Jump to content


Photo

E-novine


  • Please log in to reply
2173 replies to this topic

#2131 kronostime

kronostime
  • Banned
  • 27,590 posts

Posted 07 May 2016 - 10:12

Prijatno sam iznenadjen ovim tekstom Bojana Toncica o banditskom rusenju po Savamali.

 

http://www.e-novine....-Miksalite.html

No money - no love :lol+:


  • 0

#2132 Schrodinger

Schrodinger
  • Members
  • 20,418 posts

Posted 07 May 2016 - 11:03

No money - no love :lol+:

Po milioniti put sugerises da je kod e-novina problematicno nesto sto je osobina apsolutno svih, svih, svih (ok, sem "Republike" pok. Nebojse Popova) srpskih medija, Milisavljevicu stari. 


  • 3

#2133 Triceratops

Triceratops
  • Banned
  • 992 posts

Posted 12 May 2016 - 11:13

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić pokušava da uradi nešto dobro za grad i Srbiju, a u tome ga sprečavaju "neki" koji hoće da od noćnog rušenja u Hercegovačkoj naprave politički slučaj, "iako ga tamo nema". To je, pojednostavljeno, odgovor premijera na pitanja u vezi sa rušenjem komada Savamale, prostora za budući Beograd na vodi, u postizbornoj noći. Premijer je u Vranju, na otvaranju pogona BAT ustvrdio da svi rade svoj posao, ali je, istina, greška načinjena što se to činilo noću. Ponovio je dve ključne zamene teza, Hilandar-odgovore u samoodbrani neodbranjivog, smrt Jelene Marjanović, nerasvetljeno ubistvo ove pevačice u Borči - ko ne vidi direktnu vezu očito je neprijateljski raspoložen - te optužbu da su fantomke deo opreme onih koji su otimali fabrike, odnosno sadašnje opozicije. Nedostajala je samo još šešeljevska optužba da je Dragoljub Mićunović jahao popa.

 

 

http://www.e-novine....isao-svega.html

 

Dosta bolji tekst od prethodnog na istu temu, u kome je Tončić, iako se vidi da mu je i tu srce bilo na mestu, imao bitne materijalne greške.


  • 0

#2134 Kinik

Kinik
  • Members
  • 43,426 posts

Posted 14 May 2016 - 05:08

...
 
 
>> ... 13.05.2016 - 18:31
Horizont omeđen guzicom, tanjirom, novčanikom i cenovnikom
Abu Ćirjak Bin Bulazn
Piše: Svetislav Basara
 
Bin Ćirjak i Bint Smajlovićka ponovo jašu. Glodurka Rotopalanke, kako čaršijski red i nalaže, na metli, a Bin Ćirjak na rasnom Crvenom Banu arapske sorte. Priča se da Atila nije silazio s konja - na kome je putovao, ratovao, jeo, spavao (gde je guzio, nije poznato ) - za Bin Ćirjaka se, pak, priča da, na podobije Biču Božijem, ne silazi sa Crvenog Bana, da na Crvenom Banu autojezdi, autojede, autospava i da sa katedre Crvenog Bana predaje neka muda umesto bubrega na Popovićperišićkinom univerzitetu, da ne kažem baš - Auto školi
 
Nema nam druge nego da pod sloganom - "upoznajmo palanačke filozofije da bismo ih bolje razumeli" - zađemo po palankama serbskim i da se upoznamo sa njihovim filozofijama i njihovim teorijama i praksama.
 
A da se naše palanke ne bi uvredile, počećemo od prestonog Beograda koji je, po meni, palanka par excellence i glavni diseminator palanačkog duha, samo su ga brojnost populacije i površina koju zauzima, naveli da o sebi misli kao o velegradu.
 
Pre, međutim, nego što zađemo u sitna filozofska crevca, podsetiću cenjeni publikum da sam u svojim pisanijama još vaktile govorio da bi Srbija, da je pameti, trebalo da bude zemlja palanki, dobro povezan sistem uređenih varošica od, da kažemo, 20-25 hiljada ljudi, sa nekoliko regionalnih centara od po stopedesetak hiljada žitelja i prestonicom od maksimum 700.000 duša. To bi - uzimajući u obzir našu brojnost i naše mogućnosti - bilo takozvano optimalno (i odlično) rešenje, ali ono je zahvaljujući velikosrpskoj megalomaniji i površnosti, odbačeno kao defetističko, pa smo na kraju dobili Beograd od dva miliona stanovnika - u koji su se, uzgred, slegli svi velikosrbi sveta - i Sirijsku pustinju koja - gledano ka jugu - počinje odmah iza Lipovačke šume.
 
Ima tu još jedna čudna stvar. Kada se dokopaju prestonice, beogradski velikosrbi počnu da ispoljavaju prezir prema palankama iz unutrašnjosti Srbije, što je u popriličnoj opreci sa njihovom plamtećom ljubavlju za palanke iz prekodrinskih i prekosavskih (umal ne napisah i prekomorskih) "srpskih zemalja". Rečeno sam iskusio na svojoj koži. Na stranu komentatori, to im je u opisu radnog mesta, ali retko koji takozvani nacionalni intelektualac - od koga bi čovek očekivao da i poslednje srpsko selo pazi kao malo vode na dlanu - propusti da moje argumente, stavove, lupetanja, svejedno, obesnaži podsećanjem na činjenicu da sam se rodio u Bajinoj Bašti. Ja ih, naravno, gledam kao budale, a neke od njih Bin Ćirjaka, na primer, povremeno nabijem na (figurativni) Crven Ban, uz savet da izvadi struk praziluka iz guzice, ali većina se žitelja malih varoši navata na to bućkalo i u sanjarenju o dalekim "srpskim zemljama" i o (mogućem) preseljenju u Beograd, propusti da pokosi, počisti, okreči, ukloni šut i mrtve automačke oko svojih staništa, pa na kraju dobijemo sliku, koju Politika ponosno objavi. Kao ilustraciju sopstvenog palanaštva.
 
Rezultat takvog, vekovima vladajućeg palanačkog razmišljanja, preobučenog u velikosrpsku uniformu i pseudovelegradsko ruho, nije bio sanjano proširenje, nego drastično smanjenje teritorije Srbije. Ne mislim tu samo na neosvajanje prekodrinskih/ prekosavskih teritorija i na kosovsku secesiju, nego na ogromne, opustele teritoriju "uže" Srbije i Vojvodine. To što se te oblasti "na papiru" nalaze pod suverenitetom Srbije, ako na njima nema ljudi, ne znači apsolutno ništa. Prekardaših. Sledi nastavak.
 
BEOGRADSKA PALANKA 2
Juče smo apsolvirali da palanka, sama po sebi, nije ništa loše i da je, štaviše, ukoliko je deo uređenog sistema, odlično mesto za život, a danas ćemo se pozabaviti nevoljama koje nastaju kada palanka, to jeste njen duh, naumi da postane sistem, što je u Srbiji odavno postao.
 
A kakve su posledice? Pogledajte kroz prozor, a potom se osvrnite oko sebe.
 
Kako onomad rekoh, daleko je palanka od obožavanja smrti, o, ne, vrvi ona od života, ali znate šta, i svaki senkrup vrvi od života koji - viđi vraga - ma koliko loše mirisao, igra vrlo važnu ulogu u ustrojstvu sveta. Jer da nije senkrupske faune, koja strpljivo razgrađuje otpadne materije, naslage đubreta u našim bi palankama narasle do neba.
 
Apsolvirali smo, znači, da palanka voli život. Šta tu onda ne štima? Način na koji ga voli, eto šta. Voli, dakle, palanka da živi, ali, rekosmo onomad, isključivo "pod njenim uslovima", što će reći rutinski, bez napora, puštajući "uslovima" na volju, a budući da je to, bar na ovom svetu, nemoguće - palanka kreće da svet upodobi sebi i svojim potrebama. I - kakav je rezultat? Pogledajte svet, a naročito Srbiju. Ne znam šta drugo da vam kažem.
 
Svet je, međutim, tvrd orah, nije ga lako slomiti, i zato palančanin, sav osupnut, počinje da se ibreti i da glumi šokiranost banalnim, očiglednim i nebitnim stvarima, svetskom nepravdom na primer, a lenjost da uradi ono što kao od šale može uraditi - krečenje palanačkih fasada, čišćenje ulica i odvodnih kanala, recimo - zabašuruje šatro rešenošću da uradi nemoguće.
 
Sećate li se kakav je samo cunami oduševljenja izazvala svojevremena izjava gigapalančanina, Ćosića, da mi, bajagi, možemo i ono što ne možemo. Palančanin amaterski glumata da se bori sa silama nemerljivim i nemogućim, a samopotvrđivanje ne nalazi u stvaranju nečeg novog, nego u razaranju svega što mu nije po ukusu i što mu smeta. Upravo to je slučaj našeg najuglednijeg filozofa palanke, Bin Ćirjaka, koji se - po Smajlovićkinom naređenju - latio da razbuca Konstantinovića, a sudeći po najavi teksta (danas izlazi u Politici) i Boru Ćosića, koji se drznuo da tu nešto zucne. I tekst i Bin uredno će biti nabijeni na odgovarajući vaspitni organ, čim ga celog pročitam, sada imam taman dovoljno karaktera da se osvrnem na Bin Ćirjakov naslov - "Pisac sa nacionalnom ili nacifikovanom penzijom" - koji mi se čini kao krunski dokaz Bin Ćirjakovog seratorstva i palanaštva. Jer, ma koliko se upinjao i ma koliko se lažno predstavljao, palančanin - a naročito palanački filozof Ćirjak - naprosto ne uspeva da se vine iznad horizonta omeđenog guzicom, tanjirom, novčanikom i cenovnikom (Kosovo kao najskuplja srpska reč). Ne bih da prejudiciram, ali mi se javlja da će Bin Ćirjakov argument contra Ćosića biti Ćosićeva nacionalna penzija koju mu je, je li, narod dao, a on o narodu tako... Kondukter, kesu.
 
ABU ĆIRJAK BIN BULAZN
Bin Ćirjak i Bint Smajlovićka ponovo jašu. Glodurka Rotopalanke, kako čaršijski red i nalaže, na metli, a Bin Ćirjak na rasnom Crvenom Banu arapske sorte. Priča se da Atila nije silazio s konja - na kome je putovao, ratovao, jeo, spavao (gde je guzio, nije poznato ) - za Bin Ćirjaka se, pak, priča da, na podobije Biču Božijem, ne silazi sa Crvenog Bana, da na Crvenom Banu autojezdi, autojede, autospava i da sa katedre Crvenog Bana predaje neka muda umesto bubrega na Popovićperišićkinom univerzitetu, da ne kažem baš - Auto školi.
 
Setimo se šta je ovde juče napisano - palančanin nasrće na nemoguće da bi prikrio nesposobnost da se nosi sa mogućim. Slično postupa i Ćirjak. Budući da nije u stanju da postane "značajna ličnost" u beogradskoj čaršiji - do čega mu je izgleda stalo - on se upušta u pokušaj diskreditacije "Filozofije palanke", u nadi da će đilkoši koji ispijaju mlaka piva ispred seoskih prodavnica znati to da cene i da će bar ispred seoskih prodavnica biti uvažen kao autoritet.
 
Već sam ranije osnovano posumnjao da je rđavo pročitani Slavoj Žižek trasirao Ćirjakov pad u mentalni senkrup. Učinilo mi se još onda da se Ćirjaku učinilo da će - bude li kopirao Žižekov recept - konačno uspeti u životu. Kakav je to recept? Jednostavan, a sam po sebi nije ni loš. Ideš protiv struje, bajagi hvališ moderne baba-roge (Staljina, npr.), osipaš drvlje i kamenje na "proverene" vrednosti i čiča miča gotova priča - eto svetske slave.
 
Za razliku, međutim, od Bin Ćirjakovih, Žižekova pisanija su plod filozofske spoznaje - sa kojom sam, inače, saglasan - da se u današnje vreme može filozofirati isključivo na zajebantski, pa i posprdan način, ali to je stepen (auto)refleksije (i psihologije) do kojih se Ćirjak nije vinuo. On sebe autoshvata vrlo ozbiljno, sledstveno ozbiljnim shvata i ono što napiše, a Smajlovićka ga u tome podržava i na to ga huška.
 
S druge, pak, strane, iako i sebe i svoja pisanija shvata (pre)ozbiljno, iako ta pisanija - na letimičan pogled - ozbiljno i izgledaju, Bin Ćirjak poslu demonizacije "Filozofije palanke" ne pristupa na ozbiljan način, jer da pristupa, valjda bi u se gomili megabajta koje je prolio na difamaciju Konstantinovića - primetio je to Nebojša Milenković - našao makar jedan citat "iz Konstantinovića", koji bi onda Ćirjak pobijao ili sa kojim bi se sprdao, šta mu je već volja. Ali ne! Nema tu ničega osim sistema besmislenih i kilavih strašila tipa autošovinizam, autorasizam, i sličnih kojima Bin Ćirjak zasenjuje (uspešno) sopstvenu i (neuspešno) čitalačku prostotu i prosto vapi da mu se poveruje na reč da je "Filozofija palanke" - koju po Ćirjaku retko ko uopšte i čita - izazvala kobni razdor u srpskom "nacionalnom biću" i posledično "nacifikovala" Srbiju. Opstipacioni savet lekara ili farmaceuta: kenjajte uz Politiku, čitajući Bin Ćirjaka. Biće vam lakše.
 
*Prenosimo iz dnevnog lista Danas uz dozvolu autora ... <<
 
...

  • 0

#2135 Atreid

Atreid
  • Banned
  • 8,210 posts

Posted 16 June 2016 - 03:15

Ovo necete citati u klinicki mrtvom e-govnetu:
 
 
SLOM PRAVNE DRŽAVE Bez kazne za pristrasnost sudija u slučaju Stanka Caneta Subotića
Mihailo Jovićević | 15. 06. 2016 - 21:31h
 
Odluka Vrhovnog suda kojom je utvrđena pristrasnost sudija u donošenju presude Stanku Subotiću izgleda može da se okači - mačku o rep.

Odluka ne može uticati na ponavljanje ili preinačavanje presude, u ovom slučaju oslobađajuće, Subotiću za šverc cigareta, što je „Blic” naznačio i kada je ekskluzivno objavio odluku Vrhovnog kasacionog suda (VKS), međutim da sve bude skandaloznije, ni sudije neće niko pozvati na odgovornost.

Zaključak da su dokazi protiv biznismena dostavljeni sudu od Tužilaštva nezakonito odbačeni i da su sudije Apelacionog suda bile pristrasne, neće proizvesti nikakvu posledicu, što u razgovoru za „Blic” jasno kaže disciplinska tužiteljka Visokog saveta sudstva Mirjana Ilić, jedinog tela koje ih može pozvati na odgovornost.

- Ako prijava i stigne u VSS - biće odbijena. Sudija ne može disciplinski da odgovara zbog načina na koji je primenjivao zakon: takve situacije se regulišu ukidanjem presuda. Disciplinski postupci se vode po jednoj od 18 vrsta disciplinskih prekršaja, ali ne i za odlučivanje sudija, tumačenje zakona, utvrđivanje činjenica, sudske odluke... - kaže Ilićeva.

Upitana zašto se odluka Apelacionog suda ne može videti kao povreda načela nepristrasnosti, što je disciplinski prekršaj, Ilićeva nam je objasnila.

- Za utvrđivanje pristrasnosti sudije nije dovoljna jedna odluka. Potrebne su i druge okolnosti, na primer, poznanstvo sa okrivljenim, rodbinske veze i drugo. Dakle, u ovom slučaju toga nema - kaže ona.

Tako da, po svemu sudeći, oni neće dobiti ni najblažu kaznu, poput javne opomene, a o umanjenju plate od 50 odsto, zabrani napredovanja na tri godine ili o krajnjoj kazni, koja podrazumeva razrešenje sudije, nema ni govora.

Time je “slučaj Subotić” po svemu sudeći i definitivno otišao u istoriju. On je prvom presudom Specijalnog suda 2011. osuđen na šest godina zatvora, nakon čega je Apelacioni sud ukinuo tu presudu i slučaj vratio na početak.

U ponovljenom suđenju veće Specijalnog suda potom je donelo oslobađajuću presudu i utvrdilo da je deo optužbi protiv Subotića i njegove grupe iz 1995. zastareo, dok za drugi deo optužbi nije bilo dokaza.

Na samom kraju maratonskog postupka Apelacioni sud je pravosnažno potvrdio oslobađajuću presudu i konstatovao da je predmet zastareo u novembru 2015.

PO USTAVU MINISTAR NE SME DA OCENJUJE ODLUKE SUDA

U kabinetu ministra pravde Nikole Selakovića su nam kratko poručili da “poštujući Ustav i zakone, kao predstavnik izvršne vlasti, ministar pravde ne može da komentariše ni da ocenjuje odluke suda, ma kakve one bile”.

U kabinetu su takođe naglasili i da Selaković to nikada do sada nije ni činio.

 

http://www.blic.rs/v...ubotica/qnekyk0


  • 0

#2136 Schrodinger

Schrodinger
  • Members
  • 20,418 posts

Posted 16 June 2016 - 22:52

Cirjakovic je jedan od najogavnijih degenerika na srbovskoj medijskoj sceni, u ogromnoj konkurenciji, i vrlo mi je drago sto ga je Basara prikazao u pravom ruhu. 


  • 2

#2137 Schrodinger

Schrodinger
  • Members
  • 20,418 posts

Posted 17 June 2016 - 19:49

Opet sjajan tekst o moroncini:

 

http://www.e-novine....amene-teza.html


  • 0

#2138 blond

blond
  • Members
  • 4,640 posts

Posted 18 June 2016 - 17:55

Opet sjajan tekst o moroncini:

 

http://www.e-novine....amene-teza.html

Nemoj tako o "kosmopoliti"… a takvim ga neki smatraju zato sto je mnogo putovao  :rotflmao:  procitah negde...


  • 0

#2139 Schrodinger

Schrodinger
  • Members
  • 20,418 posts

Posted 25 June 2016 - 05:11

Ohoho, miljenica lokalnih budalasa jos i prosla jako jeftno na sudu:

 

http://www.e-novine....anje-alovi.html

 

:lol+:


  • 0

#2140 Sliniša MaWi

Sliniša MaWi
  • Banned
  • 340 posts

Posted 01 July 2016 - 09:26

 

 

I tako su e-novine, sajt koji je jedno vreme ličio na nešto, vremenom postale Informer za intelektualce u krizi srednjih godina.


  • 0

#2141 Schrodinger

Schrodinger
  • Members
  • 20,418 posts

Posted 01 July 2016 - 16:28

Jesi li ti procitao taj tekst uopste? Ako jesi: sta tu tacno ima sto ima ikakve veze sa Informerom?

 

Meni je uzasno zabavno sto su navodni opozicionari podjednake dogmate kao i vucicevi fanovi...nema tu mogucnosti za drugaciji ugao, nista tolerancija prema razlicitosti.


  • 0

#2142 Kinik

Kinik
  • Members
  • 43,426 posts

Posted 01 July 2016 - 17:25

...

 

Ma nije taj 'navodni opozicionar.

 

Samo smorni bot koji je 321 put napisao isti post.

:lol+:

 

No, mu nesto bas i ne ide.

 

...


  • 0

#2143 kronostime

kronostime
  • Banned
  • 27,590 posts

Posted 01 July 2016 - 20:38

Ko drzi govor 22.07. na opelu? :D


  • 0

#2144 Schrodinger

Schrodinger
  • Members
  • 20,418 posts

Posted 02 July 2016 - 00:12

Ko drzi govor 22.07. na opelu? :D

Pa pretpostavljam da bi pok. letri, onaj reptil sto je izumro na prelazu iz krede u paleogen i ti kao trojica najvecih ovdasnjih mrzitelja mogli da castite. Malo treba da covek bude srecan (a posebno Srbin, da parafraziram pok. Pavla) - eto i vama se ponekad nesto lepo desi, iskoristite priliku.


  • 2

#2145 kronostime

kronostime
  • Banned
  • 27,590 posts

Posted 02 July 2016 - 08:32

Pa pretpostavljam da bi pok. letri, onaj reptil sto je izumro na prelazu iz krede u paleogen i ti kao trojica najvecih ovdasnjih mrzitelja mogli da castite. Malo treba da covek bude srecan (a posebno Srbin, da parafraziram pok. Pavla) - eto i vama se ponekad nesto lepo desi, iskoristite priliku.

Obicaj je da neko od "ucveljene vamilije" drzi govor. Sto se tice "nas ostalih" - popicemo koju "za pokoj duse", valja se. ;)


  • 0