Jump to content


Photo
- - - - -

Medicina - crna hronika, pitanje odgovornosti


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
293 replies to this topic

#16 uros3g

uros3g
  • Members
  • 1,173 posts

Posted 02 June 2009 - 14:40

Nije mi jasna ova jednacina - propusti u dokumentaciji a strucna procedura postovana? Jel´ ta strucna procedura znaci vracati kuci dete sa visokom temperaturom bez da se urade nalazi?


Tačno to, i to je u redu, ukoliko se ispravno upiše. Kad se pogrešno upiše onda je problem. Primarna medicinska zaštita po Tomici, na koju trebaju ameri da se ugledaju. Jasno.

#17 cyberwor/L/d

cyberwor/L/d
  • Members
  • 12,762 posts

Posted 02 June 2009 - 14:45

Kako su krenuli sa prebacivanjem vruceg krompira ne bi mecudilo da na kraju bude kriv domar u domu zdravlja.

#18 Dunadan

Dunadan
  • Members
  • 12,305 posts

Posted 02 June 2009 - 14:46

Nije mi jasna ova jednacina - propusti u dokumentaciji a strucna procedura postovana? Jel´ ta strucna procedura znaci vracati kuci dete sa visokom temperaturom bez da se urade nalazi?

pa da. ispada da su svi nalazi uradjeni samo je napravljen propust i isti nisu upisani u karton. i onda je dete, s nalazom meningitisa, poslato kuci. go figure.

#19 Shedou

Shedou
  • Members
  • 2,502 posts

Posted 02 June 2009 - 16:52

Stvar je jasna.

Prema izjavi ministra lekarke-pedijatri iz DZ ne lazu, veruje im se da su izvrshile sve potrebne preglede, lazu oni drugi. Duboko saosecam sa roditeljima jer mogu da zamislim kako se osecaju dok chitaju i slushaju ovakve izjave. Djubre** ima obraza da roditeljima koji su u ogromnoj tuzi i bolu zbog nenadoknadivog gubitka u lice govori da ne govore iztinu. Hej bre....pa kakav nechovek treba da budesh pa tako neshto da....

ministar kaze da su isposhtovane medicinske/strucne procedure. On nama blago retardiranima zapravo kaze: Izvrsen je neuroloshki pregled ali se eto potkrala greska pa nije upisan u karton, zurilo se, mnogo posla a mala plata, hajka na lekare, pritisak medija itd.

Ali pitam se, pitam. Ako je po tzv "komandnoj odgovornosti" zatrazena ostavka direktorke Doma zdravlja Novi Beograd, načelnika službe za zdravstvenu zaštitu dece i drugih odgovornih lica zashto se po toj vertikali kazna zavrshava kod direktora DZ???? Logichno je da se valjda ta granica odgovornosti pomeri i malo gore, prema RESORNOM ministarstvu i ministru. Ili je na pomolu neka vratolomija da se nekako odgovornost prebaci samo na grad i trazi recimo Djilasova ostavka.

Josh je strashnije ako se pod pravilnom struchnom procedurom smatra pregled koji ne ukljuchuje i takve elementarne stvari/preglede!!!! Mada neshto sumnjam u to, ali sve je moguce.

Ovde se valja i neshto drugo. Ako je karton falsifikovan i navedeno (dodato) u njemu da su izvrshene analize (koje nisu) onda to u ovu kriminalnu radnju falsifikovanja isprave ukljcuje i neke administrativne radnike i laborante a to vec ne valja za ministra. Pokushace on to da sanira sa 2-3 ostavke (premeshtaja) i suspenzije (opet premeshtaja).

Pitam se samo gde je lekarska komora? Tamo sede sede glave koje valjda poseduju dovoljno medicinsko znanje ili literaturu i mogu da izreknu neki sud o svemu. Na stranu shto su valjda i duzni.

**Ako se za nazivanje i vredjanje ministra dobija neki ban sa ponosom cu ga prihvatiti.

BTW Neshto sam na brzinu gledao statistike o smrtnosti dece do 1 godine starosti. Ispred nas su glavnom africhke i azijske zemlje. Pored nas je nesretna Bosna, Cro i SLo su poprilicno iza (skoro duplo manje smrtnih slucajeva). Pa tek onda dalje idu evropske zemlje. Pa se onda ministar busa u grudi da "nije loshe".

#20 cyberwor/L/d

cyberwor/L/d
  • Members
  • 12,762 posts

Posted 02 June 2009 - 19:48

Boze, sto je to luda zemlja. Tomica je u novembru prosle godine napao Lekarsku komoru da se ne izjasnjavaju po pitanju lekarskih greski i propusta. To se desilo nakon jos jednog nesrecnog slucaja sa jednim pacijentom. Ministar je tom priliko upozorio lekare da je ćutanje i skrivanje iza formalnih razloga neprihvatljivo. A sta on radi? Ludilo, a?

Onda je Tatjana Radosavljević, direktor Lekarske komore Srbije, odgovorila na tu optuzbu i rekla da im Zakon o komorama ne daje takvo pravo.
- Taj zakon je ministar doneo 2005. godine i samim tim nama je to pravo i uskratio. Svaki put kada se nešto desi, ministar proziva Komoru. Sve i da hoćemo da se oglasimo, ne smemo - kaže dr Radosavljević.

A Tomica na to odgovara: Ako je nije sramota, neka tako govori. Kako ona kao direktor Komore nije imala potrebu da kaže da ženu u komi nije trebalo da voze iz bolnice u bolnicu.

Replika na to? Tatjana Radosavljević tvrdi da jedino ko može da se bavi ovim pitanjem jeste Sud časti. Sve ostale institucije nemaju to pravo, sve ostalo bilo bi kršenje zakona.

E onda je direktorka obecavala vise puta da ce se formirati Sud casti i najavljivano je nekoliko datuma no nista se nije desilo.

Eto cime se oni bave. Medjusobnim prepucavanjima i podkusurivanjem. A na terenu se nista ne poboljsava. Sve je moralna gologuzija koja se docepala vlasti.

Sta rade i sta zapravo smeju da rade Lekarska komora i Srpsko lekarsko drustvo? Sta radi Ministar jasno je kao beli dan.


Tomica, 15. oktobar 2007 - izvor Tanjug

"Građani Srbije danas imaju u primarnoj zaštiti ono što nema nijedan građanin Evrope, odnosno lekara opšte prakse, ginekologa, pedijatra, laboratoriju i rentgen, koliko god im puta treba tokom godine''.

Covek mora da bude dobrano mentalno poremecen da bi izjavio ovako nesto.

Edited by cyberwor/L/d, 02 June 2009 - 19:58.


#21 Prag 011

Prag 011
  • Members
  • 2,647 posts

Posted 02 June 2009 - 20:17

Tomica, 15. oktobar 2007 - izvor Tanjug

"Građani Srbije danas imaju u primarnoj zaštiti ono što nema nijedan građanin Evrope, odnosno lekara opšte prakse, ginekologa, pedijatra, laboratoriju i rentgen, koliko god im puta treba tokom godine''.

Covek mora da bude dobrano mentalno poremecen da bi izjavio ovako nesto.

Tomica očigledno nije upoznat sa zdrav.zaštitiom u Evropi kada se usudjuje da tako nešto izjavi.

On bi kao prvi trebalo da podnese ostavku,a ne da traži ostavku direktora DZ.Direktor nosi pravnu odgovornost za rad doktora u DZ u kojem je direktor,ali sa druge strane niko da suspenduje one dve marljive i "savesne" doktorke.
Neka se malo odmore i presaberu,dok ne dodju na sud.

Da li bi kontrolor letenja ostao u službi kada bi njegovom krivicom pao avion? Ne bi.

A kao što je neko spomenuo,ne bi trebalo zaboraviti na imena doktorki.
Prvi put to je bila dr Lidija Manić, a drugi put dr Zagorka Krstić-Radović.

Edited by Prag 011, 02 June 2009 - 20:23.


#22 Kinik

Kinik
  • Members
  • 43,426 posts

Posted 02 June 2009 - 20:57

...

Ta ministarska mizerija, elementarni patoloski lazov ne zasluzuje ni miligrama ljudskog razumevanja.
To se toliko nadulo od gluposti, toliko razobrucilo od prenemaganja i nesposobnosti da je to jednostavno neshvatljivo.

Pa nema slucaja, nema pojave u srBskom zdravstvu a da gejak i partijski vazelinko ne udrobi jos vise.

>> ... "Inspekcijski nadzor i vanredna provera kvaliteta stručnog rada u Domu zdravlja Novi Beograd i u Univerzitetskoj dečjoj klinici konstatovali su poštovanje predviđenih stručnih procedura tokom postavljanja dijagnoze i lečenja preminule devojčice N.T. Konstatovani su ozbiljni propusti u medicinskoj dokumentaciji Doma zdravlja Novi Beograd", kazao je ministar Milosavljević. ... <<

Taj bezocni pajac, manipulator najgore vrste, dozvoljava sebi da opet, po ko zna koji put, insinuira i dovodi u zabludu postene ljude, siromaske korisnike ovog logorskog srBskog "zdravstva", nad kojima se lekari izivljavaju naplacujuci u evricima harac svoje "gospodstvenosti"!
Sto, bRe, ne izleci Dinkica?!

Odakle mu ideja da "naslanja" DZ N.Bgd. i UDK u Tirsovoj, pravi neku smrdljivu "sarmu"?

U DZ N.Bgd su reagovali krajnje neodgovorno, nestrucno, kriminalno falsifikovali karton deteta, dok je UDK u Tirsovoj uradila sve sto je mogla!

I sad djubre od tzv. "ministra" preti umazanim lopinskim prsticem ovima iz UDK u Tirsovoj i kaze: "No, no! Samo probajte da zucnete!"
Ima da bude srBska "sarma" od trulog kupusa iz Doma zdravlja i mesa iz UDK!
Ima, bRe, da vlada "lekarska omerta"!

Neverovatno!

Jako mi je zao pristojnih, strucnih, pozrtvovanih lekara i drugog medicinskog osoblja, koji ce zbog tgrulezi u sopstvenim redovima mozda danas - sutra, biti podvrgnuti ostrakizmu, nepoverenju korisnika, zagledanju u bedzeve sa imenima, u nekom preplasenom, skromnom, i sta_ti_ja_znam kakvom pokusaju da se izbegne zhehuda sudba, ne bude jos jedan korisnik skupih grobljanskih usluga.
Posto su oni najvise upuceni u struku, - na njima je da se distanciraju od onih koji im nanose profesionalnu i moralnu stetu, od onih koji jednostavno ne ispunjavaju elementarne uslove za bavljenje humanom medicinom.
Neka im se obezbedi prekvalifikacija - pa i na ubrzanom kursu dobiju diplomu veterinara.

Normalno, na neki nacin, krivicu za sve ovo snosi i javnost. Kako, strucna - medicinska, tako i profesionalna - novinari, a i obicni ljudi.
Novinari su posle ulaska tzv. "ministra" u salu za konferencije trebali momentalno da je napuste.
A poslednji da mu poruci - neka dodje premijer. I neka onda laze tvoj tekst, - pa kad dodje vreme - neka i on odgovara za lazi.

A obican svet, koji ce sutra pokorno stati u red pred nekog narednog nedoucenog, neodgovornog kasapina, treba da uprilici proteste od 2-3 dana sve sa parolom:

Tomice, spasi Srbiju - idi kuci i ubi se!

...

#23 Shedou

Shedou
  • Members
  • 2,502 posts

Posted 02 June 2009 - 21:05

Ako se ne varam prilikom diskusije sa nvo Majka hrabrost onaj filozof iz Fronta je napomenuo (a chuh josh negde u smislu imamo vishak stomatologa a manjak babica pa ebiga) da on NEMA PRAVO da otpusti nekih 20tak lekara za koje ON tvrdi da nemaju pojma. Niko tu izgleda nema prava da se bavi popravljanjem stvari. Kochi ih zakon koji su sami donosili. A Srbi su poznati po onome "zakon il' smrt".

PS Mislim da je nepravedno i shto se ne objavljuje ime TRECE doktorke koja je ispravno postavila dijagnozu i dete uputila u Tirshovu.

#24 kiti

kiti
  • Members
  • 2,427 posts

Posted 02 June 2009 - 21:13

Ja sam duboko zgrozena razvojem stvari, tragediju kao takvu da ne spominjem.

Jedino u Srbiji ne postoji malpractice (eto nemamo ni rec za to, molim da me neko ispravi ako gresim), ministar je neunistiv a statistike uzasne. I kazu kako je zdravstvena zastita najbolja? Mozda su i ubedjeni u to, kao i lekari koji osporavaju medicinsku praksu razvijenih zemalja i razvoj nauke.

#25 srdjann

srdjann
  • Members
  • 2,977 posts

Posted 02 June 2009 - 21:38

Ja i dalje vidim puno emocija ovde, a kada ima emocija teško je razumno pričati... No dobro.

Ako nije problem, ja bih voleo da mi odgovorite na par pitanja:

1. Koji je motiv Tomice Milosavljevića da brani te doktorke ako je inspekcija stvarno našla da su napravile stručnu grešku u situaciji u kojoj je javno mnjenje totalno protiv njih?

2. Da li dozvoljavate da postoji razlika između (stepena) odgovornosti između prve doktorke koja je dete pregledala 11. maja i druge doktorke koja ga je gledala 13. maja i ako dozvoljavate zbog čega se to do sada nije videlo u vašim porukama?

3. Da li biste ikako mogli da prihvatite činjenicu da njih dve nisu krive i ako ne biste odgovorite mi čemu onda služi sudski sistem kada su nam mediji sasvim dovoljni da se obračunavamo sa zlikovcima u našim redovima?

Hvala unapred.

S.

Edited by srdjann, 02 June 2009 - 21:40.


#26 steins

steins
  • Members
  • 7,357 posts

Posted 02 June 2009 - 22:01

Ja i dalje vidim puno emocija ovde, a kada ima emocija teško je razumno pričati... No dobro.

Ako nije problem, ja bih voleo da mi odgovorite na par pitanja:

1. Koji je motiv Tomice Milosavljevića da brani te doktorke ako je inspekcija stvarno našla da su napravile stručnu grešku u situaciji u kojoj je javno mnjenje totalno protiv njih?

2. Da li dozvoljavate da postoji razlika između (stepena) odgovornosti između prve doktorke koja je dete pregledala 11. maja i druge doktorke koja ga je gledala 13. maja i ako dozvoljavate zbog čega se to do sada nije videlo u vašim porukama?

3. Da li biste ikako mogli da prihvatite činjenicu da njih dve nisu krive i ako ne biste odgovorite mi čemu onda služi sudski sistem kada su nam mediji sasvim dovoljni da se obračunavamo sa zlikovcima u našim redovima?

Hvala unapred.

S.



apsolutno se slažem za bold....al za ostalo,.......


1. tomica ne brani doktorke, brani branšu, na žalost na najlošiji mogući način. U nekom normalnom parčetu sveta bi i jedna i druga bile makar suspendovane dok se situacija ne raščisti.
2.ne postoji razlika, činjenično. Ni jedna ni druga nisu uradile glavni pregled ( neurološki ) . Akademski postoji razlika u odgovornosti, i ona ide na štetu dr br2.
3. ja bi najviše voleo da nisu krive, ali one jesu krive jer nisu odradile sve što je trebalo pri dijagnostikovanju pacijenta. Striktno stručno govoreći, bez upotrebe emocija, niko ne zna da li bi beba preživela ili ne, ako je neka fulminantna forma bolesti ( a svi su izgledi da jeste ) svakako ne bi, ali činjenica je da i jedna i druga doktorka nisu uradile ono što je bio njihov posao. I zato su krive. I čak iako stavimo na stranu prepravljanje kartona, razgovore u 4 oka i sve ostalo, ostaje ova potonja činjenica.


...eto, my two cents ....

#27 Kinik

Kinik
  • Members
  • 43,426 posts

Posted 02 June 2009 - 22:34

...

Ja i dalje vidim puno emocija ovde, a kada ima emocija teško je razumno pričati... No dobro.
Ako nije problem, ja bih voleo da mi odgovorite na par pitanja:

1. Koji je motiv Tomice Milosavljevića da brani te doktorke ako je inspekcija stvarno našla da su napravile stručnu grešku u situaciji u kojoj je javno mnjenje totalno protiv njih?
2. Da li dozvoljavate da postoji razlika između (stepena) odgovornosti između prve doktorke koja je dete pregledala 11. maja i druge doktorke koja ga je gledala 13. maja i ako dozvoljavate zbog čega se to do sada nije videlo u vašim porukama?
3. Da li biste ikako mogli da prihvatite činjenicu da njih dve nisu krive i ako ne biste odgovorite mi čemu onda služi sudski sistem kada su nam mediji sasvim dovoljni da se obračunavamo sa zlikovcima u našim redovima?
Hvala unapred.
S.


Pa dobro, covece - kako te nije sramota?
Mora da su ti "kolege" dobro zasele za vrat kad se koprcas kao pregazeni crvac.
Odradjujes / otaljavas njihovu / strukovnu bruku.

Ko si, bRe, ti?

1. Brani ih jer brani sebe, samozvanog tzv. "ministra", nesposobnjakovica, neznalicu i lopinu.
Osuda javnog mnjenja je posledica njihove nekompetentnosti i svakojakih uzasa srBskog zdravstva.

2. Ma, teoretski mogli bi dozvoljavati svakojaku razliku osim u jednom slucaju - pacijent je ... umro.
Bez obzira na "stepen" odgovornosti - za to se u pristojnom i demokratskom svetu gubi lekarska licenca.
A ti biraj koja je tzv. "doktorka" vise odgovorna.
Kakve veze ima "terminalni ishod" pacijenta sa "porukama 4umasa B92?"
Mislim - jesi li ti pri zdravoj svesti ili i tebi treba "evaluacija" sposobnosti da budes zdravstveni radnik!!!

Btw, - kao 4umas si totalno pukao!

3. Mogao bih da prihvatim da i nisu toliko krive da pacijent nije umro usled ocigledne nekompetentnosti dve doktorke.
Meni je jasno zasto vi pokrivate jedan drugog: "money talks!"

Tvoj problem je u tome sto teoretske doktorske andramolje sa nekog hebackog "kopaonickog savetovanja" pokusavas da suprotstavis elementarnoj cinjenici smrti pacijenta usled neznanja / neodgovornosti dve tzv. "lekarske spodobe" koje nisu bile u stanju da prepoznaju simptome iz osnova pedijatrije!

Necu da te vredjam, psujem ili slicno - samo cu ti reci: ne bih nikada zeleo da zakoracim u tvoju ordinaciju.

...

#28 Eddard

Eddard
  • Members
  • 4,278 posts

Posted 02 June 2009 - 22:42

Ja i dalje vidim puno emocija ovde, a kada ima emocija teško je razumno pričati... No dobro.

Ako nije problem, ja bih voleo da mi odgovorite na par pitanja:

1. Koji je motiv Tomice Milosavljevića da brani te doktorke ako je inspekcija stvarno našla da su napravile stručnu grešku u situaciji u kojoj je javno mnjenje totalno protiv njih?

2. Da li dozvoljavate da postoji razlika između (stepena) odgovornosti između prve doktorke koja je dete pregledala 11. maja i druge doktorke koja ga je gledala 13. maja i ako dozvoljavate zbog čega se to do sada nije videlo u vašim porukama?

3. Da li biste ikako mogli da prihvatite činjenicu da njih dve nisu krive i ako ne biste odgovorite mi čemu onda služi sudski sistem kada su nam mediji sasvim dovoljni da se obračunavamo sa zlikovcima u našim redovima?

Hvala unapred.

S.


1. Otkud znam :ph34r:. Možda čovek želi i dalje da živi u svojoj iluziji da je "njegov" zdravstveni sistem najbolji na svetu, pa u takvom ne mogu da postoje ni loši doktori. Doktori u Srbiji nisu ni korumpirani niti greše i profesija je idealna. Očigledno se drži toga kao pijan plota.A možda ima i drugih interesa, ko zna.

2. Može da postoji razlika jer klinička slika u ovako fulminantnom meningitisu se razvija iz sata u sat, a kamoli za 1 ili dva dana, pa je prema tome i odgovornost druge doktorke veća. Ali, to ne lišava odgovornosti ni prvu jer su meningealni znaci (konkretno ukočenost vrata) zajedno sa povišenom temperaturom i glavoboljom jedan od najranijih simptoma meningitisa, pa je prema tome jasno da ni ona nije uradila potrebnu dijagnostičku proceduru.

3. Odgovoriću ti pitanjem: kako se obavlja vanredni inspekcijski nadzor? Ja ne znam, pitam. Po ovome što čitam u medijima, ispada da je inspekcija došla, pitala doktorke jesu li uradile neurološki pregled, one rekle jesmo i nalaz je bio negativan, oni rekli dobro, ispoštovali ste proceduru, daj da vidimo i dokumentaciju. Da li u dokumentaciji (u kartonu) može da se vidi da li je nalaz dopisan ili je tu bio od početka, tj. od same posete lekaru. Da li su roditelji dobili nalaz lekara pri obe posete? Ako jesu, da li u njemu piše da je obavljen neurološki pregled. Ako ne piše, znači da nije. To što piše u kartonu, a ne piše na nalazu znači da je u karton naknadno dopisan. Ako nisu dobili nikakav nalaz, kako je to moguće?

Naravno da ne treba javnost da presuđuje, to vodi samo u još veću anarhiju, ali, opet kažem, da su nadležne institucije u x primera do ovoga, valjano odradile svoj posao i stekle poverenje te iste javnosti, ova priča bi se drugačije odvijala. Mislim na istragu. A javnost je poverenje u zdravstvo odavno izgubilo. Po meni, potpuno opravdano.

Još nešto - ukoliko već postoji ovoliki pritisak javnosti, zašto Ministar ne izađe sa konkretnim podacima i kaže: doktorke su odradile tu, tu, tu i tu dijagnostičku proceduru i prema pravilima struke to je standardna procedura i tu greške nema. A u dokumentaciji su nađene te, te i te nepravilnosti, takve i takve vrste koje su nastale zbog toga i toga? A ne sa ovakvim neodređenim pričama koje liče na puko zamazivanje očiju javnosti. Ili bar, ako već ne sme zbog zaštite istražnih radnji, neka kaže, srpite se, sve ćemo vam detaljno objasniti kad se završi istraga. Ovo je bilo brzopotezno zatvaranje ovog slučaja, bez ikakvog detaljnijeg objašnjenja.

#29 Sister

Sister
  • Members
  • 1,166 posts

Posted 02 June 2009 - 23:03

3. Da li biste ikako mogli da prihvatite činjenicu da njih dve nisu krive i ako ne biste odgovorite mi čemu onda služi sudski sistem kada su nam mediji sasvim dovoljni da se obračunavamo sa zlikovcima u našim redovima?

Dušo draga,
po forumu ne pišem odavno, ali ću eto za tebe napraviti poseban izuzetak.

Kada se detetu ispod 2 godine ne može spustiti temperatura nijednim od postojećih lekova i tradicionalnih načina, onda to dete ne šalješ kući, posebno ne sa opaskom da je to sasvim kulušić i normalica.

I ako pretpostavimo da je izveštaj iz Tiršove tačan, to i dalje ne opravdava odnos lekarki kada roditelji dovode bebu kojoj ne može da se spusti visoka temperatura. Ako se već njihova dijagnoza bazirala na PRETPOSTAVCI da je u pitanju virus, onda su posle uporne visoke temperature mogle da PRETPOSTAVE da je možda u pitanju nešto ipak ozbiljnije.

Da li je manje važno napisati jedan uput za Tiršovu / Institut više, ili kockati se sa životom malog deteta?

Možda one nisu mogle da postave dijagnozu, možda u tom momentu to i nije bilo moguće.
Ono što JESTE bilo moguće je eliminisati sve ostale mogućnosti, pa se tek onda pridržavati rutinske dijagnoze "virusa".

A ta slepa odanost profesiji je za cosa nostru, a ne za lekarski poziv.
Lekarski poziv, znaš to je ono... pacijenti, pomažeš, humanost, lečiš... i tako to.
Očigledno te treba podsetiti.

#30 Shedou

Shedou
  • Members
  • 2,502 posts

Posted 02 June 2009 - 23:29

Ja i dalje vidim puno emocija ovde, a kada ima emocija teško je razumno pričati... No dobro.

Ako nije problem, ja bih voleo da mi odgovorite na par pitanja:

1. Koji je motiv Tomice Milosavljevića da brani te doktorke ako je inspekcija stvarno našla da su napravile stručnu grešku u situaciji u kojoj je javno mnjenje totalno protiv njih?

2. Da li dozvoljavate da postoji razlika između (stepena) odgovornosti između prve doktorke koja je dete pregledala 11. maja i druge doktorke koja ga je gledala 13. maja i ako dozvoljavate zbog čega se to do sada nije videlo u vašim porukama?

3. Da li biste ikako mogli da prihvatite činjenicu da njih dve nisu krive i ako ne biste odgovorite mi čemu onda služi sudski sistem kada su nam mediji sasvim dovoljni da se obračunavamo sa zlikovcima u našim redovima?

Hvala unapred.

S.


Ja nisam emotivan ja sam besan. Ali umem da kontrolisem emocije i budem racionalan kada pishem. Iz pijeteta cu deo pisati u spojleru.

Spoiler! --Click here to view--

1. Odgovoreno ti je vishe puta.
2. Ne kapiram zashto je bitno ko je krivlji? Obe su iskazale neznanje, nezainteresovanost, neodgovornost itd. Previshe rechi koje pochinju sa NE za nekoga ko se bavi zdravljem dece.
3. Da li si upucen ko trazi pokretanje postupka, ko vrshi veshtachenje i ko kaznjava? Ovde nije stvar kako i dali ce sud presuditi vec to da ljudi iz branshe ministar, anonimna inspekcija, komora i drugi zatashkavaju i zatrpavaju. Sud ce od NJIH dobiti veshtachenje i ako oni kazu "sve je OK" nema sudjenja, nema postupka, nema nichega.

Pitanje za tebe:

1. Da li ti verujesh lekarkama iz DZ kada kazu da su obavile sve potrebne i procedurom predvidjene preglede?
2. Ko to ima interese da blati i napada struku tj. lekare i zashto?