Jump to content


Photo
- - - - -

tragicna tema


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
119 replies to this topic

#16 Schmeling

Schmeling
  • Banned
  • 4,275 posts

Posted 28 May 2009 - 12:01

Samo sam rekao da je bolje da sto puta pogrešim nego da jednom budem u pravu a da ne odreagujem...

Svaka chast. Ovako bi svaki lekar trebalo da razmislja. Jebote, pa kakva glupost da zbog sujete upropastish makar i jedan zhivot! Razumem ja i neiskustvo, pa chak i neznanje, pa chak i nemotivisanost (ne opravdavam, ali razumem), ali sujetu ne mogu da razumem.

#17 rory

rory
  • Members
  • 2,989 posts

Posted 28 May 2009 - 12:05

Nisu kriticni bubrezi povratice se funkcija, samo da vitalne moždane funkcije ostanu ocuvane. Po onome što sam video ako se pregura prvi period kasnije se sve uz manje ili vece muke povoljno razreši. Malo je dete pa je velika verovatnoca da posle perioda oporavka ne ostanu posledice. Dobro bi bilo da se vladan odljuti pa da malo razjasni stvar.

#18 steins

steins
  • Members
  • 7,357 posts

Posted 28 May 2009 - 12:24

Nisu kriticni bubrezi povratice se funkcija, samo da vitalne moždane funkcije ostanu ocuvane. Po onome što sam video ako se pregura prvi period kasnije se sve uz manje ili vece muke povoljno razreši. Malo je dete pa je velika verovatnoca da posle perioda oporavka ne ostanu posledice. Dobro bi bilo da se vladan odljuti pa da malo razjasni stvar.


slažem se, moždane funkcije su druga velika nepoznanica.....mnogo tu ima što je pošlo naopako,......ajd da mislimo najbolje,.....

iskreno se slažem i za vladana,....bezobzira na naše svadje na političkim delovima ovog foruma, nenadomestiv je gubitak što ga nema ovde......:)

et gogi,...možda je tako u sloveniji, ovde je osiguranje manja prepreka, ( mada polako ulazimo u taj svet )....ali sve i da je tako,.....hebo osiguranje, ja sam svojevremeno platio 14 longacepha koje sam prepisao pacijentu jer ga osiguranje u primarnoj zaštiti ne pokriva,.....ali je cura sasvim lepo prebobala nekakav pijelonefritis ( i ovde dolazimo do druge boodalaštine,...uradi se antibiogram gde lepo piše da ima infekciju bakterijom koja je osetljiva na taj lek, al onda se upadne u krug,....Dom Zdravlja nema pravo da ga prepisuje, nefrolozi kažu mi možemo da prepišemo al DZ mora da ga nabavi, socijalno kaže nije naše da refundiramo te troškove, javi se DZ tamo moraš da primiš,....cura se vrati u svoj DZ a tamo kažu mi to ne držimo to je skup lek, moraš da odeš u bolnicu, ...u bolnici kažu ne možemo da te smestimo da legneš jer to nije indikacija - dok ne upadneš u sepsu ili dok ti ne otkažu bubrezi,...vrati se u DZ.....i tako u krug.....dok nisam presekao i stavio pečat da će DZ da refundira troškove nabavke leka,......e posle sam popio kaznu...mada ruku na srce, nisu mi sve odbili od jedne plate,nego sam imao mogućnost da podelim na dve rate :ph34r: )

#19 Gogy

Gogy
  • Members
  • 7,469 posts

Posted 28 May 2009 - 12:34

@ Steins

razumem te..
Slično je kod nas bio primer - čovek došao sa bolovima u grudima na urgentni i ovi ga odbili, jer nije imao nalog za slikanje. Kažu mu, nek prošeta 100 m do bolnice, gde če ga primiti doktor, koji če mu napisati nalog, pa nek se vrati... Nema potrebe da pišem, da je čovo bio došao sav bled i videlo se, da sa mukom hoda.. Neka... Ode van i nakon deset metara pade i umre. Infarkt... :ph34r:

I posle se urgentni opravdava, da čovek nije imao nalog.. :D Mislim, ej, pa zar smo dotle došli, da je birokratija važnija od ljudskog života??!! :D A da su pomislili, da ga prvo pregledaju, pa eventuelno srede, pa ga tek onda pošalju po nalog? A ne, treba sve po pravilu - bogtemlazno, ko da čitam Alan Forda!! :)

#20 APACH

APACH
  • Members
  • 758 posts

Posted 28 May 2009 - 16:11

update: Beba je i dalje sa nama.

Podigao sam medijsku hajku i to poprilicno uspesno.

Moja sestra odlazi jutros u Dom zdravlja(za one koje ova informacija zanima radi se o ogranku novobeogradskog doma zdravlja u 44. bloku glavne uloge Dr. Manic i Dr. Radovic) i pokusava da dobije neke informacije kako je do ovoga doslo i da iskopira decji karton ako je to ikako moguce.

Dobija odgovor da nadlezna lekarka radi popodne i da oni ne mogu nista da ucine i da dodje posle.

Popodne odlazi ponovo, sprovode je u ordinaciju gde je docekuje lekarka i nacelnik.

Doktorka place sto su kontaktirani mediji, pokazuju joj izvrljani ulozak decjeg kartona gde je upisano da je uradjen pedijatrijski neuroloski pregled sto uopste nije tacno. Takodje, prikazuju i analizu cele krvne slike a ne samo leukocita. Kao u Kafkinom romanu, utoliko gore sto je majka devojcice i sama medicinska sestra. Lekarka i dalje roni suze i ponavlja kako ona nista nije kriva uz `majka, zasto ste ovo dali u novine`


Nije majka nego ja jer majka nije sama.

Svojoj sestri se divim na stabilnosti koju je uspela da odrzi.


Cekamo i dalje i sve najbolje o lekarima u Tirsovoj.

Hvala vam svima na podrsci i jedinstvu duha koje ovde iskazujete.

#21 Vesna

Vesna
  • Sleepers
  • 18,721 posts

Posted 28 May 2009 - 16:16

neka samo njoj bude dobro...
tako malo stvorenjce a tako teška bitka. borba za život.


znam kako izgleda, doživela sam isto.

biće sve dobro.
mora biti.

#22 Prag 011

Prag 011
  • Members
  • 2,647 posts

Posted 28 May 2009 - 20:27

Šta da napišem?Drž'te se i verujte,biće dobro.
Otprilke znam kako vam je.
Žene su u ovakvim situacijama uvek jače od muškaraca.Pozdrav.

#23 APACH

APACH
  • Members
  • 758 posts

Posted 28 May 2009 - 20:34

update:

beba se i dalje bori

http://www.blic.rs/t...na.php?id=94722


hvala Vesna, hvala Prag

Edited by APACH, 28 May 2009 - 20:45.


#24 APACH

APACH
  • Members
  • 758 posts

Posted 28 May 2009 - 21:33

i jos jedan:

http://www.politika....fekcija.sr.html

#25 alberto.ascari

alberto.ascari
  • Members
  • 28,756 posts

Posted 28 May 2009 - 22:50

Samo hrabro, ovo šta si uradio sa medijalizacijom je izvrsno, nažalost ne utiče na stanje bebice ni malo, ali bar se o tom javašluku priča i piše naglas, a nadam se da će i krivične posledice doći na red.

Pre nešto manje od 3 godine je naša bebica, tada od 8 godina poslana u bolnicu sa sumnjom na nešto ozbiljnije, sad se više stvarno ne sećam o čemu se radlo i bila je u bolnici dva dana sa temperaturom 39 bez dijagnoze. Ispostavilo se na kraju da se radi o jakom obliku angine. Iako je bila u vrhunskoj lekarskoj ustanovi, svejedno smo se plašili i strepili dva dana dok se nije tačno utvrdilo šta je sa malenom. Biće dobro i kod vas, deca su mnogo izdržljivija i jača nego što mi mislimo.

Želim vam svima, pre svega roditeljima, pa posle ostaloj familiji, da nam za par godina okačite fotku vaše bebice sa nekom medaljom, kao što ima ova naša bebica.

#26 kinky kitten

kinky kitten
  • Members
  • 2,915 posts

Posted 28 May 2009 - 23:19

update:

beba se i dalje bori

Nadam se da ce se izboriti. Drzi se, bebo.

Javasluk + nadobudnost lekara + neka vrsta zastite koju dobijaju od kolega, narocito posle fatalnih posledica, je nesto sto najozbiljnije pogadja ovo drustvo. Svaka cast na izdrzljivosti i upornosti da stvar izguras do kraja.

#27 cyberwor/L/d

cyberwor/L/d
  • Members
  • 12,762 posts

Posted 29 May 2009 - 06:39

Bebice slatka, ne daj se! :ph34r:

#28 APACH

APACH
  • Members
  • 758 posts

Posted 29 May 2009 - 08:35

update:

beba je jos sa nama

Upravo su me zvali iz Ministarstva zdravlja da kazu kako ce poslati inspekciju samo da im kazem o kom se Domu zdravlja radi, kako se zove beba i imena nadleznih lekarki?!?!?!?!?
Dao sam im podatke koje su trazili, razumem ja sta je procedura.

#29 DOBRI DUH KASPER

DOBRI DUH KASPER
  • Members
  • 32 posts

Posted 29 May 2009 - 11:34

:ph34r: za bebicu, da sto pre ozdravi.

#30 ilke_etf

ilke_etf
  • Members
  • 942 posts

Posted 29 May 2009 - 16:56

uh... zasto se takve stvari desavaju?

Edited by ilke_etf, 29 May 2009 - 16:56.