Winter is coming
Posted 23 April 2009 - 01:30
Ne znam da li je objavljeno, ne znam da li je prevodjen, ali ekranizacija najboljeg ciklusa fantastike zasluzuje poseban topik.
Posted 23 April 2009 - 02:53
Lepo je što se ipak snima pilot, to je korak bliže seriji, ali i dalje ništa nije gotovo.
A ja bih radije da najzad izađe sledeća knjiga

Posted 23 April 2009 - 12:49
Posted 21 February 2011 - 21:12
Game of Thrones
17. aprila je dakle premijera, bacila sam pogled i na trejlere, hm, ne znam sta da mislim...
moram priznati da sam zadovoljna odabirom Tyriona i Petyra. odlican 10

videcemo, videcemo...
Posted 21 February 2011 - 22:17
Inace moram da kazem ekskluzivu da ce premijera serije u Srbiji biti 18. aprilaevo ga najzad:
Game of Thrones
17. aprila je dakle premijera, bacila sam pogled i na trejlere, hm, ne znam sta da mislim...
moram priznati da sam zadovoljna odabirom Tyriona i Petyra. odlican 10. a ovo ostalo, sta znam, tu i tamo.
videcemo, videcemo...
Posted 22 February 2011 - 02:16
Inace moram da kazem ekskluzivu da ce premijera serije u Srbiji biti 18. aprila
Ozbiljno? Gde to, na kablovskim kanalima ili...?
Posted 22 February 2011 - 19:05
Ozbiljno i sto posto provereno.Ozbiljno? Gde to, na kablovskim kanalima ili...?
HBO
edit. inace vec skoro mesec i kusur ide ova reklama
http://www.youtube.com/watch?v=FAZzCFPcLoo
Edited by DonJuan, 22 February 2011 - 19:09.
Posted 23 February 2011 - 10:45
Ozbiljno i sto posto provereno.
stvarno? na kom kanalu? koja kombinacija je u pitanju?
ovde kod mene ce prikazivati samo na Canal+, i to tek 2012 (barem po netu kruze takve info, nije provereno 100%, nadam se da nije istina). a posto ne placam nikakve dodatne kanale, moracu da se snalazim na druge nacine...
a ima na youtube i razgovor sa G.R.R. Martinom i ostatkom ekipe, nego nemam kad sad da trazim (traje jedno 10ak min.).
Posted 23 February 2011 - 13:10
Emitovaće se naravno na HBO Adria. Tako da je jasna veza, pošto je ovo originalna HBO produkcija. Kažem reklama ide već jako dugo na HBO, a uspeo sam da saznam da će razlika izmedju americke i evropske premijere (mislim da ide i na ostalim evropskim HBO varijantama), biti jedan dan.stvarno? na kom kanalu? koja kombinacija je u pitanju?
ovde kod mene ce prikazivati samo na Canal+, i to tek 2012 (barem po netu kruze takve info, nije provereno 100%, nadam se da nije istina). a posto ne placam nikakve dodatne kanale, moracu da se snalazim na druge nacine...
a ima na youtube i razgovor sa G.R.R. Martinom i ostatkom ekipe, nego nemam kad sad da trazim (traje jedno 10ak min.).
Inače nešto slično je bilo i sa seriom Walking Dead, koja je išla dan posle emitovanja u Americi na Fox Crime.
Ovo je odličan način da se pobedi piraterija. Džabe se pušta serija nekoliko meseci posle premijere, jer su je do tada svi već gledali na netu.
Posted 24 February 2011 - 00:18
Tako da, više je internet piraterija odličan način da se pobedi monopol kablovske produkcije

(The Walking Dead sam povremeno gledao na Fox Crime, ali pošto mi termin nije odgovarao, i to sam skidao s neta...)
Edited by The Ugliest Weenie, 24 February 2011 - 00:19.
Posted 24 February 2011 - 15:00
Po onim trejlerima se cini da su utrosili dosta truda u scenografiju kostime itd. i poznajuci rad hbo-a serija bi trebalo da bude uspeh.
Sto se tice izbora glumaca, negde su pogodili u centar, a negde su(Jon Snow)potpuno podbacili, ali je normalno da kod ekranizacija svi citaoci ne budu zadovoljni.
Ipak najbolje od svega je to sto bismo knjigu mogli da ocekujemo uskoro, posto ne sumnjam da je debeli matorac hteo da iskoristi pojavljivanje serije kako bi sto bolje promovisao knjigu.
Posted 24 February 2011 - 16:55

A negde drugde sam čuo/čitao, da će se serijal striktno držati knjige - savko poglavlje je deo za sebe u seriji...
Posted 24 February 2011 - 18:01
da, brzi su. ja sam ipak proverila, ovde ce emitovati nedelju dana kasnije (a ne godinu), al' dzaba kad nemam Canal+. zivim u nadi da ce se za koji mesec pojaviti na nekom besplatnom kanalu, a ako ne, verovatno cu primeniti Weenijevu strategiju:Emitovaće se naravno na HBO Adria. Tako da je jasna veza, pošto je ovo originalna HBO produkcija. Kažem reklama ide već jako dugo na HBO, a uspeo sam da saznam da će razlika izmedju americke i evropske premijere (mislim da ide i na ostalim evropskim HBO varijantama), biti jedan dan.
Inače nešto slično je bilo i sa seriom Walking Dead, koja je išla dan posle emitovanja u Americi na Fox Crime.
Ovo je odličan način da se pobedi piraterija. Džabe se pušta serija nekoliko meseci posle premijere, jer su je do tada svi već gledali na netu.
Tako da, više je internet piraterija odličan način da se pobedi monopol kablovske produkcije

Posted 02 March 2011 - 17:11
A negde drugde sam čuo/čitao, da će se serijal striktno držati knjige - savko poglavlje je deo za sebe u seriji...
pa teshko, s obzirom da Game of Thrones ima 70 poglavlja
shto je babi milo...Koliko sam ja čitao čoveka, koji radi na prevodu svih knjiga u slovenački jezik, valjda Martinu za sledeću knjigu fali još samo malo, da je završi, pa se slažem, da će mu izdavanje biti tempirano na početak serije na HBO....
to "josh samo malo" chitam u najavama na ASOIAF forumu vec bukvalno godinama.