Jump to content


Photo
- - - - -

Bezicne slusalice


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
7 replies to this topic

#1 nneki

nneki
  • Members
  • 1,392 posts

Posted 18 May 2009 - 21:18

Zanima me da li postoje da se kupe,bezicne slusalice? Konkretno meni treba da slusam TV iz kreveta :ph34r:

Imam ulaz na TV-u za slusalice,ali ne mogu da razvucem od kreveta do TV-a 3 metra zice :)

#2 mlatko

mlatko
  • Members
  • 1,159 posts

Posted 18 May 2009 - 21:37

Postoje

Sve o bežičnim slušalicama - BLIC

Nameravao sam uzeti pre neko vreme ali nisam našao male modele...
Uglavnom su glomazne pa mi kvare frizuru :ph34r:

#3 r2d3

r2d3
  • Members
  • 153 posts

Posted 20 May 2009 - 01:41

Nekad su imali da se kupe mini FM predajnici, bocnes ga u TV, a uhvatis zvuk na bilo cemu sto ima FM tuner, znaci, neki mp3 player, mobilni sa radiom, tranzistorchic sa buvljaka....mozda ih ima jos uvek, ne znam :ph34r:

#4 Uma

Uma
  • Banned
  • 3,320 posts

Posted 20 May 2009 - 14:21

Samo nemojte da se zeznete i kupite ovakve koje su obložene sunđerom, jer će posle 2 godine izgledati ovako :
Posted Image
Ove su philips, ali sumnjam da u servisu imaju sunđerčiće posebno, tako da i ja gledam koje ću da kupim, a za svaki slučaj sam ih uslikala i stavila sliku na jedan tehnički forum, možda neko ima ideju gde da nađem sunđerčiće.
Što se dužine kabla tiče, ove imaju 6 m i baš su namenjne za TV, videla sam jedne sony, koje su obložene kožom/skajem, kabl je kratak, ali mi je prodavac rekao da nije problem, samo se dokupi još jedan kabl i nasatvi na postojeći.
Naravno da su bežične elegantnije rešenje, tu nema zbora.

#5 mlatko

mlatko
  • Members
  • 1,159 posts

Posted 20 May 2009 - 14:30

Nekad su imali da se kupe mini FM predajnici

ovo mi je novo, šta je to što "bocneš u TV"? Kako izgleda? Jel čist zvuk i koliki domet ima?

Naravno da su bežične elegantnije rešenje

ali i prilično skuplje, kolko se sećam 3-4 puta... sad ne znam možda se nađe i jeftinije, neki kineski...

#6 Uma

Uma
  • Banned
  • 3,320 posts

Posted 20 May 2009 - 14:52

ali i prilično skuplje, kolko se sećam 3-4 puta... sad ne znam možda se nađe i jeftinije, neki kineski...

Ako bih birala između jeftinih bežičnih kineskih i npr. sony sa žicama uzela bih ove druge, jeste da treba da se bakćeš s kablom, ali tu je garancija, servis.
Pre nekog vremena izgubila sam antenicu za liniju sony :) , više puta sam zvala radnju u kojoj sam ih kupila, a takođe i njihov servis i dobijala lažna obećanja da će uvesti 100 kom. , to je trajalo dobrih godina dana, da bi mi na kraju ladno rekli da neće uvoziti antenice.
Onada sam nazvala predstavništvo Sony ( ne znam odakle sam uzela broj, verovatno sa sajta ) i tip ja bio jako ljubazan ( onaj fazon kad imaš utisak da neko potpuno razume tvoj problem, načisto se uživeo) , uputio me na nekog drugo tipa kome treba da se javim...
Prvo sam htela da davaoca garancije tužim Tržišnoj inspekciji, jer po zakonu moraju da ti obezbede delove za proizvod 7 godina, ali mi je tip rekao da probam ovim putem.
Epilog : našla sam neku antenicu koja odgovara ( nisu standardne, nego imaju iglicu koja se ubada u konektor, zato je zeznuto ) i odustala od svega, ali eto da znate.
Stekla sam jako povoljan utisak o službenicima u Sony-ju i najvažnije čuvajte račune 7 godina kada se radi o tehnici.
Mogla bih tako da se preganjam i sa philipsom oko sunđerčica, ali nemam snage, a ne znam ni da li sam sačuvala račun ili ga bacila po isteku garancije :ph34r: .
Edit :
Evo ti i jedan link, pregledaj ovaj sajt, uglavnom imaju slušalica sa mikrofonom za video - konferencije, ali nađu se i ovakvi modeli. Mislim da sam i ja one sa žicom vidala u istoj radnji, ali da me ubiješ ne mogu da se setim cene, preko 2000 sigurno, možda i više.
http://www.itsvet.co...adphones/13/641

Edited by Uma, 20 May 2009 - 15:11.


#7 mlatko

mlatko
  • Members
  • 1,159 posts

Posted 20 May 2009 - 15:09

To sa sunđerčićima je stvarno sra..., ne znam kako da ih čuvam, pod staklenim zvonom? Normalno je da se vucaraju po kiši i vrućini (da ne kažem blatu) i istroše se posle godinu-dve, pa bi trebalo da se prodaju sa rezervnim parom a ne posle da ih tražimo po radnjama i pijacama. Čini mi se da sam video da se neke slušalice prodaju sa rezervama sunđerčića ali nisam siguran gde sam to video (možda su u pitanju bile neke kineske...)

Za te Philipsove verovatno bi se našla zamena, ali ako je stariji model ne vredi čekati pomoć od predstavništva... lakše je potražiti zamenu sunđera, makar i kod kineza. Ili prilepiti parče sudopere :ph34r:

#8 Uma

Uma
  • Banned
  • 3,320 posts

Posted 20 May 2009 - 15:19

Ili prilepiti parče sudopere :)

Mlatko, vidi se da nikad nisi oprao suđe :ph34r: . Šta misliš da odsečem krugove od inoxa i zalepim za slušalice ? Super bi se čulo. A za sunđer se slažem, pri tome uopšte nisu bile jeftine.
Posted ImagePosted Image