Jump to content

Photo
- - - - -

Odbrana i poslednji dani

This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
219 replies to this topic

#31 AirBall

AirBall
  • Members
  • 20,451 posts

Posted 08 October 2009 - 13:45

poenta.

Ne budi na kraj srca, skini im ban makar za sportske forume...

Zvezda je krs ove sezone, kome cu da vadim mast, ako svi odu... :ph34r:

#32 Vesna

Vesna
  • Sleepers
  • 18,721 posts

Posted 08 October 2009 - 13:49

Zvezda je krs ove sezone, kome cu da vadim mast.... :ph34r:

meni :)

#33 McLeod

McLeod
  • Members
  • 59,009 posts

Posted 08 October 2009 - 13:52

Ne budi na kraj srca, skini im ban makar za sportske forume...

Zvezda je krs ove sezone, kome cu da vadim mast, ako svi odu... :ph34r:

A ti si Partizanovac? Video sam ja crnu senku u onim tvojim postovima na prvenstvu, pa sam se pitao o'kle to :) Sad videh da je i Zvonce pao. Steta, on je cesto imao vrlo realne postove na fudbalu, voleo sam da ih citam, iako se nisam slagao uvek...

#34 kiju

kiju
  • Members
  • 1,387 posts

Posted 08 October 2009 - 14:24

poenta.

Ne izgleda li to kao malo brzopleta (a i tvrdoglava :ph34r: ) odluka - dečku sa gotovo tri hiljade postova dodeliti trajni ban na osnovu samo jednog?

Ako se pogleda većina od tih gotovo tri hiljade, lako zaključi da je na toj temi bio više "samo" politički nekorektan humor i zevzečenje nego pravi govor mržnje (što je jedna od glavnih odlika homofobije).
Sad, to je očigledno napisano na jako pogrešnom mestu i u jako pogrešno vreme, što je svakako razlog za ban po standardima ovog foruma, ali da li je pošteno izjednačiti njegov prekršaj s prekršajima nekih ozbiljnih homofoba (da ne kažem nešto grublje) koji obitavaju u ovoj temi?

#35 Vesna

Vesna
  • Sleepers
  • 18,721 posts

Posted 08 October 2009 - 14:27

Ne izgleda li to kao malo brzopleta (a i tvrdoglava :ph34r: ) odluka - dečku sa gotovo tri hiljade postova dodeliti trajni ban na osnovu samo jednog?

Ako se pogleda većina od tih gotovo tri hiljade, lako zaključi da je na toj temi bio više "samo" politički nekorektan humor i zevzečenje nego pravi govor mržnje (što je jedna od glavnih odlika homofobije).
Sad, to je očigledno napisano na jako pogrešnom mestu i u jako pogrešno vreme, što je svakako razlog za ban po standardima ovog foruma, ali da li je pošteno izjednačiti njegov prekršaj s prekršajima nekih ozbiljnih homofoba (da ne kažem nešto grublje) koji obitavaju u ovoj temi?

vidi bold.

#36 stvorko

stvorko
  • Banned
  • 3,004 posts

Posted 08 October 2009 - 14:30

a jel vi to tepate nekom pa ga zovete Kuce, jer koliko vidim nema tog nicka na listi banovanih... ?

Edited by stvorko, 08 October 2009 - 14:35.

#37 kiju

kiju
  • Members
  • 1,387 posts

Posted 08 October 2009 - 14:34

Znam, to je očigledno tačno.

Samo mi ne izgleda dovoljno fer da se ne napravi klasifikacija medju ljudima koji su se našli na ovoj temi. Zbog bolda je kazna svakako opravdana, ali trajni ban?
It doesn't seem right to me.

Stvar vas iz uprave je kolika kazna je za šta odredjena, a homofobija je ozbiljan prekršaj (opet sam blag) i ni na jednom ozbiljnom forumu ne treba da prodje ni malo blago kažnjena. No, baš zato što je ozbiljan prekršaj trea biti obazriv u odredjivanju šta je bila potpuna homofobija, a šta je nešto što samo naliči na nju. I ne izjednačiti to dvoje, jer nije isto.

#38 Vesna

Vesna
  • Sleepers
  • 18,721 posts

Posted 08 October 2009 - 14:48

kiju, potpuno te razumem, ali ne postoji kategorija "malo trudan". ili si trudan ili nisi.

#39 kiju

kiju
  • Members
  • 1,387 posts

Posted 08 October 2009 - 15:00

Znam , razumem i upravu koja mora tako da postupa s homofobijom.
Uostalom, da je neko došao i napisao sličan post na nekom od foruma na kojima sam ja moderator, verovatno bih ga banovao zanavek. Ali bitan je momenat "došao". Ovaj dečko je tu već tri hiljade postova, mora mu se i to uzeti u obzir (tj. način pisanja i govora u ranijim postovima), da bi se odredio pravi smisao njegovih reči.
Tj. da se odredi da li je trudan, ili je test bio samo "false positive".
(Naravno, moguće da je to uradjeno i da i dalje uprava vidi test kao positive, ili da mislite da to ne mora da se radi. Što je svakako vama da procenite, ovo je bila samo dobronamerna kritika/predlog, jer mislim da je Cook "false positive", i da je malo nefer da se trpa u onu grupu, koja nije ni malo prijatno društvo. )

(ili si trudan ili nisi. :ph34r: dobar primer :) )

#40 medobrundo

medobrundo
  • Members
  • 34,166 posts

Posted 08 October 2009 - 15:07

kiju, potpuno te razumem, ali ne postoji kategorija "malo trudan". ili si trudan ili nisi.

au boze, kako glupa izjava.. pa nije sve crno iili belo, tacno ili netacno, "trudan" ili " nije trudan"...

Ovo je forum na kome postoji hiljade ljudi, isto toliko i razlicitih misljenja, pa nije sve tako jednostavno kao sto si htela da predstavis.

Naravno da postoji razlika izmedju sarkazma, ironije, zezanja, ozbiljnosti itd itd.. evo vidis, to ti je vec vise situacija od "trudan" ili "nije trudan"

onaj post je ocigledna zajebancija, u kojem je isprozivao i homoseksualce i one sto hoce da ih biju i jasno se vidi da ne poziva na bilo kakvo nasilje, linc, vec se samo zeza.. strasno

trajni ban :ph34r: :) :D covek ima 3000 postova i zbog neke ocigledne gluposti..

Edited by medobrundo, 08 October 2009 - 15:08.

#41 Vesna

Vesna
  • Sleepers
  • 18,721 posts

Posted 08 October 2009 - 15:10

au boze, kako glupa izjava.. pa nije sve crno iili belo, tacno ili netacno, "trudan" ili " nije trudan"...

Ovo je forum na kome postoji hiljade ljudi, isto toliko i razlicitih misljenja, pa nije sve tako jednostavno kao sto si htela da predstavis.

Naravno da postoji razlika izmedju sarkazma, ironije, zezanja, ozbiljnosti itd itd.. evo vidis, to ti je vec vise situacija od "trudan" ili "nije trudan"

onaj post je ocigledna zajebancija, u kojem je isprozivao i homoseksualce i one sto hoce da ih biju i jasno se vidi da ne poziva na bilo kakvo nasilje, linc, vec se samo zeza.. strasno

nečija smrt nije crna ili bela. ona je uvek crna i sa tim nema zajebavanja. ako neko nije u stanju sam da shvati tako prostu činjenicu tu su moderatori da ga nauče.

#42 medobrundo

medobrundo
  • Members
  • 34,166 posts

Posted 08 October 2009 - 15:14

nečija smrt nije crna ili bela. ona je uvek crna i sa tim nema zajebavanja. ako neko nije u stanju sam da shvati tako prostu činjenicu tu su moderatori da ga nauče.

o kakvoj smrti ti pricas? upravo ti gledas crno-belo.. ako ti je ono izgledalo kao ozbiljno misljenje, ne znam sta da ti kazem..

#43 Vesna

Vesna
  • Sleepers
  • 18,721 posts

Posted 08 October 2009 - 15:15

tvoje pravo je da se ne složiš sa mnom. mnogo puta sam rekla, ponoviću ponovo: posao moderacije nije da tumači nečije postove već da čita ono što je napisano.

#44 medobrundo

medobrundo
  • Members
  • 34,166 posts

Posted 08 October 2009 - 15:18

tvoje pravo je da se ne složiš sa mnom. mnogo puta sam rekla, ponoviću ponovo: posao moderacije nije da tumači nečije postove već da čita ono što je napisano.

onda si ocigledno pogresno shvatila svoj posao

ja mogu sarkasticno da napisem da su homoseksualci bolesni, a iz mojih ranijih postova se vidi da ne mislim tako

a ti, citajuci taj post i ono sto je napisano u njemu, doneses odluku da me banujes :ph34r:

#45 AirBall

AirBall
  • Members
  • 20,451 posts

Posted 08 October 2009 - 15:19

Znaci uzalud svi ovi pokusaji da se nekima od njih omoguci bar pristup sportskim forumima?