obzirom da je neko pomenuo eventualno uvodjenje evra u srbiju, članak koji govori o odlaganju uvodjenja evra u češku je odgovor na taj predlog, ali istovremeno se u tom članku pominje problem jake krune koji slabi češke izvoznike. Moje mišljenje je da je vlada srbije vodjenjem politike jakog dinara katastrofalno naudila srpskoj privredi, tako da ovaj članak govori u prilog i ovot tezi.
I ja sam svojevremeno izrazio mišljenje oko evroizacije ili valutnog odbora kao najpodesnijeg režima valute u ovoj državi oko eliminisanja valutnog rizika i percepcija da jaka valuta pogoduje uvoznicima a slaba svim ostalima.Ali to su sve spekulacije i mišljenja,ništa više.
što se tiče drugog članka, ni on nema naizgled veze s ovom temom. ali samo naizgled. taj članak govori o tome kako se, konkretno, u sloveniji veoma ozbiljno pristupa zaštiti svakog slovenačkog preduzeća. moj komentar da se to u srbiji ne možedesiti govori o odnosu srpske političke i ekonomske elite prema srpskim preduzećima i opet itekako ima veze sa mogućim bankrotom - takav odnos je takodje jako doprineo katastrofalnom, po mom misljenju, stanju srpske privrede.
Moj odgovor je da slovenci imaju pravo zaštititi svoje tržište kao i mi svoje favorizovanjem određenih lanaca ali da to ne vodi boljitku potrošača,običnih građana,kupaca jer monopolizacija označava diktiranje cena jednog privrednog subjekta a postojanjem konkurencije postiže se efekat korekcija cena,ali to zahteva dublju elaboraciju.
a sad pitanje za tebe: kako je moguce da si napisao ovo upozorenje iako je na staklenim nogama (gore sam napisao zasto mislim da oba clnaka imaju veze s temom), a ladno dozvoljavas skretanje sa mnogih tema na pdf ekonomija na kojem si moderator. i ne samo to. dozvoljavas najgore moguce trolovanje - uzgred receno: po mom misljenju trolovanje je najgora moguca pojava koja se desava na ovom forumu.
očekujem da primerima obrazložiš tvoje optužbe jer u slučaju da ih ne budeš znao objasniti ,možeš očekivati one way ticket
na destinaciju koju sam odabereš,ja imam par ideja.
postoji par forumasa kojima je, cini mi se, zivotna filozofija trolovanje i spr*anje na ovom forumu. ne pratim detaljno, ali mi se cini da nisu niti opomenuti (bar ovako javno kao ja), a kamoli da su doziveli neke jace sankcije.
ok mozda lazem: jedan od njih je magripa - baovan je ma par dana, ali po mom misljenju je to jako malo kad se uzmu sve baljezgarije koje je pisao na forumu - kako bi inace dobio titulu najaktivnijeg forumasa.
otkud tebi pravo da insinuiraš i deliš uputstva moderaciji /da se ograničimo na mene/? Na ovom pdf-u magripa je dobio 7 dana zbog trolovanja.ja nisam uzeo u obzir njegov doprinos na celom forumu i ne želim da propišem jedinstvenu kaznu ali neću ni tebi ni drugima dozvoliti da se bavite vanekonomskim temama na ovom pdf-u.ti bi mogao razmisliti o svojoj ulozi u narednom periodu gledajući tvoj doprinos podforumu ekonomija koji se mahom odnosi na copy/paste i trolovanje.ali ozbiljno!