...B92, kao medij, koji za misiju ima vaspitavanje i edukaciju gradjanki i gradjana Srbije...
Vaspitavanje je proces koji prirodno vrše roditelji a u manjoj meri i školske institucije. Vaspitavanje mimo ovoga obavljaju nadležne institucije u slučajevima napuštene dece ili osoba koje iz bilo kog razloga nisu mogle biti vaspitavane na prirodan način. B92 svakako nije kvalifikovana ustanova za vaspitavanje pa to svakako ne može biti deo misije B92.
Obrazovanje (kako se na srpskom kaže tzv. edukacija) je proces koji je poveren specijalizovanim institucijama sistema (tzv. obrazovnim ustanovama) u koje B92 takođe ne spada.
Dakle, možda neko oseća potrebu da ga B92 "vaspitava i edukuje", ali B92 za to nije kvalifikovan niti ovlašćen, i ne verujem da mu je to misija. Dakle, hoće li neko odgovoriti zašto B92 koristi reč Kosovo onda kada treba Kosovo i Metohija, a još gore zašto koristi Kosovo onda kada treba Srbija?
Evropske integracije se vrse preko regiona, tako da bih ja vise voleo da bude "Vojvodini".
Pitanje je bilo kako bi glasila vest, ne kako se vrše evropske integracije. Izvini, kako se ono zvaše rumunski region u kome se nalazi Temišvar? Misliš li da je i jedan km autoputa koji povezuje bilo koje dve zemlje značajan samo za regione kroz koje prolazi a ne prvenstveno za te dve zemlje u celini? Misliš li da bi nekom Belgijancu značilo nešto da sutra u novinama pročita kako je u nekom tamo regionu u Evropi izgrađen put koji vodi ka tamo nekom drugom evropskom regionu (pri čemu prvi put u životu vidi pojam Banat i pojam za taj temišvarski region, čiji naziv ćeš nam nadam se obezbediti)?
Ja, kao slusalac i gledalac B92, zelim da mislim da B92 misli da se Albanija granici sa Kosovom, jer je to politicka realnost i posledica.Srbija ce do kraja sledece godine Kosovo svakako priznati, a ICJ misljenje ce biti pozitivno.
Pa jedno je šta neko želi da misli a drugo šta misli. I ja želim da mislim da sutra više nigde neće biti rata u svetu ali mislim da će ga nažalost negde ipak biti. Da li B92 smatra da se Albanija graniči sa Srbijom ili tzv. Kosovom?
Ne, taj forum se nalazi na delu sajta nezavisnog medija u demokratskoj Srbiji...
Pošto si odgovor počeo sa 'Ne' izgleda da misliš da u Čaušeskuovoj Rumuniji i Miloševićevoj Srbiji nije bilo sklanjanja neprijatnih tema od očiju javnosti, jer to su bili ponuđeni ogdovori a) i b). U jednom od ranijih priloga (na drugu temu) pomenuo sam da cenim to što B92 ima forum na kome je dozvoljeno kritički razgovarati i o samom B92, i da mislim da je to istinski napredak u razvoju demokratskih medija. Nažalost, juče me je moderator demantovao u tome, ali želim da verujem (iako iskreno ne verujem) da je to izuzetak koji potvrđuje pravilo i da će takvih grešaka u budućnosti biti sve manje.