Pa ako je meni, kao clanu porote, to OK, zasto je to tebi, kao posmatracu, lose?
Pa ako je njemu kao meksickom vigilantisti to OK, zasto je to tebi kao posmatracu lose?
Vec smo rekli da se radi u verovatnocama "da li je ovaj stvarno razumeo da ubija, da li ke onaj mozda nevin...", pa zasto da u pricu ne uvedemo verovatnocu da ce ponovo da ubije u zatvoru? Mislim, kad vec filozofiramo bez veze.
Da li sam ja mozda rekao da ne treba uvoditi tu verovatnocu? Samo sam ti rekao da ako zaista zelis da smanjis verovatnocu stradanja nevinih onda ti treba bolja metodologija od sporadicnog religioznog prinosenja nevinih zrtava. Mama_mia ti je vec skrenula paznju da bi mogao novac koji se trosi na SK iskoristis da unapredis mere bezbednosti u zatvoru. To je ono sto su uradile sve civilizovane drzave kojima nije na kraj pameti da se vracaju na staro zato sto bi to mozda moglo da ima pozitivne ucinke na stope vigilantizma u Meksiku.
Vidi to sa KInikom, sto se mene tice ja ne vidim ni jedan racionalan razlog zasto bi zivot "a priori" bio svetinja. To smatraju religiozni ljudi, a ja to nisam. Smatram da svakome treba dodeliti prema zasluzi, pa ako si krenuo da pljackas a u pljacki si i ubio... omastices konopac. A ako si ubio policajca, poslednje sto ces cuti je turiranje motora policajaca koji su dosli pred zatvor da ti posalju poslednji pozdrav.
A gde vidis razlog da mi ucitavas to da je zivot svetinja? Ono sto jeste svetinja nije ljudski zivot vec princip neinicijacije nasilja. To je svetinja i tebi, jer da nije ne bi se toliko upinjao da pobijes one koji su tu svetinju pogazili. Jos samo preostaje da shvatis da i sam gazis po sopstvenoj svetinji kada se zalazes za inicijaciju nasilja nad inkarceriranim zlocincima. Prosto receno, ti bi da smanjujes kolicinu silovanja u drustvu silovanjem silovatelja. Kreativno - ali besmisleno. I religiozno.
Ti si to ozbiljno shvatio, vidis koliko se trudis da nam stavis do znanja da smo budale.
Moj trud dokazuje da ste vi u pravu? Pa takvi parazitski argumenti su mission statement svake religijske debate.