Jump to content


Photo
- - - - -

Novi video stream servis B92


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
9 replies to this topic

#1 Odraz B92

Odraz B92
 • Members
 • 124 posts

Posted 15 July 2009 - 15:20

B92 kreće u testiranje novog P2P (Peer To Peer) video stream servisa zasnovanog na Sopcast tehnologiji. Trenutna faza testiranja zahteva prisustvo što većeg broja korisnika, te vas pozivamo da uzmete ucešće u njoj. Upustva za korisnike Windows i GNU/Linux operativnih sistema nalaze se ispod.

Napominjemo da se servis nalazi u ranoj fazi testiranja i da se radi o P2P tehnoligiji koja zahteva broadband internet vezu i određeno zauzeće i upload linka tokom korišcenja (poput file sharing tehnologija na primer).Upustvo


Windows

- lakši način: posetite stranu http://www.b92.net/tv/sopcast.php koristeći Internet Explorer (potrebno je omogućiti učitavanje playera u sigurnosnim podešavanjima browsera i imati instalirane sve potrebne dodatke)

- nešto manje lakši način: preuzmite player (http://sopcast.com/download/) i pomoću njega pristupite B92 streamu na adresi sop://broker.sopcast.com:3912/75623


GNU/Linux

- preuzmite player (http://code.google.c...eti, i386/amd64) i pomoću njega pristupite B92 streamu na adresi sop://broker.sopcast.com:3912/75623 (tesitrano na Ubuntu 9.04)B92 se odriče odgovornosti od svake direktne ili indirektne štete nastale instalacijom ovih programa, uz napomenu da tokom testiranja istih nismo naišli na bilo kakve probleme.

Hvala,
Vaš B92

#2 Brane2

Brane2
 • Members
 • 39 posts

Posted 18 August 2009 - 22:30

Predlog: manite se ćorava posla i upotrebite Bittorent.

Radi se o zrelom, rasprostranjenom protokolu sa mnoštvom klienata.

Ne možete da očekujete masovan odaziv tražeći od ljudi da instaliraju tamo neke nepoznate programe o čijem izvoru i kvalitetu ne garantujete.

Mnoge Linux distribucije ( recimo Debian, iz njega proizašli Ubuntu i "moj" Gentoo ) predviđaju posebne alate za instalaciju programa i nisu baš skloni ručnoj instalaciji, a tog vašeg klienta bar u Gentoojevom repozitoriju nema.

Ako ste već navrli s tim čudom, dajte bar uporedo i torrente...

#3 uros3g

uros3g
 • Members
 • 1,110 posts

Posted 18 August 2009 - 22:53

GNU/Linux

- preuzmite player (http://code.google.c...eti, i386/amd64) i pomoću njega pristupite B92 streamu na adresi sop://broker.sopcast.com:3912/75623 (tesitrano na Ubuntu 9.04)

Ovaj link mi ne radi

#4 uros3g

uros3g
 • Members
 • 1,110 posts

Posted 21 August 2009 - 00:20

 Intaliran i kod mene radi. Jedino što ovaj link gore ne radi, ali sam uspeo uz pomoć Ubuntu RS zajednice. Moglo bi ovo uputstvo da bude detaljnije, i link da se popravi. Ukoliko je nekome stalo do Linuks korisnika.

#5 Brane2

Brane2
 • Members
 • 39 posts

Posted 23 August 2009 - 16:25

 Intaliran i kod mene radi. Jedino što ovaj link gore ne radi, ali sam uspeo uz pomoć Ubuntu RS zajednice. Moglo bi ovo uputstvo da bude detaljnije, i link da se popravi. Ukoliko je nekome stalo do Linuks korisnika.Dobro, tebi možda radi ali mnogi sigurno neće baš tako lako progutati instalaciju totalno nepoznatog programa bez ikakve garancije kvaliteta.
Šta ako je u programu virus, neki backdoor ili kritičan bug ?

"Nama radi a poštovanu stranku ko je*e" nekako nije dovoljna garancija za mene.

Uzgred budi rečeno, preko BitTorrenta pratim praktički svakodnevno "The Daily Show" Jona Stewarta, "Real Time" Billa Mahera te "Colbert Report".

Sve bez i najmanjeg problema. Jes'da nije streaming, ali kome je to uopšte važno ? Skineš fajl, odgledaš ga i opcijski arhiviraš.
Nikad mi nije bilo važno oću li epizodu moći da vidim baš sad ili možda kroz sat.


Pored toga, streaming ima i slabosti. Dosta programa ti recimo ne omogućuje snimanje emisije ili ti na druge načine se*e oko toga...

#6 uros3g

uros3g
 • Members
 • 1,110 posts

Posted 23 August 2009 - 17:31

Dobro, tebi možda radi ali mnogi sigurno neće baš tako lako progutati instalaciju totalno nepoznatog programa bez ikakve garancije kvaliteta.

Pa dobro, nije baš potpuno nepoznat program, malo sam se raspitao posle i ima ga već par godina, čak se dopisujem sa developerom  :ph34r: . A o tome, koliko je ok nešto ovako predložiti dovoljno govori činjenica da je onaj ko to predlaže nije uopšte pročitao šta mi ovde pišemo, a i ako je pročitao smatra da nismo dostojni ikakvog odgovora. Čak i link nije promenio.


A tebi pozdrav.

#7 bojanbelgrade

bojanbelgrade
 • Members
 • 265 posts

Posted 04 December 2010 - 16:56

Dobro, tebi možda radi ali mnogi sigurno neće baš tako lako progutati instalaciju totalno nepoznatog programa bez ikakve garancije kvaliteta.
Šta ako je u programu virus, neki backdoor ili kritičan bug ?


Šta misliš pod tim backdoor? u SopCast-u
I napiši mi objašnjenje za tcp port 139 u vezi integracije Bittorent na Windows-u?Šta radi on sa tim portom?

Razmišljam se između ta dva softa koji da koristim :lol+:

Edited by bojanbelgrade, 04 December 2010 - 16:57.


#8 wexy

wexy
 • Members
 • 1 posts

Posted 21 April 2011 - 01:25

U čemu je uopšte poenta sa ovim, zašto izmišljate toplu vodu.

Umesto što se oslanjate na bandwidth usera, blip.tv-a, youtube-a i ostalih zašto jednostavno ne obezbedite sopstvene resurse za streaming server sa flash playerom u browseru. Iskodirajte sami Flash player, nije toliko teško, a streaming servera imate milion.. samo treba naći. Pre svakog snimka na vašem sajtu moram da gledam 20 sekundi reklama koje nemaju veze sa bilo čime u Srbiji.

90% korisnika neće želeti da instalira plugin, došao sam ovde jer sam video naziv teme "novi video stream servis" s obzirom da ovaj trenutni ima očajan kvalitet, a ne da bi instalirao pluginove i tovario gluposti na browser da bi pustio video koji već savršeno radi preko flash plugina.

Pogledajte japanski NHK World stream radi bez problema, čak iz Japana.

Mislim ok nemaju svi super internet, ali samim tim ne moraju ni da gledaju video stream na netu.. Spustite kvalitet videa toliko da radi na dial-up-u ali takođe unakazite kvalitet da nema svrhe da se gleda.

B92 stream:
Posted Image

NHK stream:
Posted Image

Edited by wexy, 21 April 2011 - 01:27.


#9 ilija7777

ilija7777
 • Members
 • 113 posts

Posted 23 April 2011 - 20:40

+1

#10 stereo_advance

stereo_advance
 • Members
 • 1 posts

Posted 08 August 2011 - 18:03

Pozdrav svima, ja ne mogu da otvorim kanal jer je offline. Da li se od projekta odustalo ili je nesto drugo u pitanju.
Hvala.