Jump to content


Photo
- - - - -

"Krivda za Uroša"


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
588 replies to this topic

#61 BarryWhite1

BarryWhite1
 • Members
 • 6,712 posts

Posted 04 March 2009 - 19:54

Slazem se da treba da odgovara AKO je kriv.I da kazna bude u skladu sa delom koji je izvrsio,a ne da se apropo uzimaju navodi iz medija koji mozda (ne kazem da nisu ali sumnja postoji) nisu tacna i da se nagadja koja je kazna odgovarajuca.Vrhovni sud je ponistio presudu i to sa jasnim navodima zasto je to ucinio:
Vrhovni sud je ujedno produžio pritvor okrivljenom Urošu Mišiću. U obrazloženju odluke, Vrhovni sud je ocenio da je prvostepena presuda doneta uz bitne povrede odredaba krivičnog postupka, jer „u prvostepenoj presudi nema jasnih razloga o odlučnim činjenicama, koje su protivrečne sa sadržinom izvedenih dokaza, a izreka prvostepene presude je protivurečna razlozima koji su dati u obrazloženju odluke.“
I onda neko otvori temu i nazove je "Krivda za Urosa"jer jelte taj je verovatno pravnik,sudija,advokat i bio je na licu mesta i nema sumnje da je Vrhovni sud pogresio i da nije smeo da ponisti presudu.

#62 mokca

mokca
 • Banned
 • 336 posts

Posted 04 March 2009 - 20:36

ŽIVEO VRHOVNI SUD, ŽIVEO IVICA DAČIĆ

Posted Image

Autor: Tanjug
</SPAN>04.03.2009. - 18:03


Vrhovni sud Srbije odlučio je da nekadašnjeg zamenika direktora Bezbednosno informativne agencije Milorada Bracanovića uslovno pusti sa izdržavanja kazne iz zatvora u Požarevcu, saopštio je danas taj sud.

Bracanović će odmah po prijemu odluke Suda biti pušten iz požarevačkog zatvora "Zabela", pod uslovom da do isteka vremena na koje mu je izrečena kazna zatvora, odnosno do 16. maja, ne učini novo krivično delo, navedeno jeu odluci.
Vrhovni sud je usvojio molbu Bracanovića za puštanje na uslovnu slobodu, odlučucjući o njegovoj žalbi na rešenje Posebnog odeljenja Okružnog suda u Beogradu kojim je taj zahtev obijen. Prema oceni Vrhovnog suda, ispunjeni su zakonski uslovi za uslovno puštanje Bracanovića, jer je proteklo potrebno vreme predviđeno Krivičnim zakonikom.
U izveštaju uprave Kazneno-popravnog zavoda Požarevac, zaključeno je da je kazna pozitivno delovala na Bracanovića, da je proces resocijalizacije okončan, svrha kažnjavanja postignuta i da se recidiv ne očekuje. Uprava zatvora se složila i da Bracanović bude uslovno pušten sa izdržavanja kazne zatvora, navodi se u odluci Vrhovnog suda Srbije.
Bracanović, bivši načelnik bezbednosti Jedinice za specijalne operacije, osuđen je pred Specijalnim sudom u Beogradu zbog neprijavljivanja pripreme ubistva Ivana Stambolića i Vuka Draškovića, a kasnije i zbog neprijavljivanja počinilaca na dve godine zatvora. On je na izdržavanje kazne zatvora otišao sredinom leta 2007. godine, a prema zakonu uslovni otpust je dozvoljen, pošto osuđenik odsluži dve trećine kazne, uz ispunjenost drugih uslova.


#63 kapetanm

kapetanm
 • Members
 • 3,153 posts

Posted 04 March 2009 - 20:47

ŽIVEO VRHOVNI SUD, ŽIVEO IVICA DAČIĆ

Posted Image

Autor: Tanjug
</SPAN>04.03.2009. - 18:03
.
.....................zaključeno je da je kazna pozitivno delovala na Bracanovića, da je proces resocijalizacije okončan, svrha kažnjavanja postignuta i da se recidiv ne očekuje. Uprava zatvora se složila i da Bracanović bude uslovno pušten sa izdržavanja kazne zatvora, navodi se u odluci Vrhovnog suda Srbije.

......................
zbog neprijavljivanja pripreme ubistva Ivana Stambolića i Vuka Draškovića, a kasnije i zbog neprijavljivanja počinilaca
na dve godine zatvora.
[/b]........................


daleko je sunce

#64 Eddard

Eddard
 • Members
 • 4,278 posts

Posted 04 March 2009 - 20:49

Eto, covek potpuno rehabilitovan i spreman da bude koristan clan drustva :ph34r:.

#65 ManicMiner

ManicMiner
 • Members
 • 1,278 posts

Posted 04 March 2009 - 21:18

Glede ovog slucaja, nemam nista protiv da kazna bude i 20 god. ako je takav zakon.

Medjutim, bas pre neki dan sam na sajtu b92 procitao da su oni retardi u Nisu koji su upali bejzbol palicama na trening odbojkasica, pri tom jednoj devojcici polomili obe ruke, dobili kazne od 10,20 dana?

Da ne pricamo o xyz slicnih situacija, gde su fizicki napadi, neki cak veoma ozbiljni, mozda i ozbiljniji nego slucaj navijaca sa bakljom, takodje od suda okarakterisani kaznama od 60 ili 90 dana. 

Slazem se da zakon treba postovati, ali slucaj decka sa bakljom na zalost potpada u kategoriju 'pokaznih vezbi' nase policije i tuzilastva. Nije tu bilo mnogo zelje za pravdom, vec za kreiranjem nekakvog sablona po kome bi u buducnosti mogli da kaznjavaju navijace.

Ako vec zele drakonske kazne i cvrstu ruku zakona, neka donesu zakon k'o u Engleskoj pa da ljudi (navijaci,huligani) lepo znaju sta ih ocekuje ako utrce na stadion ili prave sr*anja na tribini (kod Engleza - 'preki sud', dozivotna zabrana ulaska na stadione, 3 do 5 god zatvora i sl). Ovako nije postignuto nista osim sto se jos jednom potvrdila nesposobnost sudstva i MUP-a na delu.

#66 BlackDog

BlackDog
 • Members
 • 2,951 posts

Posted 04 March 2009 - 22:03

Youtube Video ->Original Video


Na 0.52 se jasno vidi kako ex-virgin* Uroš pokušava da nabije baklju u usta policajcu.
*verio se u zatvoru, ako bog da će se i uda :ph34r: .

#67 BarryWhite1

BarryWhite1
 • Members
 • 6,712 posts

Posted 04 March 2009 - 22:19

Youtube Video ->Original Video


Na 0.52 se jasno vidi kako ex-virgin* Uroš pokušava da nabije baklju u usta policajcu.
*verio se u zatvoru, ako bog da će se i uda :ph34r: .

Prvo nije mogao da ugura baklju u usta kad je ovaj bio okrenut ledjima.Inace u tom trenutku je Trajkovic preskakao ogradu a naveli su da je njemu naneo teske telesne povrede.A na drugom snimku na You Tubu ("(07-08)Црвена Звезда-Хајдук Кула 1:1 Полицајац пуца у масу") se vidi da je neko prisao dok su se jedan navijac i policajac tukli i taj sto je prisao sa bakljom je vise "isprzio" drugog navijaca nego tog policajca.I ako je kako ti kazes na ovom snimku koji si ti postavio Uros Misic napao bakljom policajca onda Uros nije ni pipnuo Trajkovica jer se na tom snimku vidi da on preskace ogradu upravo u tom trenutku.
E sad sta ti jasno vidis to je drugo pitanje.

Edited by BarryWhite1, 04 March 2009 - 22:39.


#68 BlackDog

BlackDog
 • Members
 • 2,951 posts

Posted 04 March 2009 - 22:41

Prvo nije mogao da ugura baklju u usta kad je ovaj bio okrenut ledjima.
E sad sta ti jasno vidis to je drugo pitanje.


prišao mu je sa strane a ne s leđa i još je bio na stepenici više u idealnoj poziciji za nabijanje baklje u lice.

#69 BarryWhite1

BarryWhite1
 • Members
 • 6,712 posts

Posted 04 March 2009 - 22:47

prišao mu je sa strane a ne s leđa i još je bio na stepenici više u idealnoj poziciji za nabijanje baklje u lice.

Pogledaj snimak ciji sam naziv ostavio i u to vreme je Trajkovic bio vec na ogradi pa mi reci ko je od one dvojice Uros Misic za koga si tako siguran da je kriv.Jer onaj sto ga u jednom trenutku drzi Trajkovic (to je celavi,go do pojasa) ili onaj sto je prisao sa bakljom?Sve se desava od nekih 1:45 do 2:05...

#70 BarryWhite1

BarryWhite1
 • Members
 • 6,712 posts

Posted 04 March 2009 - 22:49

Youtube Video ->Original Video

Edited by BarryWhite1, 04 March 2009 - 22:55.


#71 BlackDog

BlackDog
 • Members
 • 2,951 posts

Posted 04 March 2009 - 23:16

Ok, u pravu si pogrešno sam protumačio snimak. Too good to be true. Svejedno ni jedan od snimaka nit' dokazuje nit opovrgava navode optužnice. Postoje samo dvojica koja znaju šta je stvarno bilo - mali psihopata i policajac. Onda samo ostaje pitanje dal ćemo pre verovati malom psihopati ili službenom licu. ne vidim ni jedan razlog zašto bi reč malog psihopate imala veću težinu od reči iskusnog policajca, pogotovo što mali govnar ima 10 godina razloga da laže. Šta bi bio motiv policajca da lažno opuži malog junošu? osveta? ljubomora? ne stoji.
Posted Image

Edited by BlackDog, 04 March 2009 - 23:22.


#72 ilke_etf

ilke_etf
 • Members
 • 942 posts

Posted 04 March 2009 - 23:22

Ajde za trenutak da budemo ljudi, iako smo Srbi.

Covek trese baklju levo-desno, tacnije 'mucka' baklju frekvencijom 10 Hz, u predelu glave. Prioritet mu je bilo lice i nije zeleo da mu promakne bilo sta, niti jedna trepavica. Zeleo je da policajcu jezikom plamena baklje obrise lice. Zeleo je f i z i c k i kontakt plamena i lica. Sva sreca, pa nije bio dovoljno precizan. Sta bi bilo da jeste?

Vrlo je dobro znao sta radi i koje su posledice i nemo neko da kaze suprotno.

Beri Vajt, ako me pamcenje dobro sluzi, decko je priznao krivicu i rekao je da je to urtadio zato sto je mislio da je covek partizanovac (kao to je OK)?

Edited by ilke_etf, 04 March 2009 - 23:47.


#73 BlackDog

BlackDog
 • Members
 • 2,951 posts

Posted 04 March 2009 - 23:25

Ajde za trenutak da budemo ljudi, iako smo Srbi.

Covek trese baklju levo-desno, tacnije 'mucka' baklju frekvencijom 10 Hz, u predelu glave. Prioritet mu je bilo lice i nije zeleo da mu promakne nista, niti jedna trepavica. Zeleo je da policajcu jezikom plamena baklje obrise lice. Zeleo je f i z i c k i kontakt plamena i lica. Sva sreca, pa nije bio dovoljno precizan. Sta bi bilo da jeste?

Vrlo je dobro znao sta radi i koje su posledice i nemo neko da kaze suprotno.

Beri Vajt, koliko me pamcenje dobro sluzi, decko je priznao krivicu i rekao je da je to urtadio zato sto je mislio da je covek partizanovac (kao to je OK)?


Najnovija verzija - hteo je "samo" da ga udari bakljom. I VSS je pao na tu odbranu.

#74 BarryWhite1

BarryWhite1
 • Members
 • 6,712 posts

Posted 04 March 2009 - 23:59

Ok, u pravu si pogrešno sam protumačio snimak. Too good to be true. Svejedno ni jedan od snimaka nit' dokazuje nit opovrgava navode optužnice. Postoje samo dvojica koja znaju šta je stvarno bilo - mali psihopata i policajac. Onda samo ostaje pitanje dal ćemo pre verovati malom psihopati ili službenom licu. ne vidim ni jedan razlog zašto bi reč malog psihopate imala veću težinu od reči iskusnog policajca, pogotovo što mali govnar ima 10 godina razloga da laže. Šta bi bio motiv policajca da lažno opuži malog junošu? osveta? ljubomora? ne stoji.
Posted Image

Naravno po tvom tonu se je od starta jasno u sta verujes.Samo ispostavilo se da taj koga si ti nesumljivo prestavio da je na snimku "gurao" nekom baklju u usta u tom trenutku je bio na metar od Trajkovica i pritom je mlatio bakljom oko druge dve osobe.A ja naravno "ne verujem" iskusnim policajcima....
A na drugim snimcima se vidi da su Trajkovica tukli i gadjali bakljama jos nekoliko ljudi na tribini ali ti si to sve pripisao jednom!Za koga i ne postoji snimak...

#75 BarryWhite1

BarryWhite1
 • Members
 • 6,712 posts

Posted 05 March 2009 - 00:04

Beri Vajt, ako me pamcenje dobro sluzi, decko je priznao krivicu i rekao je da je to urtadio zato sto je mislio da je covek partizanovac (kao to je OK)?

Priznao je napad,uostalom bilo ih je jos koji su tukli policajca i gadjali ga bakljama.Ali nikad nije priznao da je hteo da ga ubije.A ponavljam po ko zna koji put da je verovatno znao da je policajac ali da se brani time da nije znao (tj. da je mislio da je grobar) jer je za to manja kazna.