Jump to content

Photo
- - - - -

Spam na PM !

This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
183 replies to this topic

#31 Amsterdamer

Amsterdamer
  • Members
  • 854 posts

Posted 13 June 2009 - 20:36

mislim da u slucaju kada se radi o stvarnom prebacivanju miliona iz afrike u evropu, sa laznim pasosem (i na ime tog pasosa otvoriti racun u banci) moze covek da ih zezne i da pobegne uz pomoc ortaka od njih. to su sume od oko 20 miliona dolara.

Jel ti zaista verujes u to ? :ph34r: Da bi neko ko ima desetine miliona dolara tek tako trazio pomoc preko interneta za prebacivanje novca ?? Moj savet ti je da ne pokusavas , a sad kako hoces.. :)

Nego , procitao sam nedavno kako su neki likovi napravili dobru prevaru u Engleskoj pre 5-6 godina. Tip je na nekom sajtu za prodaju automobila postavio slike nekog besnog BMW-a koji vredi recimo 70-80.000 funti , ali zbog nekog hitnog slucaja (mislim da mu je satro bila potrebna lova kao za neku operaciju) on je auto resio da proda za 30-35.000. Ostavio on mail adresu , cak i broj mobilnog , ljudi iz pola Evrope se primili kao nenormalni i zvali. Vecina njih je htela da kupe auto i odmah prodaju i tako zarade finu kintu.
Prodavac bi svakom od njih rekao kako je imao milion poziva i da mu u roku od sat-dva dolazi kupac , ali ako bi ovaj uplatio na neki racun 1000-2000 funti kao kaparu....on bi mu auto sacuvao jos jedan dan dok ne doputuje. Posle primljene uplate bi cak davao i adresu na koju treba doci da se preuzme auto i plati preostali iznos. Kada bi se srecni kupac pojavio na datoj adresi zatekao bi tu neko skladiste i radnike koji bi ga zbunjeno gledali.
Likovi koji su izveli prevaru nisu bili pohvatani i bilo je nemoguce uci im u trag. Zaboravio sam koliko se ostecenih naivcina pojavilo kad je prevara obelodanjena,ali se secam da ih je bilo bas mnogo.

#32 Gjergji

Gjergji
  • Members
  • 6,202 posts

Posted 13 June 2009 - 23:28

OK odustajem samo ako budes kacio slike s njom. Znas tradicija je to na forumu :) :D

Ovaj ti je mnogo dobar burazeru :ph34r:

#33 XXL

XXL
  • Members
  • 18,731 posts

Posted 13 June 2009 - 23:36

Judith i ja. :ph34r:

#34 angelia

angelia
  • Members
  • 15,569 posts

Posted 13 June 2009 - 23:49

Judith i ja. :ph34r:

razvedri mi dan :)

#35 antiimperijalista

antiimperijalista
  • Members
  • 120 posts

Posted 14 June 2009 - 11:22

Jel ti zaista verujes u to ? :ph34r: Da bi neko ko ima desetine miliona dolara tek tako trazio pomoc preko interneta za prebacivanje novca ?? Moj savet ti je da ne pokusavas , a sad kako hoces.. :)

Nego , procitao sam nedavno kako su neki likovi napravili dobru prevaru u Engleskoj pre 5-6 godina. Tip je na nekom sajtu za prodaju automobila postavio slike nekog besnog BMW-a koji vredi recimo 70-80.000 funti , ali zbog nekog hitnog slucaja (mislim da mu je satro bila potrebna lova kao za neku operaciju) on je auto resio da proda za 30-35.000. Ostavio on mail adresu , cak i broj mobilnog , ljudi iz pola Evrope se primili kao nenormalni i zvali. Vecina njih je htela da kupe auto i odmah prodaju i tako zarade finu kintu.
Prodavac bi svakom od njih rekao kako je imao milion poziva i da mu u roku od sat-dva dolazi kupac , ali ako bi ovaj uplatio na neki racun 1000-2000 funti kao kaparu....on bi mu auto sacuvao jos jedan dan dok ne doputuje. Posle primljene uplate bi cak davao i adresu na koju treba doci da se preuzme auto i plati preostali iznos. Kada bi se srecni kupac pojavio na datoj adresi zatekao bi tu neko skladiste i radnike koji bi ga zbunjeno gledali.
Likovi koji su izveli prevaru nisu bili pohvatani i bilo je nemoguce uci im u trag. Zaboravio sam koliko se ostecenih naivcina pojavilo kad je prevara obelodanjena,ali se secam da ih je bilo bas mnogo.

moguce je da traze stranca za prebacivanje novca jer je taj novac stecen nelegalno, drpljen od strane politicara i njihove porodice. u svakom slucaju, sta ima da nadrljas ako ne odes u afriku a prihvatis da dobijes njihov novac na svoj racun? jel ti nadrljas ako ja prebacim lovu na tvoj racun? ima ih kojima je zabranjeno da ulaze u EU pa ne mogu da otvaraju racune i putuju da bi prebacili lovu. mozda im zato treba neko preko koga bi prebacili lovu. bitno je da se uzme lova i pobegne. ja sam naveo primer koji sam citao u novinama, primer coveka koji je primio i dao im lovu u evropi ali ih je tuzio jer su mu isplatili samo 12 000 dolara. nego, ja pisem o tome, nisam rekao da bih probao. probao bih kad bih imao lazna dokumenta ali posto nemam, nista od toga.
sto se tice ove sheme sa automobilima, i ja sam citao negde. naprave sajt i kao prodaju automobile, i kao sto si opisao, ljudi uplate kaparu a ovi ispare sa lovom. e sad verovatno su nasli neku shemu kako da otvore racun u banci a da panduri kasnije ne mogu da ih pohvataju. mozda su kupci slali kaparu preko western union ili tako nesto. ili su ovi prevaranti otvorili racun u banci sa laznim pasosem.

Edited by antiimperijalista, 14 June 2009 - 11:23.

#36 T. U. Weenie

T. U. Weenie
  • Validating
  • 4,805 posts

Posted 14 June 2009 - 13:43

u svakom slucaju, sta ima da nadrljas ako ne odes u afriku a prihvatis da dobijes njihov novac na svoj racun? jel ti nadrljas ako ja prebacim lovu na tvoj racun?

Nema ništa da brineš, piči. Nemoj samo da zaboraviš da im daš broj računa i ostale podatke, trebaće im da bi ti uplatili toliku sumu.

I nemoj da pokušavaš da ti njih zavrneš, nego lepo & kulturno uzmi tih 5% ili koliko ti već nude za uslugu, milion dolara je milion dolara. Javi posle kako je prošlo, trebaće mi jedan investitor za ove nove mostove što će da se grade preko Save...

#37 Constantin

Constantin
  • Members
  • 21,867 posts

Posted 14 June 2009 - 13:50

Ovo je Juca koja se meni javila....da nije ovo neka od sestara Vilijams...

#38 monahan

monahan
  • Members
  • 1,898 posts

Posted 14 June 2009 - 15:01

Samo da prijavim da sam i ja dobio isti mail. A još sam i oženjen :ph34r:

To je kao ono u filmu Boja noći

Edited by monahan, 14 June 2009 - 15:01.

#39 dhx

dhx
  • Members
  • 7,032 posts

Posted 15 June 2009 - 02:22

Dobio sam i ja al rekoh da vidim prvo kako su se drugi proveli sa njom... :ph34r:

Rotterdamca (barem po slici) skroz ugušila... :)

#40 comandante

comandante
  • Banned
  • 6,688 posts

Posted 15 June 2009 - 02:26

Rotterdamca (barem po slici) skroz ugušila... :ph34r:

...a ti si ljubomoran

#41 dhx

dhx
  • Members
  • 7,032 posts

Posted 15 June 2009 - 03:26

...a ti si ljubomoran

Daleko bilo, samo da vidim da nije već nekom devojka pa da je ja startujem propisno... :ph34r:

Edited by Dhx77, 15 June 2009 - 03:27.

#42 Artur Dent

Artur Dent
  • Members
  • 8,603 posts

Posted 15 June 2009 - 10:04

Ovo je Juca koja se meni javila....da nije ovo neka od sestara Vilijams...

Nije. Ali je bas fina cica. :ph34r:

#43 Prishtinasi

Prishtinasi
  • Members
  • 2,139 posts

Posted 15 June 2009 - 18:15

Hvala moderaciji za moj obrisani post u ovoj temi. Samo se pitam koja je razlika izmedju moje slike i ove slike drugih forumasa, da se kvalifikuje za ciscenje?

#44 Vesna

Vesna
  • Sleepers
  • 18,721 posts

Posted 15 June 2009 - 20:06

Hvala moderaciji za moj obrisani post u ovoj temi. Samo se pitam koja je razlika izmedju moje slike i ove slike drugih forumasa, da se kvalifikuje za ciscenje?

biće da si omašio temu, majstore.
ništa nije brisano sa ovog topika.

ispravka, u pravu si!
brisan je jedan post, i to baš tvoj.
zato što je jedino u njemu "šala" bila upućena ne na soptstvenu adresu već drugom forumašu.

#45 Prishtinasi

Prishtinasi
  • Members
  • 2,139 posts

Posted 15 June 2009 - 21:36

biće da si omašio temu, majstore.
ništa nije brisano sa ovog topika.

ispravka, u pravu si!
brisan je jedan post, i to baš tvoj.
zato što je jedino u njemu "šala" bila upućena ne na soptstvenu adresu već drugom forumašu.

Pa taj drugi forumas "happens to be my friend". I nisam ni prvi a ni poslednji koji se "sali" na racun prijatelja. I nije bilo nikakve indikacije da se osecao povredjenim, jer smo komentirali i u temi a i preko telefona. Odakle odjednom ova duboka "osetljivost"??

Nivo PC otislo do vraga... :) :ph34r: