mislim da u slucaju kada se radi o stvarnom prebacivanju miliona iz afrike u evropu, sa laznim pasosem (i na ime tog pasosa otvoriti racun u banci) moze covek da ih zezne i da pobegne uz pomoc ortaka od njih. to su sume od oko 20 miliona dolara.
Jel ti zaista verujes u to ?

Nego , procitao sam nedavno kako su neki likovi napravili dobru prevaru u Engleskoj pre 5-6 godina. Tip je na nekom sajtu za prodaju automobila postavio slike nekog besnog BMW-a koji vredi recimo 70-80.000 funti , ali zbog nekog hitnog slucaja (mislim da mu je satro bila potrebna lova kao za neku operaciju) on je auto resio da proda za 30-35.000. Ostavio on mail adresu , cak i broj mobilnog , ljudi iz pola Evrope se primili kao nenormalni i zvali. Vecina njih je htela da kupe auto i odmah prodaju i tako zarade finu kintu.
Prodavac bi svakom od njih rekao kako je imao milion poziva i da mu u roku od sat-dva dolazi kupac , ali ako bi ovaj uplatio na neki racun 1000-2000 funti kao kaparu....on bi mu auto sacuvao jos jedan dan dok ne doputuje. Posle primljene uplate bi cak davao i adresu na koju treba doci da se preuzme auto i plati preostali iznos. Kada bi se srecni kupac pojavio na datoj adresi zatekao bi tu neko skladiste i radnike koji bi ga zbunjeno gledali.
Likovi koji su izveli prevaru nisu bili pohvatani i bilo je nemoguce uci im u trag. Zaboravio sam koliko se ostecenih naivcina pojavilo kad je prevara obelodanjena,ali se secam da ih je bilo bas mnogo.