Eh...imam svasta da dodam na vec nareceno. Nadobijala sam se tokom godina mnogo dobrih knjiga (pokloni u raznim prilikama, sa sve posvetom, pa je red da se procita). Tako da je zalutalo tu i podosta kukolja. Plus, nagrade za vreme pionirskih dana i ponesto od "lektire za mucenje djaka"
Evo moje liste:
parizanski ciklus (ne znam zasto meni, Lelejska gora nije bila tako ogroman smor, uspela sam da je sazvacem kao western

. Neke dve knjige od Antonija Isakovica su me udavile + deda Dobra Cosic, Vreme smrti, prvi deo (dovoljno mi je da zamislim da me neko primorava da citam citav opus i sva se stresem)
Milorad Pavic. Reci cu samo ovo: not my cup of tea. Nikad zavrsila Hazarski recnik. Procitala dve- tri krace knjige, s teskom mukom
Koeljo. Cudim se da ga niko nije do sada pomenuo. U vreme najvece popularnosti dobila sam nekoliko Alhemicara. Onda neku Veronika something i Na obali reke something i jos Djavo i gospodjica Something. Sve sreca da su sve prilicno kratke. Vazno da je covek namlatio milione na svoju trash literature
Onda, Da Vincijev kod.
Ljiljana Habjanovic Djurovic. Uzas pa na kub

. A bila kao jedno vreme najprodavanija u Srbiji. Tri knjige, koje su u stvari sve jedno isto o neizmernim patnjama njenog neznog zenskog bica.
Poslednja knjiga koju sam bacila neprocitanu: My sister's keeper. Tipican primerak pisca koji zagrize u kontroverzan topik koji nije u stanju da sazvace, pocetak taman da te zainteresuje i uvuce u pricu, a onda razocaranje. Limunada, jednodimenzionalni likovi, previse sporednih prica, dosada. Sad cujem da se snima film sa Kameron Dijaz.
Kad bolje razmislim, mnogo sam propatila za knjizevnos'