefoni bez sim kartica?sacuvaj Boze.
Al neka neka,doci ce i njima crni petak.Mozda i Bell propadne,sunce im lopovsko...jednog dana.
Jao kako se slazem s tobom, i ovde je isto, mislim ovo za SIM kartice imaju ih globalni telefoni - a to mi i ne smeta mnogo, ali to sto je pokrivenost supljikava ko svajcarski sir, a naplacivanje primljenih poziva, SMS...
Citava mreza je iza Evropske iako je mobilni ovde otkriven...
Klinci sada koriste SMS - stariji ne znaju o cemu pricas.
Znaci ako me ista iritira ovde to je mobilna telefonija... ah da i sales tax

Posted 02 December 2009 - 22:19
Posted 02 December 2009 - 22:20
Mislis,sve spada u rok sluzbe?mudro zboris...no s druge strane,da ne mozemo da uporedjujemo,bili bi siromasniji za pokoji utisak...Znate, ja sam dosla do zakljucka da emigracija u jednom trenutku prestaje i postaje ZIVOT. Zivot na taj nacin sto se vise ne da razabrati psenicno od kukuruznog brasna. Jedino ne mogu nikako da razaberem kada se to desi(lo).
Jesi ti sigurna da iz Beograda dosla?

Pijem Starbucks al pola Sarcu dajem.
a tursku kad pijem nis ne dajem.popijem do soca.znam da je bljak al to je moc navike...sto bi reko Miki Manojlovic u Andjelima za sopstvenu decu ,"navikli samo da ih ovim bijem,pa se samo toga plase".

Posted 02 December 2009 - 22:21
Kako to mislis,harmonized?a ranije je bila kao,neharmonized?ako me jos nesto nervira to je harmonized sales tax koja tek dolazi .... sve ceda kosta vise, i u sustini je u pitanju tax grab...

i kolko ce to da bude u procentima?