Ima josh: sticajem okolnosti i zahvaljujuci nesebicnom trudu CLAN FORUMA, Arci je dobio novi dom, usvojio ga je g Hani Girgiz.
A sve je teklo ovako: Arci je imao smestaj u Palickom zoo vrtu i tamo su jako lepo brinuli o njemu, potpuno mu se vratila fizicka kondicija. CLAN FORUMA i ja smo obecali da cemo Arcija preuzeti 15 Avgusta od njih i da cemo mu naci smestaj i staratelja. Ponuda porodice iz okoline Bg da prihvati Arcija odnosila se na period mog godishnjeg odmora a ne na dozivotno staranje o Arciju tako da smo opet bili na pocetku. I opet je CLAN FORUMA nashao pravo reshenje, nashao je g HANIJA GIRGIZA, sokolara. U subotu, 15 Avgusta, otputovao je za Suboticu (i kuce, jedno luce od 4 meseca) sredio sve papire potrebne za legalno otpustanje Arcija iz stacionara i oko 20 h tog vrelog avgustovskog dana, Arci je stigao na Adu.
Ja sam na Adu otisla oko 18 h, zelela sam da vidim show g Girgiza, njegove ptice i da se sama uverim da ce o Arciju brinuti dobro (sta da radim, ja sam veca kukumavka od Arcija!) Elem, imalo se sta i videti: Hani Girgiz, njegov saradnik i njihovi drugari sove, sokoli, orlovi i"devojka"beloglavog supa su izveli tako dobru pretstavu da sam ostala zapanjena: takvi profesionalci se retko vidjaju. Sve je funkcionisalo besprekorno a tesko da bih mogla da kazem ko je bio sharmantniji, ljudi ili ptice, jednom recju - nezaboravno vece, u srcu uzavrelog velegrada imali smo priliku da dozivimo nesto jedinstveno, savrshen sklad coveka i priode, lepotu i veshtinu u najcistijem vidu, retko vidjenu plemenitost coveka i savrsenstvo krilatih lovaca.
Ako ima istine u izredci "cist racun - duga ljubav", onda je jatu g Hanija Girgiza duga ljubav zagarantovana: tamo svako zna sta radi i radi to najbolje sto ume, i ljudi i ptice.
Arci je pregledan uz konstataciju da je u odlicnoj formi i spremljen u licni prostor da "malo bude sam i da se oslobodi stresa" a CLAN FORUMA i ja smo ostali praznih ruku ali punog srca, posle 5 nedelja jedna prica je dobila srecan kraj. Da kazem i to da je g Hani Girgiz potpisao dokumentaciju o prihvatanju sove iz vrste Athena nocktua, ptice pod zastitom drzave i da je sve obavljeno kako propisi nalazu.
Ja sam kriva sto nema fotografija iz kampa na Adi, vec tada me je lomio neki gadni virus i sva sam bila smushena, vec sutradan nisam mogla glavu da podignem i zato ovaj tekst pishem tek danas, malo mi je bolje.
S obzirom da nema slicica kao dokaza, moracete da mi verujete na rec: CLAN FORUMA koji je posvetio Arciju tako mnogo svog vremena i truda i kojem Aci duguje svoj spas je za mene neko ko dolazi iz buducnosti, iz jednog vremena u kojem ce humanost i pozrtvovanst pripadnika ljudske vrste ostvariti ono divno geslo jedne drevne vestine - GENS UNA SUMUS - jedan smo rod, sve vrste koje dele ovu nashu lepu planetu.
Pogledajte i ovo:
Blic
Edited by highlanderka, 18 August 2009 - 20:13.