Jump to content


Photo
- - - - -

Eurosong 2009


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
219 replies to this topic

#211 melankolic

melankolic
  • Members
  • 25,300 posts

Posted 31 May 2010 - 15:27

... možda je gotovo sa blokovima i dominacijom etno-popa? Možda je dobra pesma zaista sve što je dovoljno, kao što je bilo nekad? Nadam se!

A naš Milanče, pa dobro, ne verujem da je iko očekivao bilo šta više. Trube su ipak upalile donekle, treba to iskoristiti bolje u budućnosti.


Iskreno se nadam da je gotovo sa etno- popom (šta god to značilo)!

Posebno mi je drago što se sve više marginalizuje taj bregovićevski- balkan- patriotski bućkuriš. Biće zanimljivo gledati kako na narednoj Evroviziji (ako ostane sve po starom) pada na još niže grane neka od Breginih frankenštajnovskih kompozicija.

#212 DonJuan

DonJuan
  • Members
  • 21,299 posts

Posted 31 May 2010 - 20:52

Trube su ipak upalile donekle, treba to iskoristiti bolje u budućnosti.


Ma gde su upalile. Da smo poslali guslare dobili bi isti broj poena (Hrvatska, BIH, Slovenija, Makedonija, dijaspora u Svajcarskoj, Svedskoj, Nemackoj). Jos da je imalo pravo glasanja i Crna Gora, dobili bi 20 glasova od njih za gusle.

Salu na stranu. Nadam se da ce konacno dati mladim autorima sansu i da ce sa ovakvim i slicnim eksperimentima i poduhvatima da se prestane, i iskreno se nadam da je ovo zadnji put da se brukamo i saljemo na Evroviziju narodnjake.

#213 st.maurice

st.maurice
  • Banned
  • 14,181 posts

Posted 31 May 2010 - 21:14

Dokle god pravo organizovanja ima RTS tesko da ce sve to biti normalno. Srecom nisu otisle za Oslo i one pozadinske igracice sa narodnim nosnjama i perikama koje im spadaju preko potiljka (omaz Dejvi Kroketu?) pa se posle vuku po bini kao pregazene zivotinje po putu. Dokaz da takve eksperimente kombinovanja etno-turbo-folk i dance motiva ne treba pokusavati u nekontrolisanim uslovima kakav je televizijski prenos.

#214 Eddard

Eddard
  • Members
  • 4,278 posts

Posted 31 May 2010 - 21:31

Ako pročitaš komentare na Eurosong na sajtu Kurira i Press-a :ph34r:, videćeš da je jedna od najvećih zamerki našem predstavniku to što se odrekao narodnih nošnji u koreografiji :).

#215 Mildred

Mildred
  • Members
  • 873 posts

Posted 01 June 2010 - 09:10

Ono što htedoh reći je da nije bilo truba, još manje bi smo poena dobili, moj je utisak :ph34r:

#216 McLeod

McLeod
  • Members
  • 59,009 posts

Posted 01 June 2010 - 09:53

A moj je utisak da mi manje poena od ovoga ne mozemo da dobijemo. Ne verujem da je mnogo ljudi koji pritom nisu Srbi glasalo za pesmu. A nasa dijaspora je animirana uvek, vise ili manje.

#217 Mildred

Mildred
  • Members
  • 873 posts

Posted 01 June 2010 - 11:04

U mom slučaju najmanje, jer i sama spadam u takozvanu dijasporu :D Ali fascinantno je koliko su se švedski komentatori ložili na našu pesmu, navijali za nas u polufinalu, u fazonu "Moramo ponovo da vidimo tu frizuru!" :ph34r: Mada verujte mi, nije samo frizura, u Švedskoj je Brega&Kusta fazon izuzetno popularan. U programu pre finala su čak pustili deo Žexovog nastupa iz 2004. ("Lane moje" :D ), jer je Arash ( :D ) bio gost i tu pesmu naveo kao primer dobrog etna ( :) )

#218 teoNS

teoNS
  • Members
  • 4,663 posts

Posted 01 June 2010 - 11:36

Brakus recituje Bregine umotvorine. :ph34r:
Ovo je neki minimum poena koji se moze dobiti. Tako da pesma nije prosla. Samo je Kon imao gori plasman.


Youtube Video ->Original Video

Edited by teoNS, 01 June 2010 - 11:37.


#219 Ibiza

Ibiza
  • Members
  • 1,487 posts

Posted 14 May 2011 - 00:10

Veceras na BBC World, za vreme izvestaja sa ovogodisnjek takmicenja za EuroSong, je u pozadini isla srpska pesma " Caroban" !! Svidja im se!?

#220 Le petit piaf

Le petit piaf
  • Members
  • 43 posts

Posted 03 June 2011 - 00:35

Ko je bio voditelj druge veceri? Ima li to negde snimano, ja moram bar to drugo vece da ogledam, nisam znala da to vece ne vodi Dusica, pa nisam ni gledala, sacekala sma finale, da bih onda videla Francuza pa da mi bude lakse zrtvovanje :D Voditelj je bio po mojoj meri sa komentarima :D hohoho

Ma, ajde i Turci da dodju sve obavijeni carsavima, nakindjureni zlatom... Kao i Grci, helenisticki stil. Grrrr Tradicija je jedno, jedna era je jedno, ovo je novo dobar, nova era, ide moderno, a ne tadrc, tandrc... Uostalom, to je takmicenje pop/rok muzike. Ne? Ok, Francuzi ove godine neku opericu, Italijani jazz (preeedivni su bili). Ako cemo tako, onda neka Francuzi opale po onim sansonama od pre Aznavura, a ovi Italijani neka krenu sa napolitanskim kanconama. A Spanci neka udaru po marijacima (ili je to Meksicka hm? Stalno ih mesam po kulturama). Ako neko zeli da sazna nesto o svakoj zemlji, on ce naci nacina, drugo je to sto oni uce kako da nameste utikac (valjda), a drugo je to sto im je istorija tanana, pa ne znaju nista. Nismo mi duzni da ih ucimo da se u nasoj narodnoj muzici pevalo ovako i onako i koristili ti i ti instrumenti, da se narodna razvijala od te godine do te godine, imala te faze i te podele... Meni se svidja sto je ove godine otislo nesto drugacije za razliku od onih par promasaja. Ok, scenografija je mogla drugacije, tra la la.. Ali sve u svemu dobro je. Podseca me malo na vesele 70-te. Ali sve te 70, 80, gore, dole, su vesele za razliku od ovih 2000-ih. I treba nam nesto veselo, pa makar podsecalo na nesto staro ( s tim da je razlika u kvalitetu- grand, sund, truba ovo, truba ono, plus, sto ja to uopste ne priznajem u narodnu niti tradiciju. Jeste jedna vrsta, ali ona sto po meni ne valja i para usi. ).

I zao mi je sto ne pobedi Francuz ili Italijan. Francuza je drmala jaka trema i videlo se i po drzanju i po glasu. Ali dobro... Bitno da svako ima svoje favorite, dobio neke nove pesme i sada na slusanje. :D