Jump to content

Photo
- - - - -

Tortura nad vlasnicima pasa na Zvezdari

This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
42 replies to this topic

#1 lulalu

lulalu
  • Members
  • 10 posts

Posted 18 August 2009 - 15:50

Vec dve nedelje na Zvezdari trpimo torturu odbornika DS-a Vukojice Jovica.Nasi psi se igraju kasno uvece posle 22 h na jednom igralistu (Sljunkara),a on
je dolazio da nas legitimise i sikanira.Nadmeno je tvrdio da ima pravo da nas legitimise,jer je on odbornik opstne ,a kako mi nismo blesavi
i nije dobio nase licne karte,sinoc je sve kulminiralo,jer je u 23 h poslao komunalnu inspekciju i policiju.Inspekcija nam je napisala prijave,iako na igralistu nema znaka da je zabranjeno uvodjenje pasa,a na pitanje gde nasi psi mogu da se igraju nisu imali odgovor.Tragicno u ovim dogadjajima je sto su se namerili da nas proteraju,a mi smo mala organizovana grupa,ciji su psi dobri i samo vole da se igraju zajedno.Skupljamo pare za sterilizaciju i sami o svom trosku,bez icije pomoci sterilisemo kucice iz kraja u Centru za sterilizaciju,nosimo kese za izmet i kupimo ga iza svojuih kucica,znaci samo pomazemo ovm gradu,a nas su nasli da maltretiraju Zanima me vase misljenje i saveti.Sta raditi u ovakvoj situaciji?

#2 tomas.hokenberi

tomas.hokenberi
  • Members
  • 4,349 posts

Posted 18 August 2009 - 17:14

Vec dve nedelje na Zvezdari trpimo torturu odbornika DS-a Vukojice Jovica.Nasi psi se igraju kasno uvece posle 22 h na jednom igralistu (Sljunkara),a on
je dolazio da nas legitimise i sikanira.Nadmeno je tvrdio da ima pravo da nas legitimise,jer je on odbornik opstne ,a kako mi nismo blesavi
i nije dobio nase licne karte,sinoc je sve kulminiralo,jer je u 23 h poslao komunalnu inspekciju i policiju.Inspekcija nam je napisala prijave,iako na igralistu nema znaka da je zabranjeno uvodjenje pasa,a na pitanje gde nasi psi mogu da se igraju nisu imali odgovor.Tragicno u ovim dogadjajima je sto su se namerili da nas proteraju,a mi smo mala organizovana grupa,ciji su psi dobri i samo vole da se igraju zajedno.Skupljamo pare za sterilizaciju i sami o svom trosku,bez icije pomoci sterilisemo kucice iz kraja u Centru za sterilizaciju,nosimo kese za izmet i kupimo ga iza svojuih kucica,znaci samo pomazemo ovm gradu,a nas su nasli da maltretiraju Zanima me vase misljenje i saveti.Sta raditi u ovakvoj situaciji?

A pretpostavljam da su svi psi imali korpe? Pitam zato sto sam siguran da nisu. A u Beogradu NIGDE nije dozvoljeno pustanje pasa bez korpe. Svako ko BILO GDE u Beogradu pusti psa "da se igra" bez korpe krsi vazece propise.

Edited by tomas.hokenberi, 18 August 2009 - 17:16.

#3 lulalu

lulalu
  • Members
  • 10 posts

Posted 18 August 2009 - 17:54

Za Vasu informaciju taj propis je totalno stupidan i upravo je u izradi novi zakon.Demonstrirajte mi Vi nosenje korpe prilikom setnje,bas me zanima da li bi Vam bilo lagodno?To se zove mucenje.

#4 tomas.hokenberi

tomas.hokenberi
  • Members
  • 4,349 posts

Posted 18 August 2009 - 18:06

Za Vasu informaciju taj propis je totalno stupidan i upravo je u izradi novi zakon.Demonstrirajte mi Vi nosenje korpe prilikom setnje,bas me zanima da li bi Vam bilo lagodno?To se zove mucenje.

Stupidan ili ne (a nije stupidan) on je vazeci - dok vazi morate ga postovati. Ja nisam pas - pa nema potrebe da nosim korpu. Ako mislite da je nosenje korpe mucenje onda se borite za ukidanje tog pravila ili nemojte izvoditi psa ili se u potpunosti odreknite drzanja psa.

#5 lulalu

lulalu
  • Members
  • 10 posts

Posted 18 August 2009 - 18:13

Necu vise diskutovati sa Vama.Jasno je da u Vama nema zrna razuma ,kada mi predlazete da ne izvodim psa :ph34r: ili da ga se odreknem :) ?!?!?! Boze me sacuvaj !!!

#6 kapetanm

kapetanm
  • Members
  • 3,153 posts

Posted 18 August 2009 - 18:13

Koje je to igraliste, mislim da li se neko igra pre 22, osim pasa ? Za koji prekrsaj vam je napisana prijava? Mozda postoji generalna odredba u gradskim aktima o zabrani uvodjenja pasa na pojedina mesta, bez obaveze isticanja pojedinacnih znakova

Pokusaj svoj stav da demonstriras roditeljima deteta koga onomad izujeda rotvajler. Kad propis postoji, on je obavezujuci

#7 uros3g

uros3g
  • Members
  • 1,173 posts

Posted 18 August 2009 - 18:18

Za Vasu informaciju taj propis je totalno stupidan i upravo je u izradi novi zakon.

Novi zakon? Gde, u Narodnoj skupštini ili na Vladi? Moram da priznam da za to nisam čuo, a ta oblast me baš zanima. Odakle Vam informacija?

#8 maara

maara
  • Members
  • 1,465 posts

Posted 18 August 2009 - 18:21

Novi zakon? Gde, u Narodnoj skupštini ili na Vladi? Moram da priznam da za to nisam čuo, a ta oblast me baš zanima. Odakle Vam informacija?

U čijoj su nadležnosti propisi koji se bave životinjama.
Ministarstva poljoprirede ?

#9 tomas.hokenberi

tomas.hokenberi
  • Members
  • 4,349 posts

Posted 18 August 2009 - 18:27

Necu vise diskutovati sa Vama.Jasno je da u Vama nema zrna razuma ,kada mi predlazete da ne izvodim psa :ph34r: ili da ga se odreknem :) ?!?!?! Boze me sacuvaj !!!

Vlasnici pasa koji misle da njihovim ljubimcima mora biti sve dozvoljeno su ti koji nemaju razuma. Neciji "razum" nije povezan sa stavom prema izvodjenju pasa bez korpe. Izvodjenje pasa bez korpe je zabranjeno. Ako vas kazne zbog toga kaznice vas po vazecim propisima. Vasa ljubav prema vasem ljubimcu (psu) nije vaznija od vazecih propisa koji su tu zbog bezbednosti ljudi.

Nepoznavanje propisa vas ne oslobadja krivice. U gradskim opstinama je svugde zabranjeno pustanje pasa sa povoca osim ako nije eksplicitno napisano da je dozvoljeno. A ako je dozvoljeno onda je dozvoljeno iskljucivo sa korpom. Daklem ako na tom placu nema table na kojoj pise da je pustanje pasa dozvoljeno onda je zabranjeno. Mozda je to vama okrutno ali tako je. Vlasnici pasa uglavnom nisu toga svesni posto niko zaista ne sprovodi te propise u praksi. Medjutim ako vas neko prijavi i budete kaznjeni zbog toga - kazna je po vazecim propisima.

#10 tomas.hokenberi

tomas.hokenberi
  • Members
  • 4,349 posts

Posted 18 August 2009 - 18:30

U čijoj su nadležnosti propisi koji se bave životinjama.
Ministarstva poljoprirede ?

Propisi o vezani za drzanje kucnih ljubimaca, izvodjenje itd. se definisu na lokalnom nivou. Nema jedinstvenog zakona na nivou republike. Npr. propise koji vaze u Beogradu je donela gradska vlast/skupstina.

#11 lulalu

lulalu
  • Members
  • 10 posts

Posted 18 August 2009 - 18:36

Ne u skupstini,nego na nivou grada.Gradski zakoni se kose za Zakonom o dobrobiti zivotinja koji je donet u skupstini.

#12 mrd

mrd
  • Members
  • 18,143 posts

Posted 18 August 2009 - 18:44

Propisi su veoma vazni, makar bili i najgluplji, moraju da se postuju. Ako korpa mora da bude na psu dok je pusten s'povodca, onda mora.
Kod mene u okolini San Franciska, pse je dopusteno pustiti s'povodca na nekim plazama, kod San Diega je to kaznjivo. Licno sam iskusio s'mojom kujom u San Diegu smo se igrali oko 10 min, a onda je dosla rendzerka i opomenula me da moram psa da vezem. Nije mi naplatila kaznu posto sam iz drugog sela, ali sam siguran da bi drugi put bio po dzepu.
Najbolje bi bilo da se psi vode u park koji je odredjen za kucne mezimce.

Uzgred budi receno i u Beogradu sam imao psa i setao ga u Manjez parku. Bilo nas je svakako previse s kerovima, ali nismo smeli da ih drzimo bez povodca, pa kad bi policija bila blizu, svi su psi bili vezani.
Nije to nista novo. :ph34r:

#13 lulalu

lulalu
  • Members
  • 10 posts

Posted 18 August 2009 - 19:01

Propisi su veoma vazni, makar bili i najgluplji, moraju da se postuju. Ako korpa mora da bude na psu dok je pusten s'povodca, onda mora.
Kod mene u okolini San Franciska, pse je dopusteno pustiti s'povodca na nekim plazama, kod San Diega je to kaznjivo. Licno sam iskusio s'mojom kujom u San Diegu smo se igrali oko 10 min, a onda je dosla rendzerka i opomenula me da moram psa da vezem. Nije mi naplatila kaznu posto sam iz drugog sela, ali sam siguran da bi drugi put bio po dzepu.
Najbolje bi bilo da se psi vode u park koji je odredjen za kucne mezimce.

Uzgred budi receno i u Beogradu sam imao psa i setao ga u Manjez parku. Bilo nas je svakako previse s kerovima, ali nismo smeli da ih drzimo bez povodca, pa kad bi policija bila blizu, svi su psi bili vezani.
Nije to nista novo. :ph34r:

To i jeste problem,jer u mom kraju nema prostora za pse.To bi za mene bilo veliko olaksanje,jer mi je pas izuzetno dobar i druzeljubiv.
I sam znas kakav je problem,jer citam da si i ti vezivao psa samo kada je policija na vidiku.Inace,moj pas je vezan dok setamo ulicama,pusten je samo dok se igra sa svojim drugarima.

#14 mrd

mrd
  • Members
  • 18,143 posts

Posted 18 August 2009 - 19:07

To i jeste problem,jer u mom kraju nema prostora za pse.To bi za mene bilo veliko olaksanje,jer mi je pas izuzetno dobar i druzeljubiv.
I sam znas kakav je problem,jer citam da si i ti vezivao psa samo kada je policija na vidiku.Inace,moj pas je vezan dok setamo ulicama,pusten je samo dok se igra sa svojim drugarima.

Na zalost mislim da je u Beogradu jedini prostor za pse na uscu.
Organizujte se i trazite da se deo parka ogradi za pse, upravo od tog politicara. Objasnite mu da bi to mozda bili poeni za njega. Neko bi rek'o da sanjam, al' ja sam takav, probleme resavam na sve moguce nacine. Najcesce ih resim.

#15 lulalu

lulalu
  • Members
  • 10 posts

Posted 18 August 2009 - 19:22

Na zalost mislim da je u Beogradu jedini prostor za pse na uscu.
Organizujte se i trazite da se deo parka ogradi za pse, upravo od tog politicara. Objasnite mu da bi to mozda bili poeni za njega. Neko bi rek'o da sanjam, al' ja sam takav, probleme resavam na sve moguce nacine. Najcesce ih resim.

Moracemo da to resimo sa nekim drugim.Ovaj je poprofesiji mrzitelj pasa,on je po tome na Zvezdari poznat vec godinama.
Kao i za sve,ovde se pravila uvode naopacke.Nema pustanja pasa,a o prostoru za te svrhe niko nije ni razmisljao.Kao sto rece jedan predlagac sa ovog foruma,ili da ne izvodim psa ili da ga se odreknem tj.uspavam. :ph34r: