Jump to content


Photo
- - - - -

Uhapšen Jovo Ćevap!


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
No replies to this topic

#1 Bebler

Bebler
  • Banned
  • 2,037 posts

Posted 31 March 2009 - 18:52

Hapšenje zbog vojnih stanova
31. mart 2009. | 10:08 -> 17:10 | Izvor: B92, Beta, Tanjug
Beograd -- Policija je, u saradnji sa Tužilaštvom i Vojnobezbednosnom agencijom, uhapsila šest osoba zbog zloupotrebe u procesu dodele vojnih stanova.

U saopštenju Ministarstva odbrane navodi se da su uhapšeni načelnik grupe neuropsihijatrijskih klinika i Klinike za psihijatriju VMA pukovnik Miroslav Radovanović, državni službenici Ministarstva odbrane Branko Lošić i Srboljub Stojanac, penzionisani majori Vladan Laušević i Jovo Ćevap, i penzionisani stariji vodnik Ivko Lisica.

Ovo je nastavak akcije u kojoj su 10. februara uhapšeni vojni penzioner Goran Mojović i još 15 lica zbog zloupotreba u procesu dodele stanova pripadnicima Vojske, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

U saopštenju se navodi da je u pitanju privođenje osumnjičenih koji su, kao članovi organizovane kriminalne grupe čiji je organizator Goran Mojović, počinili više krivičnih dela organizovanog kriminala, posebno u oblasti stambenog zbrinjavanja pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

U saopštenju je navedeno da je Vojnobezbednosna agencija, u saradnji sa Specijalnim tužilaštvom za organizovani kriminal i uz asistenciju Vojne policije i Službe za borbu protiv organizovanog kriminala MUP-a Srbije, započela akciju privođenja osumnjičenih.

Mojović je uhapšen 10. februara i osumnjičen je da je vođa organizovane kriminalne grupe koja je vršila zloupotrebe u dodeli stanova i malverzacije sa penzijama u Ministarstvu odbrane i oštetila državu za više od 100 miliona dinara.

Pored Mojovića, tada je uhapšeno još 16 članova te grupe.

"Hapšenje - dokaz odlučnosti države"

Ministar odbrane Dragan Šutanovac izjavio je da današnje privođenje šestorice osumnjičenih predstavlja nastavak akcije državnih organa u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije.

"Ministarstvo odbrane, u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova, 10. februara započelo je tu akciju, kada je privedeno 17 osoba, a danas tokom prepodneva još šest", rekao je Šutanovac.

On je naveo da su od danas privedene tri osobe zaposlene u Ministarstvu odbrane, dok su ostale tri privedene osobe penzioneri i naveo je da će ta akcija biti nastavljena.

Hapšenje osumnjičenih za zloupotrebu u raspodeli vojnih stanova jeste dokaz rešenosti policije da se obračuna sa svim vidovima organizovanog kriminala i korupcije, i to na svim nivoima, izjavio je direktor policije Milorad Veljović.

Veljović je podsetio da je akcija izvedena u saradnji MUP-a i Vojnobezbednosne agencije sa Specijalnim tužilaštvom za organizovani kriminal.


Ima li ovom cirkusu kraja? Još samo da pohapse i par stotina hiljada onih koji se poslednjih 60ak godina šire na nacionalizovanoj imovini kao i sve koji su kupili gajbu, pa i više gajbi za 3 marke tokom famoznog otkupa i pravda će konačno trijumfovati u Srbiju.

Uopšte ne sumnjam da je ovde bilo debelih zloupotreba i krivičnih dela međutim to je sistemski propust isto toliko koliko i kriminal. Jer država koja ne može čak ni da okreči ono što je u tom nedemokratskom i ugnjetačkom socijalizmu izgrađeno ne treba ni da postoji. Lepo je razotkrivati zlotvore ali bi bilo još lepše kada bi se vodila odgovorna socijalna politika. Onda bi ovakvih svinjarija bivalo mnogo, mnogo manje...