Jump to content

Photo

Ko su pravi četnici?

This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
110 replies to this topic

#16 LordLights

LordLights
  • Members
  • 3,102 posts

Posted 04 July 2009 - 20:43

...

E, jeb'ga, a i ti ga, hebote, pises - "ambasadorski".

Zasto mu jednostavno ne kazes da je smorni, relativizatorsko_naZiJonski tupcha, kome ni diploma, ni doktorat, ni vise desetina podebljih tomova od po 1.000 strana ne bi pomogli.

Cim se prvi put u piskaranju oslonio na SUC koji suck's i Daninu sestru, - samo je malo trebalo da proviri zapushteni bush iz bikini-aleje.

edit: dodatak

...

Pojam sovinista ukljucuje sve te karakteristike.... Ja samo ekonomiziram recima. The less - the merrier :ph34r:

#17 Bebler

Bebler
  • Banned
  • 2,037 posts

Posted 04 July 2009 - 20:58

Pojam sovinista ukljucuje sve te karakteristike.... Ja samo ekonomiziram recima. The less - the merrier :ph34r:

MA pogrešan odgovor.

Kaži lepo svom savetniku plemenitog prezimena :) da iako nema ni diplomu, ni doktorat, niti je čitao desetine podebljih tomova od po 1.000 strana to mu uopšte ne smeta da bude i dalje je malograđanski tupča koga očepi ko kako stigne ali se isti i dalje guzi.

Edited by Bebler, 04 July 2009 - 21:23.

#18 LordLights

LordLights
  • Members
  • 3,102 posts

Posted 04 July 2009 - 21:27

MA pogrešan odgovor.

Kaži lepo svom savetniku plemenitog prezimena :ph34r: da iako nema ni diplomu, ni doktorat, niti je čitao desetine podebljih tomova od po 1.000 strana to mu uopšte ne smeta da bude i dalje je kvazigrađanski tupča koga očepi ko kako stigne ali se isti i dalje guzi.

I sta kazed cetnici nisu cinili zlocine, a Djujic nije bio cetnik?

I'd like to see things from your point of view but I can't seem to get my head that far up my ass.

Edited by LordLights, 04 July 2009 - 21:30.

#19 slow

slow
  • Members
  • 3,778 posts

Posted 04 July 2009 - 21:46

I'd like to see things from your point of view but I can't seem to get my head that far up my ass.

Rekao je da četnici nisu vršili genocid, a da Djujić nije bio pod kontrolom Draže...

A to ne znači da četnici nisu vršili zločine i da Đujić nije bio četnik

treba stvarno prebaciti ovu raspravu na istoriju, troluje se žestoko

Edited by slowmotion, 04 July 2009 - 21:48.

#20 Unbeliever

Unbeliever
  • Members
  • 8,920 posts

Posted 04 July 2009 - 21:55

Pa da. Piše da na slici nije neki Dražin komandir već Vojvoda Đujić.

pise da je to Drazin komandir Djujic. jasno i glasno pise "Mihailovic's comander, Father Djujic, with an Italian officer." mozes ti to da prevrtis i sto pedeset puta, opet ce pisati da je to Drazin komandir koji se slika s italijanskim oficirima. anti-fasisti? a-ha.

Setio se Draža da ulazi u savez sa NDH aprila 45e.

laze pismo, laze fotografija, laze Drazin potpis, lazu svi - samo Bebler zna ©Istinu.

...

jadan si.

evo ti jos jedna, za Dobra Stara Vremena

Posted Image

Edited by Unbeliever, 04 July 2009 - 21:56.

#21 LordLights

LordLights
  • Members
  • 3,102 posts

Posted 04 July 2009 - 22:10

Rekao je da četnici nisu vršili genocid, a da Djujić nije bio pod kontrolom Draže...

A to ne znači da četnici nisu vršili zločine i da Đujić nije bio četnik

treba stvarno prebaciti ovu raspravu na istoriju, troluje se žestoko

(nije rekao genocid vec etnicko ciscenje, pa cu i ja sada koristiti taj termin....)

Nije etnicko ciscenje - tek zlocini.... Ahaa! Thanks mate, sto si nam objasnio ovo. ,

Also, cim Djujic nije bio pod kontrolom Draze (sto, naravno nije tacno - ali i da je sasvim irelaventno) , onda je valjda sve to ok.....

Za razliku od Ustasa koji su svi bili pod Pavelicem i vrsili genocid, i Balista koji su svi bili pod kontrolom Frasheri-ja i vrsili etnicko ciscenje . Dakle, kad su zlocin prema pripadnicima drugog naroda, od strane komandanata koji (navodno) nisu kooperativni s vrhovnom komandom that makes it better - i to nije etnicko ciscenje .... Moras mi jedino objasniti koji su ostali kriterijum da bi etnicki inspirirani zlocini nad civilnom stanovnistvom se smatrali etnickim ciscenjem (osim onog koji si objasnio da kad zlocinci nisu pod direktnom kontrolom Draze onda to nije genocid).

DAkle daj nam jos koji kriterij koji cini zlocine tog tipa genocidom (da Nisu cetnici na primer?)

Ipak ti hvala ti na objasnjenju slowmotion. It all now (starts) to make sense... :ph34r: :)

Edited by LordLights, 04 July 2009 - 22:16.

#22 LordLights

LordLights
  • Members
  • 3,102 posts

Posted 04 July 2009 - 22:14

pise da je to Drazin komandir Djujic. jasno i glasno pise "Mihailovic's comander, Father Djujic, with an Italian officer." mozes ti to da prevrtis i sto pedeset puta, opet ce pisati da je to Drazin komandir koji se slika s italijanskim oficirima. anti-fasisti? a-ha.

laze pismo, laze fotografija, laze Drazin potpis, lazu svi - samo Bebler zna ©Istinu.

...

jadan si.

evo ti jos jedna, za Dobra Stara Vremena

Posted Image

pavle Durisic takodje nije slusao Drazu (osim u ekzekuciji "Instrukcija") .... PLus je bio crnogorac. Ovo se ne vazi... Disqualified.

Mada mi je cudno kakav je komandant bio taj Draza, kad ga niko nije slusao.... Poor guy. :ph34r:

#23 Bebler

Bebler
  • Banned
  • 2,037 posts

Posted 04 July 2009 - 22:57

Slou ti je sve rekao.

#24 Bebler

Bebler
  • Banned
  • 2,037 posts

Posted 04 July 2009 - 23:05

Znači to što piše ispod fotke je Oče naš. A sada otvori temu na Istoriji pa nam tamo lepo objasni ko je autoritet koji je dodao ručni potpis na donju marginu fotografije . Ako već moramo da verujemo valjalo bi da znamo kome. Ti anonimni autori nisu baš mnogo cenjeni kao izvori nepobitnih činjenica.

Ma ne, svi koji su iole upućeni u problematiku tačno znaju u čemu govorim. Kopita bacaju samo potpuno neuki ovoj temi.

jadan si.

Nisi mogao da odloliš, jel tako? :ph34r:

#25 Bebler

Bebler
  • Banned
  • 2,037 posts

Posted 04 July 2009 - 23:36

Insistiram da se razrešim funkcije pokretača teme jer me priča o četnicima poprilično ne zanima niti bih prenuo istu svojom voljom i pri čistoj svesti.

Nekoliko postova koje sam uputio sagovrnicima odnose se na neke istorijske činjenice koje nema smisla izvrtati.

#26 Kinik

Kinik
  • Members
  • 43,426 posts

Posted 04 July 2009 - 23:59

...

Kaži lepo svom savetniku plemenitog prezimena da iako nema ni diplomu, ni doktorat, niti je čitao desetine podebljih tomova od po 1.000 strana to mu uopšte ne smeta da bude i dalje je malograđanski tupča koga očepi ko kako stigne ali se isti i dalje guzi.

Pazi, za ono o cemu zaosinuto zuboris, ne bi ti pomogli ni Dr u Hagu, a ni R. Ljusic.
To je, po defoltu, osudjeno na "kurobecanje" / prikriveno_radikalsko mrsomudjenje.
Prosto, povrsno, neuko, priglupo, vulgarno, primitivno, odavno propalo i generalno - anticivilizacijsko!

Da ga hebem, u ovu zemlju bi trebao, po porudzbini, da udari zestoki "srBski teslinski meteorit", promeni sve tacke tezista, odjednom svi "govore srBski da ih citav svet razume!"
Jadan PR manipulator Tesla! Da dobije fabriku sijalica u Ceskoj? A mogao je i u - Srbiji!
U Srbiji bi "jednoruki Jack" trebao da se zove "jednoruki Tesla"!
Pridjes, ubacis zeton i ocekujes "tajno oruzje"!
Mnogo smesno.

Ima jedna druga stvar, koja opet pokazuje opsednutost / patologiju / srBske iscasenosti.

Ako je "njihovo" Kosovo - "nista, - totalno nebitno / lazljivo / prevarantsko / otimacko" - zato mu "srBstvujusci naZiJonski grgoljasi" posvecuju ultimativnu, nesmanjujcu paznju / interes?

Danas kad vidim kome pripada - nasmejem se veselo (secajuci se svih grgoljenja / zakletvi / pretnji).
Kroz deset godina smejacu se grohotom.
Kroz 15 godina, kad premrem - zabolece me "organ" za Srbiju.
Doduse - "on" me je boleo kinichki za Srbiju jos '67-'68g.
Malo li je?

A Kosovo?
Ono treba da pripada onima koji zive tamo.

Neki profesor koji zivi u svetu, pise o nama / istrazuje nas - dobija poene / status u svetu. To je OK. Pa i neki "profesor" sa BU.
Samo mi nije jasno, - a sto bi oni pretendovali da nesto menjaju u kosovskoj realnosti?
Koga je briga za "prasnjave knjige" van realnog zivota?

I sta kazes - "prenuo?"

Mislim da ti je slovo "e" - visak.

...

#27 Bebler

Bebler
  • Banned
  • 2,037 posts

Posted 05 July 2009 - 00:14

Ja kapiram da si negde morao da umetneš svoja literarna buncanja o teslizatoru, srBovizatorima, radikalskoj zaveri, rukobludnim radnjama sa sijalicama, tajnom oružju protiv kosovske nezavisnosti...

Ali toliko puta si se već samorepetirao kroz milion puta prežvakanu matricu da si odavno postao parodija na to kako samog sebe doživljavaš. Ili si možda oduvek to bio. Koga je uopšte briga....

#28 byron22

byron22
  • Members
  • 330 posts

Posted 05 July 2009 - 00:24

Bebleru, imam utisak da si ti glavom i bradom najfenomenalniji istoričar svih vremena Miloslav Samardžić. :ph34r:

#29 Bebler

Bebler
  • Banned
  • 2,037 posts

Posted 05 July 2009 - 00:48

Bebleru, imam utisak da si ti glavom i bradom najfenomenalniji istoričar svih vremena Miloslav Samardžić. :ph34r:

Miroslave, pošto si već istakao svoju kandidaturu i fasciniraj nas svojim znanjem.

Edited by Bebler, 05 July 2009 - 00:48.

#30 Kinik

Kinik
  • Members
  • 43,426 posts

Posted 05 July 2009 - 01:08

...

...

"Literarna buncanja" na ovom 4umu, pa ni moja, - nikoga nista nisu kostala.
"Istorijska buncanja", pa i tvoja, tako nemusta i "resavska" - mnogo nas kostaju.

Da je srBska realnost malo drugacija, manje repetitivna, - da nema zaosinutog buncanja, srBovanja, radikalskog rukobludja, demokraturskog prodavanja svece za rog, - sigurno bih pisao drugacije.

Razlika izmedju tvog i mog pisanja je u tome - sto ti pises tudje, a ja pisem svoje.

Ajde, boga ti, reci, - kad je to "resavska skola" bila puna - "kinika"? Uvek je bila puna "brebletala".
Koga je briga - jesu li tzv. "istoricari?"

Btw, - razumem ja tvoju frustraciju: nameris se protiv nekog ko ume da pise.

Hteo si da kazes nesto "visoko", no te svlace za nogavice tudjih istorijskih odezda. Pa osines o tvrdu zemlju istorijskih realija.
Toliko "ucio / pamtio", toliko se "primio / posvetio", a neko to pljucka kao sitne koscice od grozdja.
Takvu "djeneralnu dramu" moze da opise samo S. Kovacevic.

Tja.

...