Jump to content


Photo
- - - - -

54. Sterijino pozorje | 23.maj – 5. jun | Novi Sad


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
2 replies to this topic

#1 EXIT 08

EXIT 08
  • Members
  • 225 posts

Posted 15 May 2009 - 12:18

Posted Image

54. Sterijino pozorje održaće se od 23. maja do 5. juna 2009. u Novom Sadu. Najstariji pozorišni festival u našoj zemlji dešavaće se paralelno na deset lokacija, a predstaviće šest programskih celina. Festival će zvanično otvoriti mjuzikl „Maratonci trče počasni krug”, Pozorišta na Terazijama iz Beograda.

Takmičarska selekcija nacionalne drame i pozorišta predstaviće publici festivala devet predstava pozorišta iz Srbije , dok će u okviru međunarodnog programa "Drugovi" biti prikazane predstave pozorišta iz Amerike, Švedske i Hrvatske. Poseban program festivala činiće gostovanje teatra „Ulysses” Radeta Šerbedžije koje će izvesti pet predstava na različitim lokacijama u Novom Sadu.

U okviru pratećeg programa festivala organizovana su brojna dešavanja kao što su dani knjige, izložba pod nazivom „Scena, maska, kostim, lutka” i radionica dramskog teksta Gorana Stefanovskog „Mala knjiga zamki”. U periodu od 28. do 31. maja u okviru festivala održaće se 13. međunarodni simpozijum pozorišnih kritičara i teatrologa čija će se tema „Međunarodni pozorišni festivali i razvoj publike” baviti pitanjima kako teatar neguje novu publiku i proširuje kulturni diverzitet pozorišne javnosti.

Selektori nacionalnog takmičarskog programa ovogodišnjeg Sterijinog pozorja su Vladimir Kopicl i Igor Burić, dok je selektor međunarodnog programa „Drugovi” reditelj Nikola Zavišić.

Ulaznice za 54. Sterijino pozorje su u prodaji, i mogu se nabaviti na Gigstix prodajnim mestima u Novom Sadu i Beogradu, dok će prodaja ulaznica na blagajni Srpskog narodnog pozorišta početi prvog dana festivala 23.maja.

Satnicu može downloadovati putem ovog LINKA.

#2 Conchita Martinez

Conchita Martinez
  • Members
  • 3,290 posts

Posted 28 May 2009 - 22:52

šta da gledam kad se znaju pobednici!

#3 anfield

anfield
  • Members
  • 386 posts

Posted 01 June 2009 - 07:20

Bogdan Diklić se nalazi na odeljenju Intenzivne nege Instituta za kardiovaskularne bolesti u Sremskoj Kamenici.Portparol Instituta Goran Trajkovski rekao je agenciji Beta da je Diklić primljen u tu zdravstvenu ustanovu nakon reanimacije lekara Hitne medicinske pomoći, koja je izvršena u Srpskom narodnom pozorištu, jer je glumac po izlasku sa scene izgubio svest.

"Bogdan Diklić je kod nas dovezen kolima Hitne pomoći i prilikom prijema spontano je disao i bio svestan. On se trenutno nalazi na odeljnju Intenzivne nege, gde je dijagnostički postupak u toku", rekao je Trajkovski.

On nije mogao da precizira o kakvom je zdravstvenom problemu reč, ali je rekao da je Diklić životno ugrožen, da je priključen na aparate i da lekari prate njegove vitalne funkcije.

Prema rečima Trajkovskog, u ovom momentu ništa preciznije se ne može govoriti o prognozama ili tačnoj dijagnozi zdravstvenog stanja Bogdana Diklića.