Moderisanje ( i metafore moderisanja)
Posted 17 January 2003 - 17:50
Nije mi jasno, sta se desava sa Forumom, al' ne valja! Bolje receno, ne svidja mi se - jer mozda nekome i valja. Mnogo smo razliciti, a tolerancija otisla u nedodjiju!
Menjati il' ne menjati pitanje je sad. Verovatno bi moglo nesto da se promeni - pa opet ne bi svima odgovaralo. Ipak smo svi mi samo ljudi - sa svim svojim nedacama, manama i vrlinama.
Ipak mi se cini, da je Forum Srbija presiroko definisan - bolje reci nedefinisan. Mozda bi mogli da ga malo "redefinisemo" (al' bez Ustavne povelje, molicu lijepo!!!). Cini mi se, da bi mogli da ga grupisemo na tri segmenta: Srbija JUCE, Srbija DANAS, Srbija SUTRA.
Na taj nacin bi bar malo koncentrisali diskusije, a bogami i diskutante.
Svidja mi se i onaj predlog, da svako ko otvori novu temu snosi i neku vrstu "odgovornosti" za nju - da je na neki nacin moderise.
Da li je to ostvarljivo, ne znam. A vi?
Posted 26 January 2003 - 19:58
Elem, moderatori, da li je istina da citate PP?? Ja sam takvu informaciju dobio iz dva sasvim oprecna tabora. Ako je istina - na sta to lici.
Sta se to desilo, ko je i zasto izigravao cistaljku na forumu, tj. kud nestadose silni ucesnici???
Posted 27 January 2003 - 05:29
Diskutant:
Ja imam par pitanja, sto za moderatore, sto za smrtne sagovornike :smile:
Elem, moderatori, da li je istina da citate PP?? Ja sam takvu informaciju dobio iz dva sasvim oprecna tabora. Ako je istina - na sta to lici.
Sta se to desilo, ko je i zasto izigravao cistaljku na forumu, tj. kud nestadose silni ucesnici???
E, da znas sta si propustio...:smile:
Posted 06 February 2003 - 13:16
Iz raznih a takodje oprecnih izvora se mogu dobiti razne informacije. Na primer informacije da je zemlja ravna, da je americki predsednik vanzemaljac, da postoji dete sa krilima koje zivi u Bosni, itd. Salu na stranu, to jednostavno nije tacno.
Nije bilo nikakve cistaljke na Forumu osim toga sto su neki ucesnici objavili svoj odlazak ali je vecina tih koji su navodno otisli i dalje tu. Takodje je i vecini virtuelnih naloga je zabranjeno da pisu. Nekoliko ih se provuklo ali ce biti ukinuti narednih dana.
Z.
Posted 06 February 2003 - 13:39
Privatne poruke su poruke koje može videti isključivo korisnik kome je poruka upućena, i predstavljaju neki vid internog e-mail sistema. Preporučujemo da koristite privatne poruke, naročito kada želite da sa nekim od drugih učesnika u diskusijama razmenite licne podatke. Takodje, koriscenje privatnih poruka vam omogućava da kontaktirate sa korisnicima koji ne žele da njihova e-mail adresa bude vidljiva u korisničkom profilu. Privatne poruke šaljete i čitate preko linka [Privatne poruke] pri vrhu strane. Imajte u vidu da administrator sistema ima pristup bazi podataka u koju se ove poruke smeštaju.
Posted 06 February 2003 - 13:59
Kome se ovo ne svidja ne treba da koristi privatne poruke. A mozda je najbolje da se ukinu privatne poruke kompletno. Onda ce svi da budu srecni i zadovoljni.
Z.
Posted 06 February 2003 - 14:14
Sve i da u samom softveru nema takve mogucnosti(aj da kazemo da nema), cak i da vam je baza zatvorena za administraciju odavde(glupo ako jeste), treba 6 linija koda (ako ih neznas poslacu ti ih na PP :grin: ) da bilo koji od vas dobije spisak bilo cijih poruka.
P.S. Sto s mene tice mozete moju PP i da lijepite po bilboardovima...
Posted 06 February 2003 - 14:26
Posted 06 February 2003 - 15:05
Posted 10 February 2003 - 03:59
Stvarno je neoprostivo da se takva agresivna rasna, nacionalna i verska mrznja siri na ovom "demokratskom" sajtu! Razumem ja za slobodu govora, ali ovo je sloboda mrznje!