Jump to content

Photo
- - - - -

Gavran.

This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
87 replies to this topic

#31 Vjekoslav

Vjekoslav
  • Members
  • 11,278 posts

Posted 12 May 2009 - 13:15

Posted Image
Posted Image

Edgar! :ph34r:
Gari, Garika, Garoš! (uvijek se sjetim kako ovi moji Osjecani shebu svako lijepo ime, tipa René -> Renčika)

ja gavrana u prirodi nisam bash dugo dugo videla.

isto i kod mene. vrane & svrake, svrake & vrane. zadnji put sam vidio gavrana u ZOO-u.

...

Posted Image

#32 Schmeling

Schmeling
  • Banned
  • 4,275 posts

Posted 12 May 2009 - 13:22

Što se tiče tvb92 ja se slažem. A u svakom slučaju ako Edgara kamerom ne isprati devedeset dvojka, ja sigurno hoću :ph34r:

Ajde Arture Dente, ili ko beshe radi na B92? Pokazhite ovo nekom uredniku...

#33 Massive_Attack

Massive_Attack
  • Members
  • 2,103 posts

Posted 12 May 2009 - 15:47

Youtube Video ->Original Video

Edgar je definitivno naučio da pije vode. :ph34r:
Izvinjavam se što su video klipovi ovako kratki. Upload na adsl mi je očajan (128), pa i za ovako kratke videos treba mnogo vremena da se podignu na YT.

#34 leone

leone
  • Members
  • 3,630 posts

Posted 12 May 2009 - 17:07

Postao si prava "pomajka", za ocekivati je da ce poceti da te slijediti svuda, snimi.

Edited by leone, 12 May 2009 - 17:08.

#35 Nesh

Nesh
  • Members
  • 2,750 posts

Posted 12 May 2009 - 17:33

Edgar je stvarno faca, nema sta. :ph34r:

#36 Uma

Uma
  • Banned
  • 3,320 posts

Posted 12 May 2009 - 17:42

Edgar je definitivno naučio da pije vode. :ph34r:

3 puta ura za Edgara !!!
Ja sam uglavnom skupljala napuštene mačiće i donosila ih kući i znam kakav je osećaj kad mače prvi put ukapira da kako se nešto radi.
Znam da si ponosan, a i mi s tobom, snimaj, kači, žao mi je što ti je spor net, ali bar ovakve deliće.
Edit :

Ajde Arture Dente, ili ko beshe radi na B92? Pokazhite ovo nekom uredniku...

Ja sam mislila da je Artur Dent zubar :) .

Edited by Uma, 12 May 2009 - 17:51.

#37 Massive_Attack

Massive_Attack
  • Members
  • 2,103 posts

Posted 12 May 2009 - 20:39

Postao si prava "pomajka", za ocekivati je da ce poceti da te slijediti svuda, snimi.

Jes a to me pomalo i plaši da se ne navikne mnogo na mene.

Upravo sam ga puštao da hoda dole po sobi. Kako ga pustim, tako gleda da se popne na što višu tačku može. Za sada visina leta mu je prilično niska i još uvek nije dovoljno snažan da bi mogao da postigne neku veću visinu. Gledaću da ovo radim svaki dan i da ga polako uvežbam za ono što ga čeka. Sloboda i njegovo parče neba. :ph34r:
Mesto koje u sobi najviše voli je krilo od prozora. Kako ga tu stavim smiri se i zaspi.
Baš voli visinu :)
Sigurno ste do sada i sami primetili da je i u prirodi veoma teško približiti se ovakvim pticama. Bilo to svraka, vrana, gavran ili neka druga grabljivica. Očiti primer je kada idete negde kolima i kada ih ugledate da stoje na putu, nema šanse da će ove ptice čekati da se skroz približite autom, pre nego što ona napravi uzletanje. Stignete na nekih 50 m i one uzleću. Dok je kod recimo goluba skroz drugačije. Ponekad i prikočite da ga ne udarite.
Još jedan dokaz da su ove ptice poput Edgara visoko inteligentne životinje i da znaju da se čuvaju.

#38 rory

rory
  • Members
  • 2,989 posts

Posted 12 May 2009 - 21:39

Pametna je to ptica a i ti si cim si odlucio da ga usvojis. Ocekuj da ce kad poraste poceti da donosi nakit. Samo ga nauci da ne uzima bizuteriju :ph34r:

#39 Vesna

Vesna
  • Sleepers
  • 18,721 posts

Posted 12 May 2009 - 21:40

Jes a to me pomalo i plaši da se ne navikne mnogo na mene.

a ti na njega? to te ne plaši? :ph34r:

#40 Massive_Attack

Massive_Attack
  • Members
  • 2,103 posts

Posted 12 May 2009 - 22:09

Pametna je to ptica a i ti si cim si odlucio da ga usvojis. Ocekuj da ce kad poraste poceti da donosi nakit. Samo ga nauci da ne uzima bizuteriju :D

:)
aha, da znam za to da vole tozla. Nešto se i razmišljam da ga naučim da krade.

a ti na njega? to te ne plaši? :D

Pa moram da priznam. Nakon nešto više od 24h provedena sa njim, pao sam :ph34r:
Biće mi teško da se odvojim od njega. Ali ko zna možda se i počne vraćati s vremena na vreme sa nekim plenom u vidu ogrlice. Samo da ne zaglavi shawshank :D

#41 Div

Div
  • Members
  • 7,752 posts

Posted 13 May 2009 - 05:54

:)
aha, da znam za to da vole tozla. Nešto se i razmišljam da ga naučim da krade.

Pa moram da priznam. Nakon nešto više od 24h provedena sa njim, pao sam :ph34r:
Biće mi teško da se odvojim od njega. Ali ko zna možda se i počne vraćati s vremena na vreme sa nekim plenom u vidu ogrlice. Samo da ne zaglavi shawshank :D

Koliko ja znam svrake su lopovi i skupljaju svajne stvari. Tako se dešavalo da se u njenom gnezdu nađe čak i zlato. A gavrani znaju da orah koji ne mogu da razbiju kljunom bace na asfalt da ge pregaze automobili i onda pokupe svoj deo. Kad sam gleao na TV da to rade u nekom japanskom gradu, čak to rade blizu semafora i sačekaju crveno za vozila da mogu bezbedno da slete na ulicu, mislio sa da su tako pametni samo japanski gavrani. :D Međutim kasnije sam posmatrao sličnu sliku i kod mene u kraju, doduše bez semafora. Jednostavno pusti orah sa nekoliko desetina metara, neki se razbije od pada nekog pregaze kola, oni onda slete i pokljucaju jezgro.

Čekamo Edgarove nove snimke. Talentovan je za poziranje. (Da nije Ergar, ustvari, žensko)

#42 Massive_Attack

Massive_Attack
  • Members
  • 2,103 posts

Posted 13 May 2009 - 07:57

Evo i malo poziranja na grani :D
Nadam se da me ovi sa sporijom internet konekcijom neće psovati zbog opterećenja stranice.
Novost je to da je Edgar pomalo počeo da ispoljava znakove agresije :D što mislim da je dobro. Kako sam ga stavio da stoji na granu, tako kao da se u njemu nešto promenilo. Ako krenem rukom prema njemu, hoće kljunom da uhvati za prst. Do duše onako samo malo, ne stisne jako :ph34r:
Od kako je kod mene, danas sam ga prvi put pustio da stane na granu i mislim da je dobro da počnem i na to da ga navikavam. Da ne zaboravi šta je sloboda. A bogami primetih da mu je baš baš prijalo.
Za sve dobre ljude i Forum B92, pozdrav od Edgara i mene :)

Posted Image
Posted Image
Posted Image
Posted Image

#43 Massive_Attack

Massive_Attack
  • Members
  • 2,103 posts

Posted 13 May 2009 - 07:59

Posted Image
Posted Image
Posted Image

#44 Uma

Uma
  • Banned
  • 3,320 posts

Posted 14 May 2009 - 00:25

Evo i malo poziranja na grani :)
Posted Image

Samo ti pisi i kaci slicice, sigurna sam da ima mnogo nas koji hocemo da ispratimo Edovu pricu do kraja, tj. dok ne ojaca i vine se u nebo, nego da stalno ne dosadjujemo pitanjima.
Zelim da laku noc mom kumcetu :ph34r: , neka lepo, paji, rucka i pije vodice, da sto pre poraste i postane snazan i velik.

#45 Sleepers

Sleepers
  • Members
  • 8,129 posts

Posted 14 May 2009 - 05:31

Jao koja prica, ludilo. :ph34r:

Massive, postoji velika mogucnost da se Edgar trajno nastani u tvom dvoristu, ili da se uvijek vraca k tebi i kad se osamostali.

sa wiki, a sto je spominjala i Dunadan;

Obični gavrani spadaju među najinteligentnije ptice. Pokusima je dokazano da je sposoban unaprijed planirati komplicirane aktivnosti. Kod skrivanja hrane, pokazuje kako izvrsnu sposobnost pamćenja, tako i sposobnost predviđanja ponašanja drugih. Čini se da gavran zna, da je skrivena hrana sigurna samo ako ga pri skrivanju nitko nije vidio.

Gavrana se može pripitomiti. U takvim slučajevima, njegova iznimno velika sposobnost oponašanja glasova dovodi do toga, da "razgovara" s "vlasnikom".